Obrobiona śruba korka spustowego oleju
-
Może wystarczyłoby kupić śrubę o twardości 8.8 (chyba M18 x 1.5) z kołnierzem i do tego uszczelkę miedzianą.
-
Korek odkręcony. Klucze do obrobionych śrub nie dały rady, podobnie jak francuz. Dopiero przyspawanie porządnej nakrętki nr 22 i podejście dużym kluczem pomogło.
-
@Gooral Po lekturze Twoich postów to samo chciałem napisać - żebyś dał sobie spokój z próbami i jechał na spawanie. Bo niedługo nie będzie do czego spawać...
Czy oglądałeś ten zniszczony korek - były na gwincie jakieś ślady kleju czy szczeliwa? Bo jeśli tak, to ta spawarka mogła podgrzać i pomóc w odklejeniu się gwintu.A tak w ogóle to nie wiem, czemu jednak uparłeś się ten olej zmieniać. Piszesz, że przejechał 17 kkm, dojdzie jeszcze 2-3 kkm... Przecież 20 kkm na olej przekładniowy to bardzo mało.
-
@Gooral napisał w Obrobiona śruba korka spustowego oleju:
Co do dziurek w korku, tak są po to żeby olej się sączył gdy korek nie jest do końca wykręcony.
To oznacza, że w korku nie ma magnesu... Bez sensu. Powinien tam być, jak w innych autach.
-
@leo napisał w Obrobiona śruba korka spustowego oleju:
@Gooral Po lekturze Twoich postów to samo chciałem napisać - żebyś dał sobie spokój z próbami i jechał na spawanie. Bo niedługo nie będzie do czego spawać...
Czy oglądałeś ten zniszczony korek - były na gwincie jakieś ślady kleju czy szczeliwa? Bo jeśli tak, to ta spawarka mogła podgrzać i pomóc w odklejeniu się gwintu.Na korku brak śladów kleju, był po prostu porządnie doje...kręcony
A tak w ogóle to nie wiem, czemu jednak uparłeś się ten olej zmieniać. Piszesz, że przejechał 17 kkm, dojdzie jeszcze 2-3 kkm... Przecież 20 kkm na olej przekładniowy to bardzo mało.
Mało? Zmieniam olej co 15 max 20 tys. km. Jakoś nie wierzę w te cudne technologie wymian co 30 tys. Biorąc pod uwagę jeszcze to, że jadę do PL wolę jednak mieć wszystko zmienione.
-
-
@leo napisał w Obrobiona śruba korka spustowego oleju:
@Gooral Przepraszam - nie wiem, ale coś mi się ubzdurało, że piszesz o śrubie spustu oleju w skrzyni biegów... Dopiero teraz zaskoczyłem, że chodzi o silnik. :-)
Jeśli by to była skrzynia biegów to nawet bym się tym nie przejął 😂