Dane osoby posiadającej stronę swiftklub.pl
-
można spokojnie zrobić nową domenę a forum stare, przekierowanie z domeny to przecież żaden problem. Ale to trzeba spozycjonować na dobre frazy a to wymaga czasu i duzo pracy.Uwierz mi jak wpiszesz w wyszukiwarke odpowiednie i strona nawet zlosniki wyświetli się w pierwszej 5tce w googlach uzytkowników bedzie w HUUU..... I tematy o gotowaniu w niczym tutaj nie przeszkadzają, potrzeba nowych ludzi czyli swiftów brodzik edyszyn i nowszych, będą ludzie będzie życie. Proste
-
Nie rozumiem o co
ta spina, a porównania do IPN'u są idiotyczne Myślę, że jakby ich budynek zaczął się
walić albo stał się niefunkcjonalny, to jednak przenieśli by archiwa bez sentymentu
i to nie byłoby w żaden sposób chamskie, co nie zmienia faktu, że i tak bezpieczniej
by było mieć jakąś kopię np w chmurze.Oczywiście masz rację. Gdyby budynek IPN się walił, dokumenty były by przeniesione i zabezpieczone równiez z kopią zapasową. Ale dalej było by to IPN a nie Swiftclub.
Największą wadą zlosnikia jako forum swifta
oprócz tego, że po prostu wieje ch***mCzym wieje?
i nie widać żeby ktoś chciał go w jakikolwiek
sposób odświeżyć (i wcale to nie znaczy, że skoro nikt nic nie proponuje i nie
zgłasza zastrzeżeń, to nie ma takiej potrzeby) jest to, że się nazywa zlosniki.pl a
nie swiftclub.pl/forum czy jakkolwiek inaczej byle by się kojarzyło ze swiftem. Na
dodatek takie wątki gdzie można się pochwalić swoja nową świnką morską czy schabem z
żurawiną tym bardziej temu nie sprzyjająPrzecież na "nowym forum" ma być ponoć tak samo
(od tego teraz jest instagram),
zwłaszcza,że nie są na szarym końcu strony tak jak kąciki swifta (mimo że mają największą
liczbę odsłon nie są w żaden sposób wyróżnione).Układ kącików jest do zmiany. Zgłaszasz taka propozycję?
Natomiast dodawanie tutaj wątków o
swifcie MkVI czy MkVII mija się z celem bo może ze 3 czy 4 osoby tutaj posiadają
takiego swifta i pewnie nie zdążyły się jeszcze popsuć, a jeśli nawet to wiedza
reszty zgromadzonych na ich temat (patentach, druciarstwie, tjuningach, naprawach,
największych możliwych alusach i najszerszych oponach, turbo kitach czy zdejmowaniu
boczków z drzwi żeby je w ogóle jakoś zdjąć, nie mówiąc o uniknięciu strzała kurtyną
w pysk) jest pewnie znikoma. Nieprofesjonalnie wyglądające forum tym bardziej w tym
nie pomoże i nikogo nie zachęci żeby szukać tu pomocy. Natomiast jeśli chodzi o
ludzi, którzy czytają zlosnikia od 100 lat i się nie rejestrują, to jest na to prosty
sposób. Dostęp do treści po zalogowaniu, a tak to tylko podstawowe wątki.Tych trzech lub czterech nie. Ale gdy będą wątki o problemach, to będzie więcej niż trzech czy czterech i rozpocznie się zdobywanie wiedzy. Tak jak było na początku kącików swiftowych.
Swoją drogą nie
pojmuje idei tego forum jako takiego o wszystkim i o niczymMnie się ono
nie podoba od samego początku i wcale mnie nie zachęca możliwość napisania swoich
uwag w "Propozycje..." gdyż po 1 szkoda czasu na takie głupoty bo co by nie było to
zawsze będzie zlosniki, po 2 czuję więź tylko z ludźmi z klubu swifta więc z innymi
nie mam potrzeby dyskutować, zwłaszcza o zmianach na forum i wyższości swifta nad
psem np.Nie chcesz? Nie pisz.
I już tak nie
przeżywajcie tej 10 letniej historii, z ciekawości przejrzałem najstarsze wątki i
naprawdę można by trochę posprzątać, wiem że internety mają nieograniczoną
przestrzeń, ale np wątek z 2004 roku "jakie opony do swifta" w żaden sposób nie jest
aktualny a tym samym jest kompletnie zbędny po takim czyszczeniu, wcale nie
zostałoby tego tak dużo zwłaszcza żeby (nie daj boże) skopiować, ukraść, przenieśćPozwolisz, że nie skomentuję?
-
Informuję, że wszelkie zmiany na forum (łącznie z przyjmowaniem nowych
moderatorów) są konsultowane w gronie administracji forum (moderatorzy i ja) i
robimy wszystko, żeby osobą współodpowiedzialną za forum nie został nikt, kto nie
powinien pełnić takiej funkcji.na całe szczęście
Myślę, że wszystko
jest jasne. Hellsin - będziesz pierwszy? Niech będzie porządek - załóż wątek na
"Propozycjach..." i wyłóż tam swoją wizję dotyczącą MKVI.Jak już się tak upraliśmy na MK VI i nowsze, to zrobić nowe podforum techniczne tak jak jest ze starszymi swiftami i będzie cacy, tak jak już ktoś to opisał wcześniej, bo organizacyjnie przecież chodzi o wspólne zainteresowanie i pasję jakim są swifty.
I właśnie promując
takich "ludzi" to forum nigdy nie będzie na wysokim poziomie.Nie będę się zniżać do Twojego poziomu, napiszę Ci jedno, jak był bym taki zły, to na paru forach internetowych lokalnych/hobbystycznych nie był bym administratorem ani moderatorem. Obecnie nigdzie już nie pełnię takowej funkcji z braku czasu, oraz weny.
Wieczni pieniacze tacy jak Ty wcale nie ułatwiają życia innym użytkownikom, wręcz przeciwnie.Ale nic, ja na
admina parcia nie mam i nie miałem, był to prosty zabieg, podpucha aby udowodnić że
nic tutaj się nie zmieni i inne osoby jak te liżące dupę z kółka wzajemnej adoracji
nie mają szans nic tu zdziałać. Zresztą mi to forum do niczego nie potrzebne
specjalistycznej wiedzy tutaj nie uzyskam, raczej to ode mnie mogło by się wielu
uczyć.szacunku tez nie masz za grosz, skromności tym bardziej ... zmień podejście do życia, bo kiedyś zostaniesz sam z palcem w nocniku i będziesz taki niezależny, że się w nim dosłownie utopisz ...
Co masz ciekawego
do zaproponowania? Napisz!on tego nie zrozumie, za bardzo klapki na oczach ma w jednym sprecyzowanym kierunku.
Ja propozycję przedstawiłem wyżej.Mockba, zostaw,
proszę, te potyczki personalne z Hellsinem. Tu o poważniejsze sprawy chodzi.dokładnie ... ale co tam lepiej mieszać ...
-
Nie rozumiesz bo jest drobna różnica między forum "O wszystkim i o niczym" z doczepianymi niejako na siłę kacikami Swiftowymi a forum głównie o Swiftach w którym "Hyde park", spamy itd są tylko dodatkiem. Niech za przykład posłuży mi forum MS:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/index.php
Są motorozmowy, hyde park, praca/hobby i tak dalej ale to nie przyćmiewa działów modelowych (wiadomo, u nas to nie byłoby tak rozbudowane bo jest różnica między marką i modelem ale to tylko przykład, choć dzieląc Swifty na generacje itd. trochę by się uzbierało). -
Widzisz jakąś szczególną różnicę? Ja oprócz tego, że kącika Swifta nie sa tak rozbudowane to wiele różnic nie widzę. A cóż szkodzi w rozbudowaniu kącików swiftowych? Może tylko to, że modeli Swiftów nie ma tyle co Mazdy?
A czy Ty nie byłeś przypadkiem przeciwnikiem włączenia MKVI do forum? Ja tylko pytam -
Ja tam widzę różnicę bo nie ma tam słynnego już w temacie kącika kulinarnego i innych bzdetów i to od początku mam na myśli . Forum skupia się głównie na autach czyli na temacie przewodnim a nie wszystkim i niczym.
Co do "nowych Swiftów" - chciałem, aby na nowym forum było dla nich miejsce i pisałem tak od zawsze. Jeśli masz na myśli dołączenie MKVI do Złośnika to dzisiaj pierwszy raz widzę taki pomysł i nie jestem absolutnie temu przeciwny. Musiałeś mnie z kimś pomylić. -
Ja tam widzę
różnicę bo nie ma tam słynnego już w temacie kącika kulinarnego i innych bzdetów i
to od początku mam na myśli . Forum skupia się głównie na autach czyli na temacie
przewodnim a nie wszystkim i niczym.przecież chyba jesteś inteligentną osobą i umiesz wyselekcjonować sobie interesujący Cię materiał, nie musisz wchodzić na "inne bzdety" ...
Osobiście zazwyczaj wchodzę w dział Motoryzacyjne i mam ograniczenie do paru większych działów m.in. swiftów ... i reszta mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, czasem nawet jest co poczytaćCo do "nowych
Swiftów" - chciałem, aby na nowym forum było dla nich miejsce i pisałem tak od
zawsze. Jeśli masz na myśli dołączenie MKVI do Złośnika to dzisiaj pierwszy raz
widzę taki pomysł i nie jestem absolutnie temu przeciwny. Musiałeś mnie z kimś
pomylić.to w końcu to ma być swiftklub, czy old siwftklub ?
To tak samo jak z GTi - w końcu to "jedyny słuszny model", a reszta to też "bzdety", nie wiem czy takie podejście było by dla Ciebie miłe ... -
to w końcu to ma
być swiftklub, czy old siwftklub ?Nie mam właściwie pojęcia o co Ci chodzi w tym momencie skoro od początku piszę, że jestem za tym aby nowe forum było o wszystkich Swiftach/ do zlosnikia dołączyć nowe Swifty whatever. To skąd to pytanie skierowane do mnie?
-
Nie mam właściwie
pojęcia o co Ci chodzi w tym momencie skoro od początku piszę, że jestem za tym aby
nowe forum było o wszystkich Swiftach/ do zlosnikia dołączyć nowe Swifty whatever. To
skąd to pytanie skierowane do mnie?to tak samo jak piszesz o nowym forum - jakim znowu nowym forum ... i tak kręcimy się w kółko, nikt nic nie wie, nie rozumie, a karuzela dalej jedzie
-
Wszystko co jest na Złośniku jest z woli userów. Jeżeli będzie taka wola userów "nowego forum" to nie umieścicie kącika kulinarnego? I to, że na Złosniku jest taki kącik naprawdę tak Ci przeszkadza? Rozpraszasz się?
Kąciki swiftowe mozna przenieść w górę i rozszerzyć o inne modele. Można by też po0dzielić na poszczególne generacje i pogrupować. Jednak kto się tego podejmie. Gdy pisałem o prawidłowe umieszczenie postów w kąciku technicznym o tu zgodnie z tym to ktoś się dostosował? I do kogo teraz pretensje? Do garbatego, że ma proste dzieci? Gdyby posty były by redagowane tak jak należy, grupowanie generacjami było by proste. Prawda?
Jeszcze raz powtarzam. Kąciki swiftowe na Złośniku można przeorganizować. Podejmiesz się tego?
A jak chcecie budować "nowe forum" zacznijcie od fundamentów a nie od dachu. -
Jeżeli będzie taka wola userów "nowego forum" to nie
umieścicie kącika kulinarnego?Nie ja tam będę adminem (jeśli to w ogóle ruszy) więc nie będzie to zależało ode mnie. Jakby miało to i tak bym nie umieścił z prostego powodu - to ma być forum Swifta a nie kulinarne i osobom zainteresowanym proponowałbym założenie stosownego tematu w Hyde Parku.
-
Uciekasz w narożnik.
-
Wow, tyle lat w nieświadomości
Co nie zmienia faktu, że jako niezalogowany i tak nic to nie daForum jest przeznaczone dla zalogowanych, więc nie rozumiem problemu.
Największą wadą zlosnikia jako forum swifta
oprócz tego, że po prostu wieje ch***mWyloguj się - zapewne przestanie.*
i nie widać żeby ktoś chciał go w jakikolwiek
sposób odświeżyć (i wcale to nie znaczy, że skoro nikt nic nie proponuje i nie
zgłasza zastrzeżeń, to nie ma takiej potrzeby)Potrzeba jest. Mamy Cię na siłę uszczęśliwiać? Nie znamy Twoich preferencji.
Najlepiej jest zanegować wszystko i dalej być niezadowolonym, nie dając nic od siebie.jest to, że się nazywa zlosniki.pl a
nie swiftclub.pl/forum czy jakkolwiek inaczej byle by się kojarzyło ze swiftem.No taaak, tego jeszcze nie było... Teraz znowu nazwa nie taka.
Przecież to wyłącznie sprawa przekierowania połączenia - masz domenę, robisz bezpośrednie przekierowanie i po wszystkim. Nie widzę tu żadnego problemu.Na
dodatek takie wątki gdzie można się pochwalić swoja nową świnką morską czy schabem z
żurawiną tym bardziej temu nie sprzyjająCzyli kiedyś userzy mieli większe potrzeby bycia razem. Gdy kończyły się już tematy o swifcie, skodzie czy tico, chcieli jeszcze o czymś pogadać, znaleźć paru ludzi z klubu, którzy mają takie samo hobby czy po prostu poznać kogoś z klubu sąsiedniego - dlatego prosili o takie, a nie inne kąciki. Niestety, gdy powstała NK, a potem FB, więcej ludzi zaczęło tam bywać, z czasem zmieniali też samochody i odchodzili z forum. Te kąciki pozostały więc po starych userach i rzadziej się z nich korzysta. Jednak gdy ja mam pytanie dotyczące np. wyboru telefonu, awarii komputera czy problemu z psem, wolę poradzić się tutaj, wśród "swoich", niż szukać po sieci innych for i tam się logować z jednym pytaniem raz na ruski rok. Ergo: lepiej, że te kąciki są, niż miałoby ich nie być. Nie rozumiem, w czym one mogą przeszkadzać. Albo inaczej - jak napisał ktoś dalej - gdy już się nie ma co robić, nawet z nudów można poczytać.
No i kończąc - przecież naprawdę nie ma przymusu korzystania z innych kącików; ale też nie powinno zabraniać się tego innym, więc nadal problemu nie widzę.Natomiast dodawanie tutaj wątków o
swifcie MkVI czy MkVII mija się z celem bo może ze 3 czy 4 osoby tutaj posiadają
takiego swifta i pewnie nie zdążyły się jeszcze popsuć, a jeśli nawet to wiedza
reszty zgromadzonych na ich temat (patentach, druciarstwie, tjuningach, naprawach,
największych możliwych alusach i najszerszych oponach, turbo kitach czy zdejmowaniu
boczków z drzwi żeby je w ogóle jakoś zdjąć, nie mówiąc o uniknięciu strzała kurtyną
w pysk) jest pewnie znikoma. Nieprofesjonalnie wyglądające forum tym bardziej w tym
nie pomoże i nikogo nie zachęci żeby szukać tu pomocy.Zwróć uwagę, że właścicieli MKVI czy MKVII będzie coraz więcej - w przeciwieństwie do modeli starszych. I oni też będą chcieli z czasem mieć swoje miejsce. Ja widzę tutaj pewną przyszłość i możliwość kontynuacji.
Natomiast jeśli chodzi o
ludzi, którzy czytają zlosnikia od 100 lat i się nie rejestrują, to jest na to prosty
sposób. Dostęp do treści po zalogowaniu, a tak to tylko podstawowe wątki.Co uważasz na "podstawowe wątki"?
I co da blokowanie treści - większą ilość rejestracji? Zapewniam Cię, że nowe konta są wciąż zakładane (nawet nie wiesz, w jakich ilościach - tak, że nawet trzeba to utrudniać - coś z Markiem na ten temat wiemy ).
Problemu z napływem userów nie ma. Problem jest w tym, że niekoniecznie chce im się pisać.Swoją drogą nie
pojmuje idei tego forum jako takiego o wszystkim i o niczym Mnie się ono
nie podoba od samego początku i wcale mnie nie zachęca możliwość napisania swoich
uwag w "Propozycje..." gdyż po 1 szkoda czasu na takie głupoty bo co by nie było to
zawsze będzie zlosniki, po 2 czuję więź tylko z ludźmi z klubu swifta więc z innymi
nie mam potrzeby dyskutować, zwłaszcza o zmianach na forum i wyższości swifta nad
psem np.Widzisz - na forum nie jesteś jedyny, a są tacy, którzy jeszcze mają takie potrzeby. Może rzadziej, niż kiedyś, ale mają.
I już tak nie przeżywajcie tej 10 letniej historii,
Oczywiście, dla niektórych historia ważna nie jest. Nawet jest zbędnym balastem. Ale to inna historia.
- myślę, że w tym momencie osiągnęliśmy dno tej dyskusji, od którego należy się tylko odbić w górę.
-
Nie rozumiesz bo
jest drobna różnica między forum "O wszystkim i o niczym" z doczepianymi niejako na
siłę kacikami Swiftowymi a forum głównie o Swiftach w którym "Hyde park", spamy itd
są tylko dodatkiem.Ależ Krzemol - kąciki motoryzacyjne zawsze były na pierwszym miejscu, reszta była dodatkiem. Ludzie przychodzili tu dla Swifta, Tico i starej Skody. Zresztą, tak zostało do dziś.
-
@Do Sirbufora:
1. proszę nie reklamować i nie podlinkowywać "konkurencji", skoro ma być ona "zdrowa".
2. Otrzymałem wiadomość, że rozsyłasz po userach privy dotyczące przenoszenia się na Twoje forum oraz propozycje objęcia tam funkcji administracyjnych. Jeżeli nie zaprzestaniesz praktyk nagabywania ludzi, licz się z zablokowaniem konta.Jak pisałem - niezależnie od wszystkiego, i tak uparcie dążysz do tego, co sobie założyłeś - nie dość, że nie widzę sensu dyskutowania, to jeszcze sam łamiesz złożone deklaracje (pisałeś o dwudniowej przerwie, żeby klubowicze się zdecydowali). Gdzie tu sens jakiejkolwiek rozmowy o czymkolwiek, skoro i tak chodziło Ci wciąż o jedno - zdublowanie forum, a nie o reaktywację strony?
-
Ja uważam że raczej
nikt stołka nie puści, ja rzuciłem propozycje to tylko użyszkodnik Hellsin,
rzucił wredny komentarz. Ale mniejsza o to ...
Złośnika trzeba
odmłodzić inaczej powoli będzie pustoszał.Zróbmy zatem kącik dla nowszych Swiftów i tyle
-
Człowieku czy ty sie słyszysz mnie to ręce opadają. Pomysł powstał na Tym forum. Dlatego tutaj o tym pisze. Tutaj ludzie składali pieniądze. A co do wiadomości, widać po co komu prawo admina. Proszę sie nauczyć dobry administrator jest bezstronny nie pisze z góry dobrze helsin i marek. Oraz nie dzieli sie prywatnymi informacjami.
Dostałem informacje na temat tego abym kontynuował pracę nad nowym forum dlatego nie została zawieszona. Na rękę by była ładna reklama zlosnikia za darmo? Ja robię coś dla ludzi nie dla zlosnikia. A realizuje swoje założenia ponieważ zaprojektowałem tą stronę www zeby coś takiego zarzucać to już chyba trzeba być...
" Ludzie czy na pewno chcecie być dalej administrowani przez "człowieka-tyrana"? Chcecie dalej słuchać kółka wzajemnej adoracji? "
-
Klik to jest to nowe forum? Wolę zlosnikia.
Strona klubowa jaki będzie mieć adres? -
Nowe forum jest stroną klubową.
-
No to nad czym Ty pracowałeś tyle czasu?
A dwa to chyba miała być strona klubowa jako priorytet, a nie forum jako strona