[MANUAL] Najtańszy i najłatwiejszy sposób na rdzę?
-
-
@pacior napisał w [MANUAL] Najtańszy i najłatwiejszy sposób na rdzę?:
Jaki kolor wybrałeś?
Jak do czasu odbioru Twojej przesyłki nic nie kupię to z chęcią obejrzę je na żywo. :) -
-
-
@pacior wziąłeś te na śruby 19-tki? Jeśli tak to jakiej one są wysokości (w sensie czy zakryją całą nakrętkę)?
-
-
Ciężko się je zdejmuje, dedykowany ściągacz średnio sobie radzi.
Wolę, żeby ciężko schodziły niż odpadały na byle dziurze. ;)
A weź (oczywiście jak możesz) wrzuć fotkę całego koła obejmując jeszcze trochę auta (właśnie tak z dystansu). Wtedy będzie można ocenić wygląd :P
-
@pacior przed chwilą zamówiłem i dla siebie! :)
-
Ciężko się je zdejmuje, dedykowany ściągacz średnio sobie radzi.
Oczyść z grubsza śruby, po czym nałóż trochę pasty / wosku do karoserii. Przetrzyj szmatką po wyschnięciu. Powinno być potem łatwiej ze ściąganiem, a same spadać nie powinny..
-
Ja mam w 93 i w Matizie nakładki z Auchan-a, kosztowały z tego co pamiętam ok 6zł za komplet czarnych i 12 za chromowane. Trzymają się całkiem ok, ale zdejmowanie ich jest dość upierdliwe, plastikowy kluczyk z zestawu łamie się na pierwszej nakładce, ale mam taki z twardej blaszki w kształcie litery U, który kiedyś znalazłem w bagażniku po poprzednim właścicielu (pewnie po jakiś nakładkach stosowanych oryginalnie w samochodzie) i nim idzie to całkiem sprawnie. Miałem chromowane śruby ale po kilku zimach niestety jedyne co pozostało to przykryć je właśnie tymi nakładkami.