[GTi Mk3] Skrzynia biegów od GTi?
-
Jak to udowodnić mechanikowi? "Bo na internecie jest napisane, że ma inne obroty na danych prędkościach" ?
-
Jak to udowodnić
mechanikowi? "Bo na internecie jest napisane, że ma inne obroty na danych
prędkościach" ?z przodu skrzyni patrzac pod silnik od dolu jest dodatkowa sruba do skrecania skrzyni z blokiem. Na wprost jak sie patrzy, mialem gdzies fotke ale sie zapodziala
TUTAJ cos o tym pisza
-
O ile dobrze wiem a przynajmniej wyczytałem na forum przy
100km/h na 5 biegu powinno być 3300rpm a u mnie jest ~2600.Według mnie to lepiej, w trasie ciszej i oszczędniej
-
Według mnie to
lepiej, w trasie ciszej i oszczędniejtacy są mechanicy... Sam pracowałem jako mechanik i wiem, że nigdy bym nie oddał do warsztatu samochodu... Szefowie każą nieźle oszukiwać. A masz taka skrzynie jak ja 1.3 8V Też mam takie same obroty przy tych prędkościach i naprawdę swift nie jedzie jak trzeba. I wcale nie jest fajnie w trasie bo bardzo nisko trzeba redukować ja przy 80 redukuje do 2biegu bo sie rozpędza 120 na nim
-
Według mnie to
lepiej, w trasie ciszej i oszczędniejPiatka moze i jest fajna z GS`a, ale trojka do 170 km/h i jakby nie bylo "tylko" 100hp (aerodynamiki sie niska masa samochodu nie oszuka) powoduje ze trzeba redukowac do dwojki przy 90km/h zeby wyprzedzic TiRolota jakos sensownie, a to juz nie jest fajne
Mozna bylo sie domyslic, ze skrzynie od GTi nie leza po krzakach i mechanik pojdzie na skroty...
-
Piatka moze i jest fajna z GS`a, ale trojka do 170 km/h
Do 185... -
Do 185...
To jeszcze lepiej Nie mam na stacjonarnym kompie excelowego pliku z przelozeniami SS`a wiec z pamieci strzelalem Pamietam, ze moj GS jeszcze nie odcinal przy 155km/h na trojce to byl szal z 68 kunmi ;D
Moze przyspieszenie slabea ale jaki lans, moj Swift ma piatke do 300 km/h
-
To jeszcze lepiej
Nie mam na stacjonarnym kompie excelowego pliku z przelozeniami SS`a wiec z
strzelalem Pamietam, ze moj GS jeszcze nie odcinal przy 155km/h na trojce
to byl szal z 68 kunmi ;DJa moim GS ostatnio na na trójce 160 km/h leciałem Generalnie rzadko kiedy wrzucam 5 bieg, zbędny jakby tam jest
-
Skrzynia jest z Suzuki Baleno ;/
-
W razie czego mam skrzynie do mk1 gti - oddam za 1500...
-
Ta od Baleno i od swifta 1.3 8V są takie same? Wie ktoś może jakie są przełożenia na tej skrzyni? Bo nigdzie nie potrafię znaleźć.
-
Ta od Baleno i od
swifta 1.3 8V są takie same? Wie ktoś może jakie są przełożenia na tej skrzyni? Bo
nigdzie nie potrafię znaleźć.na strone klubową to nie łaska wejść ?
Klub Suzuki Swift -
Wydrukuj ta tabelke, do ktorej danbar linka wystawil.
Przelicz predkosci dla kazdego biegu na obu skrzyniach (np. maksymalne lub przy obrotach wybranych).
Porownaj ze swoim autem i napisz ladnie na kartce, zeby nie mial pola do dsykusji.
Obudowa skrzyni sie nawet nie sugeruj bo sa wymienne mimo ze minimalnie sie roznia. Licza sie bebechy w srodku.
I niech sp.. z tym badziewiem bo zrobil Ci dupowoz z zywego autka. -
na strone klubową to nie łaska wejść ? jezor
Klub Suzuki SwiftNo taki leń nie jestem i o tym wiem Chodziło mi o przełożenia skrzyni z Baleno
-
Ja coś o tym wiem w moim najprawdopodobniej też siedzi skrzynia od 1.3 8V i naprawdę jest lipa na 3 biegu do 170km/h prawie dochodzi a na 2 to 120km/h przyspieszenie do 100 jest bardzo słabe...w kolicach 11sekund:(. Ja kupię skrzynię od 1.0 .
-
Ja coś o tym wiem w
moim najprawdopodobniej też siedzi skrzynia od 1.3 8V i naprawdę jest lipa na 3
biegu do 170km/h prawie dochodzi a na 2 to 120km/h przyspieszenie do 100 jest bardzo
słabe...w kolicach 11sekund:(. Ja kupię skrzynię od 1.0 .a ja jak tylko bede mieć czas to wkładam do swojego gti skrzynie od 8v;] po ostatniej trasie nad morze mam już dość hałasu i bólu głowy od tego wyjącego silnika przy predkosci powyzej 100km/h nie wiem czy sie starzeje czy co, ale coraz bardziej mnie to już wkur... wole mieć tą sekunde więcej do setki i przynajmniej jakiś komfort podczas jazdy
a co do twojego przyspieszenia to chyba masz coś już silnik podjechany, skoro zwykły 1,3 do setki ma 11s, to gti na tej samej skrzyni bez problemu powinien poniżej 10s zejść
-
może masz włączony economizer
-
a ja jak tylko bede
mieć czas to wkładam do swojego gti skrzynie od 8v;] po ostatniej trasie nad morze
mam już dość hałasu i bólu głowy od tego wyjącego silnika przy predkosci powyzej
100km/h nie wiem czy sie starzeje czy co, ale coraz bardziej mnie to już
wkur... wole mieć tą sekunde więcej do setki i przynajmniej jakiś komfort podczas
jazdy
a co do twojego
przyspieszenia to chyba masz coś już silnik podjechany, skoro zwykły 1,3 do setki ma
11s, to gti na tej samej skrzyni bez problemu powinien poniżej 10s zejśćSilnik na pewno mam zdrowy już był temat z tym związany i wszystko sprawdzałem co kazali i było tak jak trzeba. Sprężanie też mam dobre. Więc nie wiem czemu tak jest. Zwykły 1.3 8V z 93 roku ma do setki 11,7 a seryjny GTi z tego roku ma 8,9 także wszystko jest ok:)
-
Silnik na pewno mam
zdrowy już był temat z tym związany i wszystko sprawdzałem co kazali i było tak jak
trzeba. Sprężanie też mam dobre. Więc nie wiem czemu tak jest. Zwykły 1.3 8V z 93
roku ma do setki 11,7 a seryjny GTi z tego roku ma 8,9 także wszystko jest ok:)Swifty GTI to kilkunastoletnie auta z bogatą przeszłością, więc różne rzeźby mogą mieć porobione...
Możliwe, że masz skrzynię nieoryginalną już
-
Swifty GTI to
kilkunastoletnie auta z bogatą przeszłością, więc różne rzeźby mogą mieć
porobione...
Możliwe, że masz
skrzynię nieoryginalną jużNieoryginalna to na pewno jest ale z jakiego modelu to nie wiem bo przy 100km/h na 5biegu ledwo dochodzi do 2500obr/min także muszę kupić od 1.0 i może się poprawi coś
Pozdrawiam wszystkich maniaków suzuki swifta