Polo 6n2 by Jaco
-
Ja nie kleiłem, ale w razie czego, to naprawiałbym Butaprenem - tylko trzeba byłoby dać czas na wyschnięcie przy otwartych drzwiach (coby wywietrzało).
Jeśli dobrze pamiętam, tak klejono odpadającą podsufitkę w maluchach.EDIT nie zauważyłem, że jest kolejna strona i już padł pomysł - ten sam, co i mój... ;-)
-
@Jaco- powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
@pacior wiem bo pracowałem jako szewc kiedyś. Ale kiedyś to był klej.A teraz ...
Co racja, to racja... W latach 80-tych do klejenia drewnianych modeli latających używałem Butaprenu, którego wypraszałem od starego szewca - odlewał mi do buteleczki po syropie :-)... Ten klej trzymał jak cholera; listewka mogła się złamać obok spoiny, ale klej nie puścił. :-)
-
A więc już zamontowane.
Przyszło w dobrze zapakowanym pudełku :
Myślałem że tylko folią owiną a tu niespodzianka . Pudełko z pięciowarstwówki .
Po rozpakowaniu :
Po zamontowaniu:
Kupiłem komplet na przednie i tylne drzwi. 112,35 razem z dostawą.
Jak Wam się podoba.
-
@pacior powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
Jak dla mnie super :) Wygląd ok i jest to bardzo przydatny gadżet.
Przykleiłeś czy weszły na wcisk? Uważaj, mogą ukraść :P
Przykleiłem tylko tą taśmą do jest już naniesiona na owiewki i w uszczelkę wcisnąłem te dodatkowe zatrzaski.
Dziś testowałem przydatność. Deszczyk padał a ja miałem uchylone na szerokość owiewki okno i nawet nie wiało.
-
Dziś testowałem przydatność. Deszczyk padał a ja miałem uchylone na szerokość owiewki okno i nawet nie wiało.
W Tico bardzo się przydaje, w czasie deszczu można śmiało uchylić szybę :)
Jak jest klej fabryczny to powinien wystarczyć.
-
Miałem tylko w pierwszym Tico i tylko z przodu. Wiem że się przydają bo wycieraczki podczas deszczu zgarniają właśnie na boczne szyby drzwi przednich.
Zgadza się, w dodatku w autach bez klimy możliwość uchylenia okna w deszczu przy działającym nawiewie na szybę przednią powoduje szybsze jej odparowanie.
-
@leo powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
Etam, Pacior, pewnie żadne klej, tylko kawałeczki dwustronnej taśmy klejącej. Zgadza się, Jaco?
Dokładnie.
@leo powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
A jak z oporami uchylanej i zamykanej szyby?
Chodzi Ci o czy ciężko zamknąć ?
Tu problemów nie ma. Wszystko pracuje jak wcześniej.Może jak będzie jakiś spot w lubelskim to się pojawię i sami zobaczycie. Teraz mam więcej czasu tzn. bardziej mogę się z organizować prócz przyszłej niedzieli .
-
Chodzi Ci o czy ciężko zamknąć ?
Tu problemów nie ma. Wszystko pracuje jak wcześniej.Widzisz, a ja kiedyś zakupiłęm do tico i dustera komplety owiewek HEKO i po przymierzeniu okazało się, że występuję spore opory przy domykaniu szyby. Postanowiłem zebrać trochę plastiku wchodzącego we wnękę, bo nie chcę przez owiewki rozpierniczyć mechanizmy szyby... i tak to sobie leży już parę lat (nawet przypadkowo jakąś owiewkę już uszkodziłem, bo spadła z półki).
Może jak będzie jakiś spot w lubelskim to się pojawię i sami zobaczycie. Teraz mam więcej czasu tzn. bardziej mogę się z organizować prócz przyszłej niedzieli .
Ja do połowy września nie dam rady.