Ceny paliw...
-
Na stacji Auchan 95 za 6.09zł. Sprzedają po cenie hurtowej?
-
@WarningDeadPL napisał w Ceny paliw...:
Na stacji Auchan 95 za 6.09zł. Sprzedają po cenie hurtowej?
Od ceny hurtowej jest jeszcze rabat, a takowe Auchan przy sprzedaży kilkuset tysięcy litrów paliw dziennie (mówię tu oczywiście o wszystkich stacjach Auchan w Polsce) ma go pewnie na poziomie 30-40 gr/l (znajomy z branży paliwowej mówił mi o nawet 1 zł/l, ale to wydaje mi się mało prawdopodobne...), więc i tak wychodzą na swoje. ;)
A jeśli uważasz, że 6,09 zł/l to tanio to co powiesz na 5,99 zł/l (ON i Pb95) u mnie w mieście? :P
-
-
@BPX33 napisał w Ceny paliw...:
@pacior napisał w Ceny paliw...:
@BPX33 Ignis ma gaz 😁
A ja myślałem, że on tylko Pb98 konsumuje :P
Espace też..
O tym zapomniałem XD
a musso już 3 miesiąc czeka na naprawę.
Nikt nie chce się podjąć czy nie potrafią zlokalizować usterki?
LPG od 80kkm bardzo mu odpowiada 😅
Co do Musso.. mechanicy wolą prostsze roboty niż zdejmowanie głowicy, sam się tym zajmę jak tylko znajdę czas.. -
Co do Musso.. mechanicy wolą prostsze roboty niż zdejmowanie głowicy, sam się tym zajmę jak tylko znajdę czas..
Jak chcesz mogę podać Ci namiar na zakład, który w Suzku przeprowadzał szczelność i planowanie. ;)
-
@BPX33 napisał w Ceny paliw...:
Co do Musso.. mechanicy wolą prostsze roboty niż zdejmowanie głowicy, sam się tym zajmę jak tylko znajdę czas..
Jak chcesz mogę podać Ci namiar na zakład, który w Suzku przeprowadzał szczelność i planowanie. ;)
Mam już 3 adresy 😁 jednak im większa konkurencja tym lepiej więc poproszę
-
Mam już 3 adresy 😁 jednak im większa konkurencja tym lepiej więc poproszę
-
Hurt Orlenu (09.08. vs 15.08.*):
Pb95: 5,95 -> 5,93 zł/litr (- 2 gr/l)
Pb98: 6,59 -> 6,58 zł/litr (- 1 gr/l)
ON: 5,95 -> 5,98 zł/litr (+ 3 gr/l)
ON+: 6,39 -> 6,42 zł/litr (+ 3 gr/l)
LPG: 2,80 -> 2,84 zł/dm3 (+ 4 dm/3)*- 16.08. nie opublikowano cen hurtowych
-
Hurt Orlenu (15.08. vs 23.08.):
Pb95: 5,93 -> 5,74 zł/litr (- 19 gr/l)
Pb98: 6,58 -> 6,38 zł/litr (- 20 gr/l)
ON: 5,98 -> 5,79 zł/litr (- 19 gr/l)
ON+: 6,42 -> 6,23 zł/litr (- 19 gr/l)
LPG: 2,84 -> 2,86 zł/dm3 (+ 2 dm/3)Marże na Pb i ON znowu są w kosmosie... :(
Na spokojnie mogłyby być od nowego tygodnia ceny Pb95 i ON na maksymalnym poziomie 5,99 zł/l na wszystkich stacjach w Polsce, ale jak wiemy z historii możemy tylko pomarzyć o takim scenariuszu. Dobrze, że u mnie jest stacja, której właściciel nie rżnie swoich klientów i ostatnio tankowałem po 5,77 zł/l, a było przez chwilę nawet 5,69 zł/l. :) -
@BPX33 dziś trochę się zaskoczyłem bo jadą S8 koło Tomaszowa Maz. na stacjach na Sce dojrzałem ON po 5,99 gdzie jeszcze w samej Łodzi wczoraj ON był po 6.35
W sumie nie wiem jak dzisiaj ceny w Łodzi bo w mieście nie byłem, ale jeśli w Łodzi będzie drożej niż na stacji przy drodze szybkiego ruchu to będzie "hit". -
Auchan wczoraj 5.70 95 i ON
-
@Gooral napisał w Ceny paliw...:
@BPX33 dziś trochę się zaskoczyłem bo jadą S8 koło Tomaszowa Maz. na stacjach na Sce dojrzałem ON po 5,99 gdzie jeszcze w samej Łodzi wczoraj ON był po 6.35
Ja byłem dziś służbowo w Tomaszowie i ceny za Pb95 oraz ON były na poziomie 6,02/6,03 zł/l na bp i Orlenie. ;)