Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.
-
@BPX33 jutro może jak nie zapomnę kliknę reset na kamerce. Może coś samo się ustawi :)
No i chyba muszę poszukać innego miejsca na jej mocowanie. Zbyt bardzo jednak odbija się ,,deska,, w szybie.
-
Wrzucę coś do porównania dopiero po tygodniu, jadę do Karpacza to może coś fajnego będzie.
-
@Jaco napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
No i chyba muszę poszukać innego miejsca na jej mocowanie. Zbyt bardzo jednak odbija się ,,deska,, w szybie.
A gdzie ją masz teraz? Ja u siebie montuję pod i częściowo za lusterkiem.
Możesz spróbować nią nieco pokręcić góra/dół i może refleksy w którymś położeniu znikną. -
@BPX33 napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
A gdzie ją masz teraz? Ja u siebie montuję pod i częściowo za lusterkiem.
No pod lusterkiem.
Teraz przeniosłem niżej .
Zrobiłem ustawienia fabryczne i ekspozycja wróciła na 0.Tu filmik:
-
@Jaco napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
Zrobiłem ustawienia fabryczne i ekspozycja wróciła na 0.
Tu filmik:
https://youtu.be/dEy60sm_APYJakby lepiej? Ale weź -0,5 ekspozycję i powinno być git.
-
@BPX33 napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
Jakby lepiej? Ale weź -0,5 ekspozycję i powinno być git.
Nie mogę tak ustawić więc było ustawione na -0.33 .
Tu filmy:
Przy tych ustawieniach nadal mi się wydaje zę zbyt jasno to jest.
Ustawię na -1 i powinno być dobrze.
-
Idzie gdzieś wrzucić filmy anonimowo ? Ew. gdzieś, gdzie chętni surowe avi będą mieli ? Pliki 1 minuta ok. 180 mb.
-
@likaon wrzuć na YT tylko zrób prywatne. Dasz linka to się obejrzy i później możesz usunąć. Prywatne Ty decydujesz kto ogląda.
-
@likaon obejrzałem wszystkie po trochu.
Muszę przyznać że jakość dobra.
Szkoda że :1 . Nie ma filmu z jazdy w pełnym słońcu (godziny południowe ) ale bez tras szybkiego ruchu
2, Drogi jak u mnie , zwykłej gminnej gdzie jest zarośnięte itp.Może uda Ci się coś zapodać to chętnie obejrzę.
-
@Jaco akurat wracałem od rodziców, więc godzina wieczorna, po pracy coś nagram, mam taką mini gruntową, ale to przejazd na 2-3 sekundy może. A jakość...., kamera wypluwa filmy 2560 x 1440 a YouTube mi to w HD zrobił, może przyciął, może nie.
-
@likaon spoko bedziesz gdzies jechał i nie zapomnisz to wrzuć.
-
@likaon napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
A jakość...., kamera wypluwa filmy 2560 x 1440 a YouTube mi to w HD zrobił, może przyciął, może nie.
Przecież jest 4K to nic nie przyciął...
Przetworzenie filmu w 4K trwa dość długo i od razu po wrzuceniu takiego filmu na YT nigdy nie będzie on w pełnej rozdzielczości. Nawet w FHD nigdy nie będzie od razu! -
-
@likaon z ciekawości co to za rejestrator?
-
@Gooral 70mai Smart dash cam pro, ale wystarczy wpisywać 70mai pro, chyba zacznę zbierać na model a800, bo ma już kamerę do tyłu.
-
Dodaje swoje nagrania z kamerki YI Smart Dash. Kiepskie warunki pogodowe, ustawienia nie najwyższe, będę musiał spróbować wykrzesać z niej więcej
https://youtu.be/cwHwLiSbNyM
https://youtu.be/liWey_AGYYk -
Jakość porównywalna do moich nagrań. No może jakby było w HD było by lepsze. Ale sam @pacior przyznaj że YT coś zmienia w jakości bo zapewne oglądając ten filmik na kompie jest lepsza jakość. A może to tylko moje takie spostrzeżenie ?
-
-
@pacior no szkoda. Ja zanim wrzucę zerknę na kompie. Ale wrzucajcie filmy o ile możecie.