A wiec Tipo
-
@esen napisał w A wiec Tipo:
No ale serio. Kilka osób z nowymi Oplami znają już imiona dzieci ludzi w warsztatach.
Jak pracowałem w wypożyczalni to Insignie i Astry (nówki sztuki prosto z fabryki max. 10 mil przebiegu) porafiły z lawet zjeżdżać z palącym się check engine'm :F
-
No ale serio. Kilka osób z nowymi Oplami znają już imiona dzieci ludzi w warsztatach.
Mnie nie musisz do tego przekonywać. Ja swoje zdanie o Oplach wyraziłem kilka miesięcy temu ;)
-
Szczerze? Jak miałbym teraz kupować większe auto (rodzinne z dużym bagażnikiem) to wybrał był Tipo w wersji Combi. Fiat w Polsce ma taką promocję " noc cudów fiata". Kombi można było mieć za niecałe 60 000zł.
-
Moje zdanie jest takie, że dużo zależy od egzemplarza. Zaryzykuję, że może trafić się opel dobrze wykonany i bezawaryjny. :-)
Nie? :-) -
@tom83ek napisał w A wiec Tipo:
Szczerze? Jak miałbym teraz kupować większe auto (rodzinne z dużym bagażnikiem) to wybrał był Tipo w wersji Combi. Fiat w Polsce ma taką promocję " noc cudów fiata". Kombi można było mieć za niecałe 60 000zł.
To jest propozycja warta rozważenia.
W tych granicach cenowych można też rozważyć ofertę Dacii jako auta rodzinnego. Coraz dłużej i więcej ich jeździ po PL, ludzie są zadowoleni. -
@leo napisał w A wiec Tipo:
Moje zdanie jest takie, że dużo zależy od egzemplarza. Zaryzykuję, że może trafić się opel dobrze wykonany i bezawaryjny. :-)
Nie? :-)To też jest prawda, sam mam przykład z moim Saabem. U mnie tfu tfu odpukać nie dzieje się nic. Znajomy znajomego ma auto z tego samego roku, ten sam silnik i od kilku tyg nie może go ogarnąć. Auto nie jedzie, czasem nawet i nie pali. Wymienił wtryski, pompy wtryskową i paliwa, kompa podmieniał i nadal auto ma fochy. Po wszystkich zabiegach auto jeździło ok pierwszego dnia a potem dupa.
-
@Gooral Saab miał tyle wspólnego z Oplem, że przez chwilę był przez nich wykupiony... XD
A to, że części od Opli pasują do Saab'ów to nic nadzwyczajnego. Do Swifta pasują części od Poloneza i co?Ja swojego zdania o Oplach nie zmienię nigdy i już taki umrę. :P
-
@BPX33 to co napisałem nie miało na celu wskazania, że Saab to Opel, a to, że jeden egzemplarz może być super ekstra a drugi praktycznie identyko przez to, że ktoś go zaniedbał może przysparzać mnóstwo problemów. 😉
-
-