Daewoo Tico do wylicytowania w Wośp
-
Dziś na profil FB przyszła informacja odnośnie licytacji Tico 😁
Przyznam że powoli zaczynam już tęsknić do tego autka.. choć to jeszcze nie ten moment 😜
https://allegro.pl/oferta/samochod-daewoo-tico-od-gorka-garage-10144762585 -
@pacior uważaj, żebyś nie chciał go "za późno", bo może się okazać, że już żadnych nie będzie. :P
Ostatnio z ciekawości przeglądałem Swifty takie jak mój (1.0, zielony) i nie znalazłem żadnego, ani na olx, ani na allegro, ani na otomoto. ;)P.S. Czemu na pierwszym foto auto jest na alu, a na reszcie już na stalówkach? Hmm...
-
@BPX33 napisał w Daewoo Tico do wylicytowania w Wośp:
P.S. Czemu na pierwszym foto auto jest na alu, a na reszcie już na stalówkach? Hmm...
Bo alusy pewnie już jakiś pracownik szkoły lub uczeń "wylicytował" ;)
-
@Gooral napisał w Daewoo Tico do wylicytowania w Wośp:
Bo alusy pewnie już jakiś pracownik szkoły lub uczeń "wylicytował" ;)
Na cegłach powinni go zostawić to by się z kolorem komponował... XD
-
-
@BPX33 napisał w Daewoo Tico do wylicytowania w Wośp:
@pacior uważaj, żebyś nie chciał go "za późno", bo może się okazać, że już żadnych nie będzie. :P
Hehe, to nie tak do końca. Pacior chyba wie, co pisze... bo podchodzi do sprawy z głową.
Nie sztuką jest kupić i mieć. Ważne są inne aspekty: posiadać dobre miejsce do przechowywania, mieć czas, podremontować i utrzymać... W moim przypadku odkupienie od Paciora PMa - gdy ze zgrozą stwierdziłem, że chociaż garaż blaszak dla PMa mam, ale jesienią utrzymuje się tam spora wilgoć - skończyło się... zakupieniem garażu murowanego w kwocie pięciokrotnie przekraczającej kupno autka. :-F No, ale nie wchodziłbym w PMa, jeśli miałby stać na dworze albo wilgotnym blaszaku. -
@leo napisał w Daewoo Tico do wylicytowania w Wośp:
Ale nic nie piszą o mechanice ani podłodze (oprócz regeneracji zawiasu).
Skoro rudy to pewnie tak "schrupany", że nie ma o czym pisać... :P
-
Nie wiem, czy dobrze zobaczyłem, ale mam wrażenie, że przednia maska po pomalowaniu ma wtrącenia na lakierze. Brak jest tylnej wycieraczki :)
Tak w ogóle, to rzeczywiście szkoda, że nie opisano dokładniej, co zrobiono.
Jeżeli jednak wszystko jest opisane w opisie aukcji, to wielką zagadką jest rzeczywisty stan karoserii i silnika.
Tico jest wdzięcznym autkiem do przeprowadzania różnych prac, jest stosunkowo trwałym samochodem o prostej konstrukcji. Bezapelacyjnie najlepszy jest silnik, który utrzymany w dobrej kondycji jest wręcz niezniszczalny.
Gdybym miał dom i miejsce na warsztat, to na pewno bym sobie sprawił taki samochodzik dla frajdy z jeżdżenia :)