Tico w Korei z Instagrama.
-
Może nie każdy śledzi ten profil i używa instagrama ale można podpatrzeć co z Tico wyprawiają nasi koreańscy koledzy ;)
-
@pacior napisał w Tico w Korei z Instagrama.:
Może nie każdy śledzi ten profil i używa instagrama ale można podpatrzeć co z Tico wyprawiają nasi koreańscy koledzy ;)
No i znów się napatrzyłem na podłubane samochody i doczekać ciepła się nie mogę, żeby zacząć coś robić przy Saabie xd
Ticacze bardzo fajne na tym profilu, fajnie, że robią takie coś z takich autek, które w PL zawsze raczej były obiektem szyderstwa 😉 -
-
@pacior Racja, ja nie śledzę. Fajnie, że wrzuciłeś. :-)
Jak widać, chłopaki dają radę. Mam wrażenie, że niektóre rozwiązania ściągnęli od nas (np. zauważyłem moje "autorskie rozwiązanie" dodatkowych, prostokątnych lamp pod kierunkowskazami). :-) -
, tylko w nas kult aut niemieckich 🤔
Masz na myśli moje polo ☺
-
@Gooral napisał w Tico w Korei z Instagrama.:
Ticacze bardzo fajne na tym profilu, fajnie, że robią takie coś z takich autek, które w PL zawsze raczej były obiektem szyderstwa 😉
Chyba nie zawsze. Na początku, gdy pierwsze egzemplarze były ściągane z Korei, a na drogach rządziły poldki caro, maluchy i bardzo dużo złomu z Zachodu, było zdziwienie i nieufność. Potem, gdy zaczęło ich być więcej (składanie w PL), coraz więcej ludzi się przekonywało (w tym ja). Potem, gdy się okazało, że za niewielką kasę można mieć: 1.ekonomiczne, 2. nowe, 3.całkiem żwawe, 4. proste w naprawach, 5.sprytne i zwinne oraz 6.uniwersalne (bo pojemne i wygodne, jak na swój wygląd i klasę) jeździdełko - wtedy zaczęto tworzyć szyderstwa. Bo się okazało, że tico odjeżdża szybciej spod świateł niż "wageny" królów szos... bo nie psuje się co krok, zawsze zapali i pojedzie (co potrafi być wnerwiające właścicieli innych marek)... bo (parę innych rzeczy na + dla ticacza)... A że doszedł niemodny dziś, kanciasty wygląd oraz łatwość i "taniość" nabycia - co wiąże się z dużą dostępnością na rynku - to efekt jest, jaki jest.
To samo zresztą chyba było z maluchem.
Jednak inne samochody, wyszydzane w "swoich" krajach, ale których jest bardzo mało u nas, raczej obiektem drwin nie są. Taki np. Mini Morris... -
@Jaco napisał w Tico w Korei z Instagrama.:
, tylko w nas kult aut niemieckich 🤔
Masz na myśli moje polo ☺
Eee... chyba nie. Ja stawiam na to, że Pacior myślał o paskach w tedeiku, nieśmiertelnych golfach, audicach, beemach i wszechobecnych oplach. :-)
-
Co prawda to nie Tico, ale trochę nawiązuje do
konserwacjikonwersacji ;)
-
Co prawda to nie Tico, ale trochę nawiązuje do konserwacji ;)
Chyba konwersacji... :P Chwilę się musiałem zastanowić co miałeś na myśli! XD
Ale obrazek dobry! :D
-
@BPX33 napisał w Tico w Korei z Instagrama.:
Co prawda to nie Tico, ale trochę nawiązuje do konserwacji ;)
Chyba konwersacji... :P Chwilę się musiałem zastanowić co miałeś na myśli! XD
😂 sorry, dokladnie tak...mój telefon ostatnio coraz częściej stara się być mądrzejszy niż użytkownik
-
😂 sorry, dokladnie tak...mój telefon ostatnio coraz częściej stara się być mądrzejszy niż użytkownik
Heh! Kolejny przykład bezużytecznej technologii... XD @esen powinien sobie wszystko przemyśleć :P
-
-