Telewizor LG 32CS460-ZA sam się włącza.
-
@leo powiedział w Telewizor LG 32CS460-ZA sam się włącza.:
Jaco, a tak mi jeszcze wpadło do głowy: czy to samoczynne włączanie się telewizora nie odbywało się przypadkiem o jednej, tej samej porze dnia - np. tylko wczesnym rankiem?
Nie . Po prostu jak oglądam TV i chcę go wyłączyć to jak właśnie świruje sam się włącza. Nie ma to znaczenia o której godzinie i porze dnia. Czy to dzień czy noc nie ma znaczenia.
Poczekam jeszcze na odpowiedź brata kumpla co pracuje w serwisie samsunga.
-
No więc kumpel nic nie załatwił i tyle.
Natomiast TV zacząl szwankowac odwrotnie. Teraz niekiedy nie da się go włączyć . Po włączeniu z pilota za chwile po sekundzie sie wylacza. Nie da sie go wowczas wlaczyc z panelu dotykowego tylko reaguje na pilot. I mysle ze to jest dowod na to ze panel dotykowy chodz malo uzywany szwankuje. -
-
Jesli bylo by cos takiego to chetnie bym podmienil. Sprobuje jeszcze w serwisie LG zapytac ale jak bedzie to nie wiem. Szkoda go wymieniac na nowy naprawde.
-
No i jeszcze jedna jakaś reguła.
Przed chwilą się wyłączył. Mam zaprogramowany na 6 TVN i go oglądam (Milionerzy lecą ) a on zawsze włącza się na 5 Puls . Nie ma tam żadnego ustawienia na którym zostaje się włącza lub z którego ma startować. Udało się włączyć panelem dotykowym.
-
Mógłbyś jeszcze wgrać/zaktualizować firmware o ile jest dostępny. Obawiam się jednak czy nie wyłączy się w trakcie programowania.. co może poskutkować uszkodzeniem oprogramowania.
-
@pacior jak go kupiłem to od razu aktualizowałem. Jak zaczął świrować również. Ale to nic nie dało. Nowszych niż są dostępnych aktualizacji nie ma. A te akurat mam na kompie.
-
@Jaco- masz moze jakis dekoder? Ja mam LG i dekoder nc+ i moj tv świruje tak, że zapamiętuje ostatnio wciśnięty przycisk z pilota i jak robię cokolwiek dekoderem to ten przycisk działa za każdym wciśnięciem przycisku w dekoderze np podglaszam tv i za chwile zmieniam kanały dekoderem to za każdym kanałem tv idzie o jeden w gore na głośności..tez mam panel dotykowy
-
@Gooral żadnego dekodera . Oglądam tylko TV naziemną. Telewizor ma wbudowany dekoder.
-
-
Do HDMI nic nie jest podłączone. Jedynie jak młody chce pograć w FIFE to podłącza i tyle. Ale jak chce na monitorze mieć obraz to musi je rozłączyć.
-
Pisałem na Chacie z konsultantem do LG. Wspomniał że w trybie hotelowym można wyłączyć panel przedni . Nie powiedział jednak jak wejść w tryb hotelowy.
Kiedyś chodziłem do znajomych i im syn sprezentował TV chyba Samsung już nie pamiętam i tam był problem w tym że działał tylko w trybie hotelowym. Nie można było przeprogramować TV w celu wyszukania stacji bo ta funkcja była zablokowana. Trochę po googlowałem i znalazłem sposób aby im zaprogramować TV.W swoim obecnym znalazłem opcję BLOKUJ i tam jest opcja blokady przycisków. Włączyłem ją. Zobaczę jak teraz będzie się TV zachowywał. Oczywiście przy dotknięciu mam komunikat że jest włączona blokada i nie da się nic zrobić. Może to będzie moje rozwiązanie? Wczoraj jak wróciłem z pracy oglądałem TV do 23 i po wyłączeniu z pilota znów się włączył. Nie dało wyłączanie ponowne czy panelem. Wyjąłem wtyczkę z gniazdka i już.
Teraz bez pilota po wyłączeniu panela go nie obsłużę ale może to pomoże na jego usterkę ?
Czas pokaże .
-
No i dupa. Pomimo włączonej blokady przycisków znów się sam włącza i niekiedy wyłącza się zaraz po włączeniu.
Dziś przed kilkunastoma minutami siedząc przy laptopie i sprawdzając pocztę zerkałem na ,,STOP Drogówka,, Przyuważyłem jak na ekranie pojawia się komunikat ,, Blokada przycisków włączona,, .Tak sam z siebie chciał przerzucić kanał. Nie zdążyłem nagrać tego telefonu.
Coraz bardziej mam chęć wziąć te cążki i obciąć kable.
-
@Jaco- powiedział w Telewizor LG 32CS460-ZA sam się włącza.:
Coraz bardziej mam chęć wziąć te cążki i obciąć kable.
Ciąć nie musisz :) powypinaj je z kostki i sprawdzaj który musi zostać by działał pilot (może ich być kilka). Najlepiej byłoby mieć schemat lub service manual ale pewnie są niedostępne.
-
Kolega z pracy (niestety nie zajmuje się już obecnie naprawą bo ...) podpowiedział mi aby znaleźć zasilanie , sygnał czujki i ją trzema przewodami przylutować do płyty głównej i wówczas wypiąć kostkę całkowicie.
-
Niestety samej podczerwieni nie da się zostawić. Jak bym zaczął ciąć to w ogóle by nie działał TV.
Wspomniana część jest dostępna tu dla przykładu : http://www.ebay.com/itm/EBR74966702-LM35-55-VER-2-2-LG-32LS570T-42CS460-IR-SENSOR-/161179632034
Wczoraj znów zaczął głupieć i sam chciał przełączać kanały. Na pilota nie reagował. Wyjęcie wtyczki rozwiązało problem.
-
-
@pacior ponad 250zł bodajże ale trzeba go zawieść do Białej Podlaski bo tam jest serwis LG a to 100 km w jedną stronę i od ręki pewnie by nie zrobili.
Na chwilę obecną problemów nie ma. Działa normalnie . Ale przedni panel mam wyłączony,.
-
Za 24 zł znalazłem przedni panel na Allegro. Poprosiłem o zdjęcia gdzie wchodzi wtyk bo nie ma.
-
Wpisałem inne literki i cyferki z oznaczenia modułu w Allegro i mam : http://allegro.pl/modul-dotykowy-funkcji-telewizora-lg-ebr74561003-i6612657206.html
Tylko zdjęcia tak małe że nie widzę jaka to wersja .
https://north.pl/karta/modul-dotykowy-ebr74561003-funkcji-do-telewizora,704-GL-2736.html