Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.
-
@Gooral w mojej mam dokładany GPS i ADAS, normalnie go nie ma. A i tak widzisz tylko prędkość i gdzie jesteś na ekranie, jak zgrasz na telefon to nie ma. Prędkość i orientacja zapisują się w pliku txt, i podczas odtwarzania na kamerce nakładane są na ekran. @BPX33 ja dałem za swoją jakieś 260 zł przedpremierowo z chin, a potem dokupiłem moduł GPS za 80. Mnie kusi jakąś fajną viofo, np:Duo czy jak ona tam ma.
-
@Jaco napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
Aha . Uważaj na ekran do podglądu bo bardzo się rysuje. Nawet paznokciem. Jak zrywałem z niego folię to kreska mi została.
No czytałem o tym. Ciekawe czemu tak się dzieje w sumie?
@likaon napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
@BPX33 ja dałem za swoją jakieś 260 zł przedpremierowo z chin, a potem dokupiłem moduł GPS za 80.
To i tak za drogo. Ja szukam czegoś do max. 300 zł, a najlepiej do 200 zł. ;)
I tak w porównaniu do mojej obecnej, która ma już z 8 lat i jak była nowa to kosztowała w granicach 50-60 zł będzie przeskok jak przesiadka ze zwykłego telefonu na smartfona. :P
No i minusem Twojej jest dla mnie to, że nie jest na przyssawkę tylko na taśmę. Ja potrzebuję kamerki, którą mogę przerzucać między dowolnymi autami w dowolnym czasie, a tak to przyklejona w aucie i koniec. :) -
-
@BPX33 tak, są też na allegro bez GPS za mniej niż 250 ;)
-
@BPX33 napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
No czytałem o tym. Ciekawe czemu tak się dzieje w sumie?
Jakiś słaby plastik moim zdaniem. Można nie odklejać tego zabezpieczenia ale wówczas nic nie widać.
-
@BPX33 jak najbardziej rozumiem i są to bardzo poważne argumenty, aby jej nie wybierać. Znajdziesz coś dla siebie. Ojcu w tym samym czasie co sobie, kupiłem navitela r600 bo był za 199. Ojciec przerobił sobie ją tak, że ma ją na rzep, więc pasuje wszędzie gdzie ma ten rzep umieszczony. Taki rzep firmy 3m, przemysłowy.
-
@Gooral szczerze to bez GPS ta kamerka jest już kompletnie bez sensu ;)
-
Pojawiła się na stronie pepper.pl link do 70 mai pro plus (czyli lepszy procek i GPS) za 235 zł. Z chin.
-
-
-
-
@BPX33 napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
Mój dinozaur wśród kamerek, czyli Omega HD Car DVR
Zwykła marketówka. Moje pierwsze filmy tu na forum są właśnie z takiej. Nawet mam jedną taką uszkodzoną . Druga pojechała z autem przy sprzedaży.
Trochę tęsknie za śniegiem :)
-
@Jaco napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
Trochę tęsknie za śniegiem :)
Dla mnie zima mogłaby być przez cały rok! :D
Jesieni nienawidzę (zimno i często pada), a lata obecnie są stanowczo za ciepłe i mój komfort termiczny jest totalnie zaburzony, więc jak tak dalej pójdzie to i lato też znienawidzę. :P -
-
@pacior dzięki za linka, teraz to już biere :D
-
-
@likaon napisał w Test kamerki Navitel NR200 NV w różnych warunkach pogodowych.:
@pacior @Gooral szkoda że nie ma voice control. Nie będzie "rikord vidio" :) a tak to lepsza niż moja, lepszy ekranik. No extra jest.
No właśnie to jedyna rzecz która mnie zniechęca xd i nie kumam, czemu tej funkcji tu już nie ma, ale ciul, będzie bez. Mam nadzieję, że zdążę zamówić i nie wyprzeda się na pniu, bo wcale dużo tego nie ma jak patrzę.
-
W mojej kamerze nie musze drzec ryja aby cos nagrać. Wystarczy kliknąć jeden przycisk.
-
Owe "darcie ryja" jest akurat fajnym featur'em
-
@Jaco drzesz ryja albo naciskasz przycisk. Także dla każdego coś fajnego w 70mai :). Ale powiem wszystkim jedną rzecz, mi się ona zwróciła jak panienka cofnęła mi w przód auta. Najpierw chciała uciec ( golf 4 1.6 vs 307 2.0) a potem jakieś fochy były. Jeden film na szybko z kamery i oświadczenie po paru minutach. Nawet te tanie w prostych sprawach mogą pomóc.