Polo 6n2 by Jaco
-
Jedyne co mogło paść to ten układ, pewnie dałoby się go sprawdzić ale nawet nie widzę takiego układu nigdzie w sprzedaży.
-
Przyszedł kolejny regulator i dupa. Nie działa. Teraz się zastawiam czy otrzymany był sprawny czy też uszkodzony. Zwracać nie mam zamiaru bo koszta przewyższą jego wartość (15zł) + wysyłka 10. Ale mój pierwszy który rozebrałem był nie sprawny. Drugi jaki kupiłem działał aż do tego dnia co zacząłem kombinować. Regulacja podświetlenia licznika działa na wszystkich trzech. Nie działa tylko regulacja lamp. Zastanawiam się też czy pomimo że silniczki pracują prawidłowo mogła paść elektronika obudowie silniczka bo tam jest płytka.
Przy okazji walczę z myszami w garażu:
-
@pacior napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Jedyne co mogło paść to ten układ, pewnie dałoby się go sprawdzić ale nawet nie widzę takiego układu nigdzie w sprzedaży.
Nieraz bywa tak, że układ scalony jest zaprojektowany i produkowany specjalnie do jednego układu, specjalnie dla jednej firmy i w ograniczonej ilości, bez możliwości dystrybucji na otwartym rynku. Tak miałem, gdy padły piloty do autoalarmu Langeford. Przeszukałem sieć i zasięgałem informacji u kilku elektroników (sklepy i zakłady), którzy na co dzień ściągają graty z Dalekiego Wschodu; bez rezultatu. Musiałem kupić i założyć całkowicie nową centralkę z nowymi pilotami.
-
@jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Zastanawiam się też czy pomimo że silniczki pracują prawidłowo mogła paść elektronika obudowie silniczka bo tam jest płytka.
Pewnie, że mogła. A może po prostu gdzieś brakuje styku, przerwany jest kabelek... ?
Może spróbuj podpiąć jakiś miernik i popatrzeć, czy coś się zmienia "prądowo" przy różnych ustawieniach... ?Przy okazji walczę z myszami w garażu:
Jesień, Panie...
-
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Może spróbuj podpiąć jakiś miernik i popatrzeć, czy coś się zmienia "prądowo" przy różnych ustawieniach... ?
No miałem to dziś bo wolne ale jak zwykle inne rzeczy znalazły się do roboty. Ale po niedzieli ogarnę to.
-
Macie gdzieś w swoich okolicach blisko szroty ?
Potrzebuję takiego mocowania do lampy bo chyba podczas wymiany progów fachman to zawieruszył.
To zaznaczone w kółku (oba elementy)
-
Nie wiem, bo nie musiałem dotychczas korzystać...
A nie da się dorobić podobnego elementu z jakiejś blaszki? -
@leo nie da się bo to trzyma kierunkowskaz i musi być oryginalne.
-
Jak się podkuruję by wrócić do rowerowania to zobaczę co mają w moich okolicach :) ewentualnie możesz już dziś poszukać nr telefonu i zadzwonić na szrot w Nowym Dworze Mazowieckim, ul. Sportowa, tam akurat rowerem nie dojadę 😣
-
Na Allegro takich rzeczy nie ma a szkoda.
-
@leo wiesz jak mała jest moja miejscowość ale od dziś działa już :
-
-
-
@leo wiesz jak mała jest moja miejscowość ale od dziś działa już :
No proszę... Ekspansja w toku. :-)
U mnie od dawna są trzy takie przybytki (oprócz kilku myjni ręcznych). Mimo tego brakuje mi zwykłego węża z wodą i nieograniczonego czasu na dokładne mycie... -
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
No proszę... Ekspansja w toku. :-)
Dokładnie. Dwie najbliższe mam po 10 km w dwie strony a do tej mam 900m.
-
@Jaco a chociaż ciśnienie w porządku? Bo przerabiałem już wiele takich myjni i na niektórych pozostawiało wiele do życzenia...
-
@bpx33 tak jest ok. Wiem coś o ciśnieniu. Dla przykładu na stacji Orlen w Żelechowie turbo oprysk to strata pieniędzy. Tu jest OK.
-
A jak z czasem za 1 zł? Bo to też często bardzo duże rozbieżności? Są jakieś promocje przed/po jakiejś godzinie? Karty rabatowe?
-
@bpx33 napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Bo to też często bardzo duże rozbieżności?
Oglądałem na YT. Im dalej na wschód od Warszawy czas jest dłuższy :) https://www.youtube.com/watch?v=2yeeqyDMqGM
@bpx33 napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Są jakieś promocje przed/po jakiejś godzinie? Karty rabatowe?
Na chwilę obecną jeszcze nie. Jest terminal do płatności kartą ale jeszcze nie czynny.
Dzieci nawet rowery myją.
-
Oglądałem na YT. Im dalej na wschód od Warszawy czas jest dłuższy :) https://www.youtube.com/watch?v=2yeeqyDMqGM
U mnie jest 45 sekund. Na myjni w Zakopanem na której często myję auto również, ale tam pomiędzy 20:00, a 6:00 jest wydłużony czas za złotówkę do 1 minuty.
Na chwilę obecną jeszcze nie. Jest terminal do płatności kartą ale jeszcze nie czynny.
U mnie można zakupić kartę w cenie 100 zł, a na niej jest 115 zł do wydania na myjni. Poza tym nielimitowany płyn do alufelg gratis (oczywiście na miejscu) i przy zakupie owej karty zapach do auta.