Gdzie kupić matryce kluczyków?
-
@gooral nie dziw się. Auto wychodzi z rynku.
-
@jaco Ale to nie chodzi nawet o kluczyk do takiego czy innego auta. Może te by były, albo zamiennik od innego, ale już na wejściu jest napis do sklepów: "Tych klientów nie obsługujemy". Jeszcze bez słowa, o jakie auto chodzi. Tego nie rozumiem jako prosty człowiek.
-
@mandrzej trochę mam za daleko aby odwiedzić ten punkt w którym ja dorabiałem klucze ale jak będę przy okazji zapytam.
-
@jaco napisał w Gdzie kupić matryce kluczyków?:
@gooral nie dziw się. Auto wychodzi z rynku.
@Jaco masz rację i ja to rozumiem. Oczywiście naturalnym jest, że coraz ciężej o części etc., natomiast założę się, że ten wzór kluczyka był stosowany jeszcze w kilku o ile nie kilkunastu innych modelach samochodów, stąd też moje zdziwienie.
-
Opiszę krótko jak to było z szukaniem kluczyka do Musso.
- Firma ma dwa punkty.
- Idę do pierwszego punktu gdzie pracuje szef - kluczyka nie dorobi, nie znalazł w kilku katalogach dedykowanego ani podobnego.
- Zamawiam z Belgii oryginalny klucz surowy.
- Idę z nim na drugi punkt, dorabiam. Przy okazji pracownik znajduje odpowiedni klucz w katalogu (sporo bym zaoszczędził) - pracownik mówi że on ma inne katalogi niż szef dlatego tamten nie znalazł :-/ Na koniec stwierdził że zamówi kilka tych kluczyków w hurtowni by mieć na stanie :D
-
-
@mandrzej teraz dojrzałem, że jesteś z Łodzi, daj znać gdzie pytałeś o ten kluczyk. Ja się kręcę po retkini, Konstantynowie i od czasu do czasu centrum, więc jak coś mogę tu popytać.
-
@pacior napisał w Gdzie kupić matryce kluczyków?:
@mandrzej trzeba trafić na dobry punkt, ostatnio przerabiałem temat chcąc dorobić klucze do Musso. Także, nie można się poddawać ☺️
Dokładnie. Gdy kiedyś w Dęblinie poszedłem z tym kluczykiem do Tico, gościowi się chciało pogrzebać i znaleźć surowiec. A niedawno w Puławach podałem kluczyk od blokady kierownicy Simsona, to nawet mu się spojrzeć dokładnie nie chciało - czyli nie chciało mu się poszukać... Hmm, dorobienie zwykłego, płaskiego klucza typu Yale kosztuje kilka zł. Gdy ktoś przychodzi ze zwykłym kluczem do zamka drzwiowego, robi się to od ręki. A gdy trzeba wykonać więcej czynności za tę samą właściwie cenę, zaczynają się schody...
-
@gooral Jestem z Łodzi, ale nie na stałe tylko z doskoku, więc czasowo ograniczony. Dzięki za propozycję. Ja też Retka. Kiedyś w Carrefourze na Bandurskiego dorabiane były kilka lat temu. Przy okazji tam się udam. Obecnie rozpytywałem punkty w innym mieście.
Także jakbyś gdzieś na Retkini mijał przypadkiem punkt jakiś to będę wdzięczny jak zapytasz jak u nich się sprawy mają obecnie to ew. może uda mi się kiedyś podskoczyć - jakby się miały dobrze :).
Obecnie głównie mi zależy na dorobieniu tego krótkiego. Zamiennik mam dorobiony mam dorobione JMA oznaczony jako "SUZU 8P".
-
@mandrzej napisał w Gdzie kupić matryce kluczyków?:
Zamiennik mam dorobiony mam dorobione JMA oznaczony jako "SUZU 8P".
Jeśli w czymś Ci to pomoże to ja mam na dorobionym w zeszłym roku kluczu do mojego Swifta oznaczenie: SUZU-10.P1