Światła do jazdy dziennej
-
@tom83ek napisał w Światła do jazdy dziennej:
Światła do jazdy dziennej wreszcie zamontowane.
Lampy Wesem LA02 na żarówkach P21W zamontowałem w tym samym miejscu co poprzednie lampy LED - wykorzystując miejsca w których przykręcony jest przedni zderzak. Lampy przykręciłem śrubami M6 10cm dodatkowo kontrując nakrętkami od strony koła. Nic nie musiałem przerabiać. Jedyną rzeczą było dorobienie podkładek by mocowanie lampy nie uciekało do miejsca w zderzaku przez który przechodzi śruba.
Dlaczego zmieniałeś lampy LED na lampy z żarówkami?
Czy na 4 zdjęciu jest pokazana lampa LED bo wydaje się jakaś plaska? -
@tom83ek napisał w Światła do jazdy dziennej:
Światła do jazdy dziennej wreszcie zamontowane.
Mała porada praktyczna: jeśli zachowałeś opis / kartkę z opakowania lamp, nie zaszkodzi wrzucić ją do schowka i mieć przy sobie w przypadku kontroli drogowej. Pamiętam, że dwa razy policjanci mocno się interesowali tymi lampami podejrzewając, że są to przeciwmgielne. Fakt, że WCZEŚNIEJ miałem tam przeciwmgielne, ale zamieniłem na dzienne po wejściu w życiu obowiązku jazdy na światłach. Ale nie tłumaczyłem, tylko wyciągałem kartkę po opakowaniu i temat się zamykał. Gdy jednak przeciwmgielnych mi brakowało i założyłem je dodatkowo, pytania się skończyły (no i światła dzienne stały się powszechniejsze). ;-)
-
Dlaczego zmieniałeś lampy LED na lampy z żarówkami?
Czy na 4 zdjęciu jest pokazana lampa LED bo wydaje się jakaś plaska?Odpowiedz w pierwszym poście tego wątku:) Zmieniłem światła, ponieważ stare ledy wytrzymały 4 lata. W jednej lampie padły 3 diody i świeciła tylko jedna.
Miałem dość kupowania kolejnych ledów na "dwa sezony". Wybrałem wesemy na zwykłych żarówkach bo są sprawdzone....Na 4 zdjęciu jest lampa wesem, zdjęcie tico z ledami jest podlinkowane w pierwszym poście tego wątku:)
-
Zamontuj jeszcze diodę -kontrolkę do kabiny
-
@TADEUSZ-MALINKA
Z kontrolką się puki co wstrzymam.
Przeżyłem bez niej wcześniej to i teraz dam radę:) Światła świecą na tyle mocno, że podjeżdżając w korku lub na światłach pod inny samochód można szybko zobaczyć czy światła działają. Zresztą tak też wykryłem, że Ledy przestały działać :)