[moje Tico] Daewoo Tico PM
-
Heh! Buty rozumiem były brudniejsze od auta skoro aż myjką trzeba było myć? XD
-
@ryszard napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
@pacior napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
Hamulce odpowietrzyłem taką pompką, działa 😁 @likaon taka jak Twoja.
Noszę się z zamiarem zakupu tego przyrządu do odpowietrzania hamulców. Ile za niego zapłaciłeś? Jak się nim posługuje?
Pacior mógłbyś coś więcej napisać o tej pompce do odpowietrzania hamulców bo nie wiem czy warto kupować?
-
-
No nie za bardzo ma mi kto pomagać. Gdzie podłączasz to rządzenie?
-
@ryszard napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
No nie za bardzo ma mi kto pomagać. Gdzie podłączasz to rządzenie?
Podłączasz do odpowietrznika, lekko odkręcasz i pompujesz czyli zaciągasz płyn z układu. Pompka daje jeśli dobrze pamiętam podciśnienie około 1bar
-
@pacior
Ale łączysz pompkę z odpowietrznikiem za pośrednictwem tego dołączonego do zestawu zbiorniczka na płyn czy tak? Rozumiem, że pompujesz do czasu aż w przeźroczystym wężyku założonym na odpowietrznik znikną pęcherze powietrza i musisz w razie potrzeby dolewać świeży płyn do zbiorniczka pompy hamulcowej. Czy wyposażenie zestawu jest na tyle bogate, że nie trzeba kombinować z dorabianiem dodatkowych przewodów i końcówek? Czy wszystko pasuje?
Napisałeś, że trochę musiałeś się namachać pompką aby odpowietrzyć hamulce. Wymieniałeś cały płyn w układzie hamulcowym czy tylko odpowietrzałeś układ lokalnie np po wymianie tylko tylnego lewego cylinderka. Ile czasu ci to zajęło? Od razu powiem, że od pompki nie oczekuję abym bił rekordy w czasie odpowietrzania. -
@ryszard tak, w zbiorniku zbiera się przepompowany płyn, czyli jest wpięty między odpowietrznik a pompkę.
Odpowietrzyłem sam tył, myślę że zajęło mi to 5-10 minut, ja wymieniałem przewód elastyczny tył.
Zestaw był wystarczający. -
Hej, muszę się Wam do czegoś przyznać.. nie jestem już właścicielem PM-a 😔
Na jakiś czas rozstaje się z Tico.. ale czuję że jeszcze kiedyś powrócę do tego modelu 😍 -
@pacior hehe, pewnie nowy właściciel niedługo pochwali się nabytkiem, albo małą kolekcją :p
-
@likaon napisał w [moje Tico] Daewoo Tico PM:
@pacior hehe, pewnie nowy właściciel niedługo pochwali się nabytkiem, albo małą kolekcją :p
Zapewne tak... :-P