Polo 6n2 by Jaco
-
No i sprawa się komplikuje zgodnie z moimi przypuszczeniami. Ciężko dostać progi do mojego polo. Nadmienię iż mam wersję z szerokimi progami. Próg jest po całości aż pod błotnik. W tym czasie wychodziły również wersje z tzw. wąskim progiem gdzie on kończył się na błotniku.
O coś takiego:
A u mnie jest tak:
-
@jaco próbowałeś szukać po hurtowniach motoryzacyjnych typu inter cars?
Ja jak robiłem Volvo miałem też problem z progami. Oryginalnie w moim modelu w progu były dziury na spinki na plastikowe nakładki. W żadnych progach na rynku tego nie było, pomimo tego że zdjęcia mówiły co innego. Finalnie zrezygnowałem z nakładek, które i tak głównie tylko gromadziły sól, wilgoć i błoto i zamówiłem za poradą blacharza progi z intercarsu, które były najpewniejsze pod kątem wymiarów etc. -
@gooral powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
próbowałeś szukać po hurtowniach motoryzacyjnych typu inter cars?
Owszem : https://sklep.intercars.com.pl/szukaj/progi-1200101/ wersja 3 drzwiowa a ja mam 5 furtek.
-
Tu koleś wymienia właśnie próg jak w moim aucie: https://www.youtube.com/watch?v=K_EBxRbL3gI
-
-
@pacior mnie też to dziwi.
-
Udało mi się skontaktować z twórcą filmu i wiem gdzie zakupił reperaturkę progu. Na Allegro .
-
Odebrałem dziś auto od fachmana który nic przy nim nie zrobił. Nie potrafił znaleźć odpowiednich części.
Może macie kogoś kto by ogarnął moje progi ?
-
Niestety nie mam. A niedługo chyba też będę szukał...
-
Zamówiłem już przez internet po wcześniejszych rozmowach dwie reperaturki na obie strony . 160zł z wysyłką. Gościu robił już komuś na forum Polo i odnalazłem jego posty i nawet konto na Allegro.
-
Wczoraj dostałem już reperaturki progów. Nie miałem neta pół dnia dlatego nie pisałem.
-
czy mi się wydaje czy one takie grube pancerne są? ja w Tico miałem cieniutkie.
-
-
@ryszard powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
Chyba mają wzmocnione - wywinięte krawędzie.
Nie mają wywynietych krawędzi. Takie są autentycznie. Grubość jakieś milimetr może półtora.
-
Jak oceniasz dokładność tych reaparaturek?
Te są dokładnie zrobione jak w moim Polo.
Czy gość dorabia progi do tico?
Tego nie wiem. Ale do jakiś Daewoo dorabia więc może do Tico by też dorobił.
-
Tu https://allegro.pl/uzytkownik/auto_p?order=m macie profil gościa od którego kupiłem z Allegro. Moich w ofercie nie miał, Zapytałem i zrobił więc może tez od Tico by zrobił.
AUTO-PROFIL Paweł Szymankiewicz
ul. Piekoszowska 328
25-645 Kielce
tel. kom. 605 821 820 -
We wtorek ,,druga szansa,, :)
-
Naprawa progów w toku. Niestety fachman zasłabł w swojej pracy i wymiana się trochę opóźni . Może do Bożego Ciała będzie zrobione.
-
@jaco Pechowo Ci te progi idą. Byle były solidnie wstawione. A Twoje są już aż tak pognite, że wymieniasz oba w całości?
-
@szarik może i pechowo ale myślę że wszystko skończy się pomyślnie. Co do samej wymiany to od dołu miałem już dziury gdzie można było prawie dłoń całą włożyć. Wymiana musiała być zrobiona bo to ostatni dzwonek już na nie był.
Parę fotek: