Ceny paliw...
-
Wczoraj odebrałem zaświadczenie o trzykrotnym oddaniu krwi i mam 33% zniżki na komunikację, tanio nie jest ale w tym roku część urlopu zaliczę dzięki PKP ☺️
-
A ja dziś zatankowałem tico gazem. Po obliczeniach spalanie wyszło mi trochę ponad 6 l/100km, jakoś dużo... Ale właściwie ostatnio to tylko po mieście jeździłem.
-
Troszku staniawszy...
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,62 -> 5,49 zł/litr
Pb98: 5,88 -> 5,75 zł/litr
ON: 5,31 -> 5,26 zł/litrJa za to wprost przeciwnie do wysokich cen paliw przestawiłem się na "hard ecodriving" i efekty już są :P
Jeśli zaś chodzi o ceny LPG to idą duże podwyżki (hurt już jest ponad 2,50 zł/dm3)...
-
Stacja Auchan nie daje za wygraną i idzie na rekord... XD
-
I powrót do punktu wyjścia sprzed ok. dwóch tygodni... :(
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,49 -> 5,61 zł/litr
Pb98: 5,75 -> 5,87 zł/litr
ON: 5,26 -> 5,31 zł/litrCeny hurtowe LPG też rosną, ale już nie tak szybko jak przez ostatnie 2 tygodnie.
-
-
@pacior napisał w Ceny paliw...:
@bpx33 Orlen się ostatnio chwalił rekordowymi zyskami 🤬
No właśnie... ciekawe, skąd te zyski.
Ja dziś za LPG płaciłem na Lotosie 2,69 zł. Niecałe dwa tygodnie temu było jeszcze za 2,49... -
@pacior napisał w Ceny paliw...:
@bpx33 Orlen się ostatnio chwalił rekordowymi zyskami 🤬
A co się dziwić jak w zeszłym roku przy najniższych cenach ropy Brent od mniej więcej dwóch dekad Orlen miał marże rzędu 50-60 gr na każdym sprzedanym litrze, a w szczytowych momentach przekraczali 1 zł/litr?
@leo napisał w Ceny paliw...:
Ja dziś za LPG płaciłem na Lotosie 2,69 zł. Niecałe dwa tygodnie temu było jeszcze za 2,49...
Za tydzień, góra dwa będziesz wspominał cenę 2,69 zł/dm3 jako tę bardzo niską. Hurt już jest w okolicach 2,60 zł/dm3, więc faktyczna cena na stacji powinna być min. 2,75-2,80 zł/dm3. A to dopiero początek i jeśli nic się w najbliższym czasie w kwestii Białorusi nie zmieni na plus nie zdziwię się jak przed końcem roku LPG będzie po 3,xx...
-
Stabilizacja z lekką tendencją spadkową. Ale nadal za drogo :(
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,61 -> 5,55 zł/litr
Pb98: 5,87 -> 5,86 zł/litr
ON: 5,31 -> 5,21 zł/litrNa rynku LPG bez zmian względem zeszłego tygodnia.
-
-
-
W Międzyzdrojach już widziałem 98 za 6,04, ale ON tutaj nadal w granicach 5,45, co i tak jest taniej niż ON verva, którą lałem w Łodzi.
-
Kogoś w Auchan, chyba za ostro przygrzało słonko na urlopie... XD
-
Schodzą się powoli ceny Pb95 i ON, a Pb98 wali na rekord... Dobrze, że nie muszę tankować 98-mki. :P
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,55 -> 5,53 zł/litr
Pb98: 5,86 -> 5,91 zł/litr
ON: 5,21 -> 5,23 zł/litr -
-
Ceny wszystkich paliw są u nas prawie najwyższe w historii, ale jest jeden kraj na świecie w którym przekroczyły wszelkie możliwe granice przyzwoitości...
No to czas na zabawę. Zgadniecie o jaki kraj chodzi (ostatni na liście)? Jeśli chcecie możecie dodatkowo obstawiać która tabelka dotyczy którego rodzaju paliwa. ;)
Od dziś przestaję narzekać na ceny w Polsce! :P
P.S. Wszystkie powyższe kwoty wyrażone są w PLN!
P.S. 2 Są to ceny z dnia 30.08.2021 -
@bpx33 napisał w Ceny paliw...:
Ceny wszystkich paliw są u nas prawie najwyższe w historii, ale jest jeden kraj na świecie w którym przekroczyły wszelkie możliwe granice przyzwoitości...
No to czas na zabawę. Zgadniecie o jaki kraj chodzi (ostatni na liście)? Jeśli chcecie możecie dodatkowo obstawiać która tabelka dotyczy którego rodzaju paliwa. ;)
P.S. Wszystkie powyższe kwoty wyrażone są w PLN!
P.S. 2 Są to ceny z dnia 30.08.2021Liban 😊 co wygrałem?
-
@gooral napisał w Ceny paliw...:
Liban 😊 co wygrałem?
Mogłeś dać innym się pobawić, a tak to cała zabawa w piz**... :P
No nie wiem co? Jak będę miał w tym roku nadmiar kań to mogę Ci kilkadziesiąt odpalić. XD
-
Trochę w ostatnim czasie było zmian, ale aktualnie jest tak:
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,53 -> 5,50 zł/litr
Pb98: 5,91 -> 5,90 zł/litr
ON: 5,23 -> 5,31 zł/litrLPG w hurcie: ~2,65 zł/dm3
-
Stabilizacja.
Hurt Orlenu:
Pb95: 5,50 -> 5,49 zł/litr
Pb98: 5,90 -> 5,88 zł/litr
ON: 5,31 -> 5,30 zł/litrLPG w hurcie: ~2,67 zł/dm3