Polo 6n2 by Jaco
-
Nie tu jest OK.
Tak świecą :
Mijania:Drogowe:
Kurła obraz obraca ale widać :P
-
@Jaco widzę, że oryginały dość mocno Ci zmatowiały, więc raczej z zamiennikami będzie tylko gorzej...
Po swoich powiem Ci, że wytrzymają max 5 lat i dlatego polecam okleić je przeźroczystą folią anty UV. Ja tak zrobiłem ze swoimi w zeszłym roku po polerowaniu.
-
Jaca polo jest garażowane, więc jest szansa, że wytrzymają dłużej.
-
-
@BPX33 Tak? A sądziłem, że niszczy je szczególnie wystawienie na długotrwałe działanie promieni słonecznych (czyli parkowanie na zewnątrz).
Zresztą... sądzę, że nie ma reguły - chyba dużo zależy od producenta i jakości użytego materiału. Wczoraj oglądałem z "sąsiadem garażowym" jego octavię II, chyba 14-letnią, garażowaną - reflektory są nieznacznie zażółcone, za to mają bardzo dużo małych wgnieceń (chyba od kamyków); właściciel zastanawia się nad polerowaniem albo wymianą. Drugi sąsiad ma scenica 16-letniego i reflektory oryginalne w bardzo dobrej kondycji - twierdzi, że bardzo często myje je przed schowaniem auta do garażu. W moim 8,5-letnim dusterze nie widać w ogóle oznak zużycia czy zżółknięcia. Może Francuzi stosują trwalszy plastik? -
OK.
Uważam, że szklane są najlepsze. Dlaczego zmieniałeś? Z powodu wyblakłych odbłyśników może? -
Zmuszony byłem wymienić jedną po stłuczce na początku mojej motoryzacyjnej przygody. Po bodajże dwóch latach zauważyłem dość znaczącą różnicę między starym reflektorem, a nowym i wtedy drugi również wymieniłem na plastikowy. W zeszłym roku starszy reflektor był już tak pożółkły, że powiedziałem dość i wypolerowałem oba, żeby wyglądały tak samo. Potem nakleiłem na nie folie anty UV i do dziś wyglądają jak tuż po polerowaniu. ;)
-
@BPX33 napisał w Polo 6n2 by Jaco:
@Jaco widzę, że oryginały dość mocno Ci zmatowiały, więc raczej z zamiennikami będzie tylko gorzej...
Po swoich powiem Ci, że wytrzymają max 5 lat i dlatego polecam okleić je przeźroczystą folią anty UV. Ja tak zrobiłem ze swoimi w zeszłym roku po polerowaniu.
Oryginalne to są Valeo. Przeszukaj mój temat a zobaczysz że te co zdemontowałem były raz polerowane. Nie wiem ile przed moim kupnem tegoż auta coś było z nimi robione. Nie były aż takie złe zaraz po kupnie.
Auto jak pisze @leo jest garażowane a jak może wiesz mam przerobione długie na dzienne. Aż tak mocno nie świecą aby ich intensywność je ruszyła. Unikam jazdy w nocy. A jak piszesz że starcza na 5 lat to i tak dłużej niż akumulator. -
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Auto jak pisze @leo jest garażowane a jak może wiesz mam przerobione długie na dzienne.
A jak masz rozwiązane drogowe? Żarówki H4 na światłach mijania?
-
@Gooral napisał w Polo 6n2 by Jaco:
A jak masz rozwiązane drogowe? Żarówki H4 na światłach mijania?
Drogowe to H1. Mijania H7
@BPX33 napisał w Polo 6n2 by Jaco:
@Jaco tyle, że folia to groszowa sprawa, a żywotność wydłuży ;) To tak jakbyś na smartfonie nie używał folii/szkła
O to Ci chodzi ? https://allegro.pl/oferta/ochronna-folia-bezbarwna-na-progi-slupki-lampy-6537976923
-
@Jaco tak, ale czy za takie pieniądze będzie coś warta to nie wiem...
Ja swoje kupiłem u gościa, który profesjonalnie zajmuje się oklejaniem aut i przyciemnianiem szyb. Praktycznie wszystkie folie ściąga ze Stanów, więc za 2 folie dopasowane do moich reflektorów (przyjechałem autem i wziął sobie wymiary) dałem 40 zł. -
Co do zakupu i montażu grzałki do przewodu odmy myślę że to był dobry zakup. Wszak temperatura wzrosła na zewnątrz ale sprawdzałem dłonią czy grzałka daje jakieś ciepło i rzeczywiście jest dość ciepła. Ciekawe jak będzie przy niższych temperaturach. Może jeszcze takie będą.
-
@Jaco ta grzałka ma jakiś sterownik z czujnikiem temp., że np się nie włącza np. powyżej 10°C, czy grzeje cały rok?
-
@Gooral nie ma . Grzeje cały rok. Ja myślę aby dać jakiś włącznik w przewód odcinający zasilanie aby w lato nie pracowała.
-
Ciepło więc odkurzyłem i oczyściłem trochę auto.
-
Nooo... mjut-malyna, Panie.
Nabrał sznytu w Twoich rękach. :-) -
2 godzinki na to poświęciłem.
-
Muszę się tym zająć co na filmie : Ciężko wchodzą biegi vw lupo ,polo, golf1,4mpi