Dane osoby posiadającej stronę swiftklub.pl
-
A jak nazwać wyprowadzenie z instytucji, domu, forum plików danych? Oczywiście bez zgody właściciela.
-
W odniesieniu do
Pana ironicznych wypowiedzi na temat mojej strony oraz osoby.
Informuję jak mi
wiadomo ustrój w tym państwie zmienił się na demokracje lata temu. Natomiast jeżeli
nie zna Pan definicji demokracji to zapraszam na wikipedie. A żeby Panu ułatwić to
zadanie podstawą demokracji jest zdrowa konkurencja. Natomiast z Pana wypowiedzi na
forum jednoznacznie wynika ze takowej bardzo się Pan obawia. Skoro nie czerpie Pan
żadnych zysków z prowadzonego przez siebie forum nie wiedzę przeszkód dla
konkurencji opartej na zdrowych zasadach. Nie stanowię dla Pana konkurencji ponieważ
mój projekt forum jest przeznaczony przede wszystkim dla ludzi młodych o
otwartych umysłach. Zapewne nigdy nie zaliczę się do ludzi którzy
bezpodstawną krytyką będą chcieli pozyskiwać użytkowników, ponieważ uważam to za
wysoce nieetyczne zachowanie które Pan reprezentuje. Mój projekt forum dostępny
jest dla każdego i czas pokaże kto z nas miał rację.
Proszę mi wierzy iż
w dobie dzisiejszego czasu każdy w świecie internetu znajdzie dla siebie miejsce...
Ponadto chce zwrócić Panu uwagę że kultura osobista ma swój początek od form
grzecznościowych którymi Pan w swoim życiu zapewne się nie kieruje ponieważ nie
przypominam sobie a żebyśmy kiedykolwiek przechodzili na Ty. Jednoznacznie wynika z
Pana zachowania jedno iż nie ma Pan szacunku dla potencjalnego użytkownika forum
zlosniki.pl.
Z wyrazami szacunku
SirBufor
Czy kącik na temat
gotowania powstał z inicjatywy userów działu Suzuki Swift?Drogi Sirbuforze - zapewniam, że daleki jestem od "ironicznych uwag" pod Twoim adresem - pisałem bez użycia jakichkolwiek figur stylistycznych tylko to, co wywnioskować można po Twoich wypowiedziach dotyczących posługiwania się narzędziami forum, zaś po definicję słowa "ironia" odsyłam Cię do słownika języka polskiego.
Dodam, że zdrowa konkurencja polega na budowaniu czegoś w oparciu o własną pracę, a nie przenoszenie 10-letniego archiwum (stanowiącego sumę prac innych) na nowe (własne) miejsce. To, co chcesz zrobić, jest niezdrową konkurencją - zameldowałeś się u nas i bezczelnie piszesz o ściąganiu ludzi i materiału archiwalnego na swoją stronę, a następnie zamykasz zlosnikiowe kąciki swiftowe, traktując to forum jako awaryjną kopię archiwalną.
Rzeczywiście, jak ktoś już tutaj zwrócił Ci uwagę, nie masz za grosz samokrytycyzmu: zarzucasz mi "nieetyczne zachowanie" (którego Ty nie reprezentujesz, broń Boże) polegające na "pozyskiwaniu użytkowników bezpodstawną krytyką" - moja krytyka na temat Twoich umiejętności posługiwania się forum poparta jest w każdym calu dowodami, które podałem wyżej: jesteś w błędzie, narzekając na interfejs i wyszukiwarkę forum, bo po prostu nie umiesz ich obsłużyć. Ja rozumiem, że takie problemy może mieć zwyczajny user, rozpoczynający przygodę z forum lub rzadko z niego korzystający - ale nie ktoś, kto zamierza tworzyć własne i nim administrować!
Odnośnie kultury osobistej - czy to kolejny przykład Twojego pojęcia o zasadach i formach współżycia na forach internetowych? Czy to tylko "ironiczne uwagi" pod moim adresem?
Co się zaś tyczy szacunku do użytkowników Zlosnika - po pierwsze, piszę do Ciebie jasnymi sformułowaniami, po polsku, wyrażając własną, suchą opinię i nie próbując naginać rzeczywistości, stosując ponadto wielką literę przy zwracaniu się bezpośrednio do Ciebie. Co jeszcze mam zrobić, nogi Ci umyć czy co? Poza tym - wybacz, ale nie Tobie przeznaczone jest ferowanie wyroków w tej kwestii.
Nie pamiętam, kto dokładnie zaproponował kącik o gotowaniu, i nie chce mi się szukać - ale z powodzeniem możesz zrobić to sam , wykorzystując do tego inteligencję i dostępne Tobie narzędzia i kąciki. Chcesz - poszukaj. Ale... tak bardzo Ci on przeszkadza?Innych Kolegów, użytkowników forum, ponownie namawiam do zastanowienia się nad tym, komu i w imię czego chcą powierzyć swoją codzienną platformę dyskusyjną.
-
Prawdą jest że to chamówa tworzyć nowe forum na podwalinach starego i zabierać userów. Ja na miejscu administratorów na biegu bym usuną te akty buntu!
Moja propozycja jest taka żeby stworzyć trzeci kącik swift'a pod nazwą:
Kącik techniczny swift MK6 w górę a stary techniczny nazwał swift MK1-MK5
Organizacyjny tak jak jest.
Z mojej strony jako akt współpracy mogę popracować nad pozycjonowaniem nowych fraz związanych ze swiftem itp w zamian chcę uprawnienia admina mogą być z pewnymi ograniczeniami ale to do dogadania. Jestem za tym aby skasować wątek o nowym forum i kasować każdy jaki się pojawi, bo na forum nie ma demokracji tylko pewne zasady! -
I co? I odsyłacie ich na SuzukiKlub.
Gdyby zostali, dołączyli by się i inni i tak dalej i tak dalej.ja jak umiem odpowiedzieć to piszę to co wiem Nie odsyłam
Nie mniej jednak "mój" MkVI się nie psuje jak na razie, no może poza jednym incydentemOgółem nie wiem o co ta burda ?
Dla mnie priorytet to strona klubowa, forum jest, wiedzy na nim że hohohoho ... przeniesienie tego i rozszerzenie - awykonalne ... lub bardzo pracochłonne/czasochłonne ... pamiętajmy że to ponad 10 lat materiału choćby na technicznym. -
Z mojej strony jako
akt współpracy mogę popracować nad pozycjonowaniem nowych fraz związanych ze swiftem
itp w zamian chcę uprawnienia admina mogą być z pewnymi ograniczeniami ale to do
dogadania.nigdy w życiu
-
Panowie wielotematyczność ZŁOŚNIKA to jego zaleta, nie daje się nudzić..
a ja dzięki temu miałem i Swifta i Tico - nie ja jeden.nikt nie jest wstanie unowocześnić tego co mamy?
-
Jest to tak jak
pisałem hamowanie zdrowej konkurencji oraz "blokowanie" użytkowników na zlosnikiu
Mój projekt forum
stworzony jest tak aby pomagać użytkownikom Swiftów, a nie ich oceniać z czym
spotkało się gro userów na zlosnikiu.
A co do mojego
zaawansowania obsługi stron oraz for internetowych. Właśnie ocenianie...Poważnie zaczynam się zastanawiać, czy mamy do czynienia z osobą pełnoletnią i dorosłą. I to nie jest żadna ironia.
-
Powiem raz jeszcze proszę zrobić z tym porządek bo to absurd aby ktoś budował konkurencyjne forum w oparciu o zlosnikia ! Zresztą jeszcze w zeszłym tygodniu chcieliście zabić sirbufora i nagle jaka zmiana ? chorągiewki na wietrze normalnie !
-
No i widzisz. Jest baza do ściągnięcia nowych userów ze Swiftami MKVI W końcu Twój Swift się kiedyś zepsuje czego Ci nie życzę i będziemy go wspólnie naprawiać.
Mój MKV też się nie zepsuł przez siedem lat użytkowania. Ani razu!A odsyłanie użytkowników Swifta MKVI kilka razy było. IMO...szkoda.
-
panowie, a ja mam inny pomysl, mozna zrobic strone swift klubu i troche odswiezyc zlosnikia?? pamietam jak na poczatku sie zarejestrowalem to zastanawialem sie czy to jest glowne forum swifta i pare dni szukalem drugiego bo nie bylem pewny :)a z przelaczeniem do blatu to sie meczylem z pol godziny bo nie wiedzialem jak odczytac posty, tyle osob tutaj jest co sie zna na www ze chyba by nie bylo zadnego problemu ?:)
-
panowie, a ja mam
inny pomysl, mozna zrobic strone swift klubu i troche odswiezyc zlosnikia?? pamietam
jak na poczatku sie zarejestrowalem to zastanawialem sie czy to jest glowne forum
swifta i pare dni szukalem drugiego bo nie bylem pewny :)a z przelaczeniem do blatu
to sie meczylem z pol godziny bo nie wiedzialem jak odczytac posty, tyle osob tutaj
jest co sie zna na www ze chyba by nie bylo zadnego problemu ?:)Ja uważam że raczej nikt stołka nie puści, ja rzuciłem propozycje to tylko użyszkodnik Hellsin, rzucił wredny komentarz. Ale mniejsza o to ...
Złośnika trzeba odmłodzić inaczej powoli będzie pustoszał. -
dokladnie trzeba zdecydowanie odmlodzic
-
dokladnie trzeba
zdecydowanie odmlodzicPanowie, jest od tego odpowiedni dział..
-
Ja uważam że raczej
nikt stołka nie puści, ja rzuciłem propozycje to tylko użyszkodnik hellsin, rzucił
wredny komentarz. Ale mniejsza o to ...Bo Admina Ci nikt nie da ... zapomnij ... to musi być osoba godna zaufania, do tego obiektywna, Ty takową osobą nie jesteś, przykro mi.
Użyszkodnik - jakiś czas wstecz, to Ty walczyłeś hucznie z każdym userem, ale teraz się już o tym nie pamiętaZłośnika trzeba
odmłodzić inaczej powoli będzie pustoszał.i tak pustoszeje, poza tym z wieloma osobami rozmawiałem przy okazji kompletowania części i itp. do mojego swifta i wyszło szydło z worka, że dużo osób po prostu to forum czyta bez rejestracji i to od ładnych nawet paru lat, raczej tego nie zmienisz ...
-
Panowie, jest od tego odpowiedni dział..
Właśnie...
Nigdy żadna propozycja opisana w kąciku "Propozycje i uwagi" nie została bez odpowiedzi. Część została wprowadzona w życie, część nie - ale było to poparte dyskusją i rozważaniem, a kilka nie zrealizowano po prostu z różnych powodów obiektywnych.
Powtarzam i popieram wypowiedzi Boxxinga, Mockby, Hellsina i kilku innych Kolegów: nie chcę nikogo uszczęśliwiać na siłę, więc nie będę realizował własnych pomysłów, jeśli nie ma takiego zapotrzebowania; robię to, co konieczne dla zabezpieczenia i prawidłowego funkcjonowania forum w kształcie akceptowalnym do prowadzenia codziennych dyskusji - tak, jak było dotąd. Jestem otwarty i CZEKAM na propozycje i chęć współpracy - forum można i należy zmieniać, a nie zamykać je (lub przenosić, bo pojawił się jeden "młody gniewny", któremu wyszukiwarka, tryb wyświetlania i inny kącik się nie podobają).
Jeśli macie propozycje - przemyślcie ich cel i ogólny sens, a potem piszcie nowy wątek na "Propozycjach i uwagach". Jednocześnie wyjaśniam niedowiarkom, że lista moderatorów NIE JEST zamknięta i przewidujemy wprowadzenie nowych osób funkcyjnych - jednak nie odbywa się to na zasadzie "ja, bo chcę" (był niedawno jeden taki ) - nie jesteśmy po prostu forum początkującym, na którym mianuje się moderatorami pierwszych zarejestrowanych użytkowników (aż takimi desperatami to nie jesteśmy ). Informuję, że wszelkie zmiany na forum (łącznie z przyjmowaniem nowych moderatorów) są konsultowane w gronie administracji forum (moderatorzy i ja) i robimy wszystko, żeby osobą współodpowiedzialną za forum nie został nikt, kto nie powinien pełnić takiej funkcji.
Myślę, że wszystko jest jasne. Hellsin - będziesz pierwszy? Niech będzie porządek - załóż wątek na "Propozycjach..." i wyłóż tam swoją wizję dotyczącą MKVI. -
Myślę, że wszystko jest jasne. Hellsin - będziesz pierwszy? Niech będzie porządek - załóż >wątek na "Propozycjach..." i wyłóż tam swoją wizję dotyczącą MKVI. spokoudzi
I właśnie promując takich "ludzi" to forum nigdy nie będzie na wysokim poziomie.
Ale nic, ja na admina parcia nie mam i nie miałem, był to prosty zabieg, podpucha aby udowodnić że nic tutaj się nie zmieni i inne osoby jak te liżące dupę z kółka wzajemnej adoracji nie mają szans nic tu zdziałać. Zresztą mi to forum do niczego nie potrzebne specjalistycznej wiedzy tutaj nie uzyskam, raczej to ode mnie mogło by się wielu uczyć. -
Jak na razie to nie wniosłeś nic nowego do dyskusji. Zaproponuj coś. Jak pisał @Leo jest kącik "Propozycje i uwagi". Zapraszam. I zaznaczam, że dyskusja nie polega na obrażaniu kogoś lub się. Uważasz, że jest źle? Zaproponuj zmiany.
-
I właśnie promując
takich "ludzi" to forum nigdy nie będzie na wysokim poziomie.
Ale nic, ja na
admina parcia nie mam i nie miałem, był to prosty zabieg, podpucha aby udowodnić że
nic tutaj się nie zmieni i inne osoby jak te liżące dupę z kółka wzajemnej adoracji
nie mają szans nic tu zdziałać. Zresztą mi to forum do niczego nie potrzebne
specjalistycznej wiedzy tutaj nie uzyskam, raczej to ode mnie mogło by się wielu
uczyć.Łomatko...
Jakich "ludzi" się promuje? Opisanie nowego POMYSŁU się promuje, nie ludzi!
Co masz ciekawego do zaproponowania? Napisz!Mockba, zostaw, proszę, te potyczki personalne z Hellsinem. Tu o poważniejsze sprawy chodzi.
-
Ta. Profil, opcje
wyświetlania, Tryb wyświetlania wątków: blat.Wow, tyle lat w nieświadomości
Co nie zmienia faktu, że jako niezalogowany i tak nic to nie daNie rozumiem o co ta spina, a porównania do IPN'u są idiotyczne Myślę, że jakby ich budynek zaczął się walić albo stał się niefunkcjonalny, to jednak przenieśli by archiwa bez sentymentu i to nie byłoby w żaden sposób chamskie, co nie zmienia faktu, że i tak bezpieczniej by było mieć jakąś kopię np w chmurze. Największą wadą zlosnikia jako forum swifta oprócz tego, że po prostu wieje ch***m i nie widać żeby ktoś chciał go w jakikolwiek sposób odświeżyć (i wcale to nie znaczy, że skoro nikt nic nie proponuje i nie zgłasza zastrzeżeń, to nie ma takiej potrzeby) jest to, że się nazywa zlosniki.pl a nie swiftclub.pl/forum czy jakkolwiek inaczej byle by się kojarzyło ze swiftem. Na dodatek takie wątki gdzie można się pochwalić swoja nową świnką morską czy schabem z żurawiną tym bardziej temu nie sprzyjają (od tego teraz jest instagram), zwłaszcza, że nie są na szarym końcu strony tak jak kąciki swifta (mimo że mają największą liczbę odsłon nie są w żaden sposób wyróżnione). Natomiast dodawanie tutaj wątków o swifcie MkVI czy MkVII mija się z celem bo może ze 3 czy 4 osoby tutaj posiadają takiego swifta i pewnie nie zdążyły się jeszcze popsuć, a jeśli nawet to wiedza reszty zgromadzonych na ich temat (patentach, druciarstwie, tjuningach, naprawach, największych możliwych alusach i najszerszych oponach, turbo kitach czy zdejmowaniu boczków z drzwi żeby je w ogóle jakoś zdjąć, nie mówiąc o uniknięciu strzała kurtyną w pysk) jest pewnie znikoma. Nieprofesjonalnie wyglądające forum tym bardziej w tym nie pomoże i nikogo nie zachęci żeby szukać tu pomocy. Natomiast jeśli chodzi o ludzi, którzy czytają zlosnikia od 100 lat i się nie rejestrują, to jest na to prosty sposób. Dostęp do treści po zalogowaniu, a tak to tylko podstawowe wątki.
Swoją drogą nie pojmuje idei tego forum jako takiego o wszystkim i o niczym Mnie się ono nie podoba od samego początku i wcale mnie nie zachęca możliwość napisania swoich uwag w "Propozycje..." gdyż po 1 szkoda czasu na takie głupoty bo co by nie było to zawsze będzie zlosniki, po 2 czuję więź tylko z ludźmi z klubu swifta więc z innymi nie mam potrzeby dyskutować, zwłaszcza o zmianach na forum i wyższości swifta nad psem np.
I już tak nie przeżywajcie tej 10 letniej historii, z ciekawości przejrzałem najstarsze wątki i naprawdę można by trochę posprzątać, wiem że internety mają nieograniczoną przestrzeń, ale np wątek z 2004 roku "jakie opony do swifta" w żaden sposób nie jest aktualny a tym samym jest kompletnie zbędny po takim czyszczeniu, wcale nie zostałoby tego tak dużo zwłaszcza żeby (nie daj boże) skopiować, ukraść, przenieść
-
Wow, tyle lat w
nieświadomościTeż doszedłem do tego dopiero po jakimś czasie