Ceny paliw...
-
Wczoraj zalałem za 3.15 LPG na.lotosie, gdzie wszędzie obok domu mam 3.25 i więcej
-
W moich okolicach cena utrzymuje sie za 95 5.99 ale ON powyzej 6 zeta. Na gaz nie patrze bo nie muszę. 😂😂😂
-
Dzisiejsze zdjęcie.
-
Ja w dniu dzisiejszym przeprowadziłem najdroższe tankowanie w historii.
Zapłaciłem 5,87 zł/l z kartą rabatową (na pylonie było 5,95 zł/l). Nigdy od kiedy mam samochód nie płaciłem więcej za litr benzyny 95-oktanowej... Smutne to! :( -
Hurt Orlenu (zeszły piątek vs obecny):
Pb95: 5,98 -> 6,00 zł/litr
Pb98: 6,34 -> 6,32 zł/litr
ON: 6,13 -> 6,08 zł/litr
ON+: 6,46 -> 6,41 zł/litrLPG w hurcie: ~3,09 zł/dm3
Przeciętne ceny na Orlenach w dniu dzisiejszym i wynikająca z tego marża:
Pb95 - 5,99 zł/litr -> -1 gr
ON - 5,99 zł/litr -> -9 gr (!)
LPG - 3,29 zł/litr -> +20 gr
Verva 98 - 6,22 zł/litr -> -10 gr (!)
Verva ON - 6,22 zł/litr -> -19 gr (!!!)Wciąż mamy gigantyczne ujemne marże na ulepszonym ON.
Generalnie szans na poprawę obecnej sytuacji nie widać. :( -
U mnie dziś.
PB 5.99
ON 6.10
LPG 3.27 -
"Nie chwalę się drogimi wycieczkami, ale właśnie wróciłem ze stacji benzynowej" :)
-
@likaon napisał w Ceny paliw...:
"Nie chwalę się drogimi wycieczkami, ale właśnie wróciłem ze stacji benzynowej" :)
Ja już zbieram kasę na następne tankowanie. ;-)
-
Ja tradycyjnie. Tankuję za 100zł i patrzę na spalanie :)))
-
@likaon napisał w Ceny paliw...:
Nie chwalę się drogimi wycieczkami :)
Ja wczoraj zrobiłem sobie ponad 300-kilometrową. :D
-
Hurt Orlenu (zeszły piątek vs wczoraj; z dziś nie ma cen hurtowych):
Pb95: 6,00 -> 6,00 zł/litr
Pb98: 6,32 -> 6,26 zł/litr
ON: 6,08 -> 6,13 zł/litr
ON+: 6,41 -> 6,45 zł/litrLPG w hurcie: ~3,11 zł/dm3
Pb95 - 5,99 zł/litr -> -1 gr
ON - 5,99 zł/litr -> -14 gr (!!)
LPG - 3,37 zł/litr -> +26 gr
Verva 98 - 6,22 zł/litr -> -4 gr
Verva ON - 6,22 zł/litr -> -23 gr (!!!)Właściciele pojazdów zasilanych LPG "płacą marżę" za tych jeżdżących na ulepszonym ON. Tak to wygląda w teorii...
Patrząc bardziej ogólnie wciąż najbardziej "uprzywilejowani" są właściciele diesli, a najmniej aut zasilanych autogazem. -
Lecim z cenkami jak co piątek. Niestety podwyżki, podwyżki, podwyżki. :( LPG znowu ma spore szanse na mocne wzrosty w okolice 3,45-3,55 zł/dm3!
Hurt Orlenu (zeszły czwartek vs dziś):
Pb95: 6,00 -> 5,86 zł/litr
Pb98: 6,26 -> 6,17 zł/litr
ON: 6,13 -> 6,02 zł/litr
ON+: 6,45 -> 6,34 zł/litrLPG w hurcie: ~3,22 zł/dm3
Pb95 - 6,04 zł/litr -> +18 gr
ON - 6,04 zł/litr -> +2 gr
LPG - 3,37 zł/litr -> +15 gr
Verva 98 - 6,32 zł/litr -> +15 gr
Verva ON - 6,27 zł/litr -> -7 grMarża powoli zaczyna wracać do "normalności" i już tylko "ulepszony" ON sprzedawany jest poniżej kosztów zakupu.
-
No u mnie na stacji jest już 6 z przodu a dokładnie 6,04 za PB i tyle samo za ON.
-
-
@jaco napisał w Ceny paliw...:
No u mnie na stacji jest już 6 z przodu a dokładnie 6,04 za PB i tyle samo za ON.
Czyli ceny jak na większości Orlenów.
Ja dziś tankowałem po 5,80 zł/l, więc grosik po grosiku, ale idziemy w dół. :) -
lpg po 3,45pln to jest jakaś masakra.
-
@jaco napisał w Ceny paliw...:
Taka sama cena jest w Łodzi na Shellu, na którym tankuję. Oczywiście korzystam z czwartkowej promki i leje V Power diesel w cenie podstawowego.
-
W piątek przepłaciłem... :( Dziś rano jadę i patrzę, a na tej samej stacji Pb95 po 5,79 zł/l, czyli z rabatem miałbym 5,71 zł/l.
@smisnykolo napisał w Ceny paliw...:
lpg po 3,45pln to jest jakaś masakra.
To jest dopiero początek kolego. ;) Jeśli nic się w tej kwestii nie poprawi to za jakieś 2-3 tygodnie będziesz wspominał tak "niską" cenę.
-
Ostatnio widziałem na Shellu V-Power Racing po 6,98 zł/litr. Rozumiem, że to paliwo premium, zawsze było droższe od innych, ale prawie 7 zł?
-
@drzonca napisał w Ceny paliw...:
Ostatnio widziałem na Shellu V-Power Racing po 6,98 zł/litr. Rozumiem, że to paliwo premium, zawsze było droższe od innych, ale prawie 7 zł?
V-Power Racing kosztuje tak dużo z kilku powodów:
- Przywozi się go z Niemiec, więc samo dowiezienie go na stację to gigantyczny koszt.
- To paliwo min. 100-oktanowe i żadna inna sieć stacji nie sprzedaje takiego paliwa (czyt. brak konkurencji).
- Jego cena jest sztywno połączona z ceną Pb95 (zazwyczaj jest to ok. 90 gr/l więcej; +/- 5 gr/l).
Pojedź sobie na jakiegoś Shella przy autostradzie to zobaczysz, że tam już dawno sprzedają to paliwo z siódemką z przodu. ;)