Polo 6n2 by Jaco
-
Pojezdze zobaczymy. Na razie jest ok. Po zalaniu plynu czekalem z 15 minut az osiagnie 90 stopni a pozniej kolejne z 10 zanim wlaczyl sie wentylator. Chlodnica nie cieknie i to najwazniejsze.
-
@pacior może ta fotka pokaże ci jaką dziurę mam w chłodnicy.
-
-
@pacior napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Ja zawsze najpierw zalewam układ wodą destylowaną, odpalam i zagrzewam, po przestudzeniu spuszczam, można dodatkowo użyć jakiejś płukanki.
ps. możliwe że jestem przewrażliwiony na tym punkcie ;) miałem różne kłopoty z termostatami itd po sytuacjach kiedy stosowałem takie proszki.. im czystszy układ tym lepiej :)Popieram, Pacior dobrze pisze.
Zaś sypanie jakichś proszków traktuję jako kompletną ostateczność (np. jako środek umożliwiający dojechanie autem na złomowisko). Podobnie jak te motodoktory do oleju. Boję się takich rozwiązań po prostu. -
Ale wszystkiego i tak się nie zleje. Zawsze płynu zostanie w nagrzewnicy.
Jak pisałem. Pojeżdżę z miesiąc i mogę wylać ten płyn i zalać nowy. Toż to nie takie wielkie pieniądze.
-
Owszem, zawsze coś tam trochę zostanie. Myślę, że kilka setek mililitrów. Jednak mimo wszystko stężenie syfu będzie o wiele mniejsze, niż bez płukania, prawda? :-)
-
@leo tylko u mnie aby wyleciało wszystko musiał bym zrobić na gorącym silniku. Wówczas termostat się otworzy i wyleci więcej. Jak wymieniłem chłodnicę do układu nawet 4l nie wlałem. Oczywiście na zimnym silniku. Zapowietrzone nie jest gdyż u mnie układ sam się odpowietrza. Zresztą jak wlałem płynu bez poskładania zderzaka to pisałem że czekałem z 15 minut aż silnik się zagrzeje do 90 stopni na wskaźniku a później z 10 aż wentylator się włączy. Ze zbiornika wyrównawczego wówczas ubyło może ze szklankę płynu i tyle.
-
Mija tydzień od zamontowania chłodnicy i jest OK. Nieszczelności brak.
-
Wymieniłem dziś olej, filtr oleju i filtr powietrza. Olej jak pisałem już gdzieś o jakości olejów Valvoline Max Life 10w40 . Zanim zlałem olej wlałem płukankę K2 .
Nie trzyma mi ręczny na lewym kole. Podciąganie linki już nic nie daje. Zamówiłem zestaw szczęk z rozpierakami gdyż myślę że te są już maksymalnie zużyte.
Jutro będę miał zestaw ale nie wiem czy dam radę (czas będzie) aby zmienić. Linki są ok gdyż po zaciągnięciu ręcznego ze zdjętym bębnem pracują prawidłowo lecz rozpierak nie rozpiera do końca szczęk.
Jeśli trzeba będzie to i linki wymienię. Bębny nie są mocno zużyte (brak rantu).
-
Może to tylko kwestia nierozkręconego regulatora? Ale i tak musisz zrzucić bęben, żeby się dowiedzieć.
-
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
Może to tylko kwestia nierozkręconego regulatora?
No tu jest wszystko inaczej bo samoregulator wygląda tak:
Tak wygląda to na miejscu:
Ja kupiłem taki zestaw:
-
No to teraz zobaczcie co ludzie sprzedają :
Tak się wkurzyłem bo wyraźnie w aukcji pisało do mojego modelu. A przyszło chyba do Tico .
Założyłem ponownie swoje .
Oczywiście zwrócę bo tego nawet zamontować się nie da.
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
No to teraz zobaczcie co ludzie sprzedają :
Piękne! To teraz tylko dokup jakąś ODPOWIEDNIĄ belkę, bębny, mniejsze kółka... I BĘDZIE PAN ZADOWOLONY! :-)
Hmm... czyli jesteś w plecy na przesyłce. Chyba, że sprzedający przyzna się do błędu i wliczy wszystko w swoje koszta. -
-
O koszt wysyłki się nie martwię bo były wysłane z usługą Smart która posiadam. Tu mam darmowy zwrot. Oczywiście w mailu zaznaczyłem że to się nie nadaje i chcę wymiany na takie które będą pasować.
-
@Jaco tak patrzę na te zdjęcia i może my po prostu czegoś nie rozumiemy...może ten zestaw co Ci przysłali wkłada się w oryginalne szczęki? xd ot taka nowoczesna technologia xd
-
@Gooral napisał w Polo 6n2 by Jaco:
.może ten zestaw co Ci przysłali wkłada się w oryginalne szczęki? xd ot taka nowoczesna technologia xd
O matko !!! Po co ja to odsyłałem :P
-
@Jaco tak patrzę na te zdjęcia i może my po prostu czegoś nie rozumiemy...może ten zestaw co Ci przysłali wkłada się w oryginalne szczęki? xd ot taka nowoczesna technologia xd
No i to ma sens. Hamulce podwójnego działania: szczęki napierają na szczęki, a te na bęben - i hamują... Ech, jacy my gupi jezdeźmy... :-)
-
@Jaco napisał w Polo 6n2 by Jaco:
.może ten zestaw co Ci przysłali wkłada się w oryginalne szczęki? xd ot taka nowoczesna technologia xd
O matko !!! Po co ja to odsyłałem :P
Leć na pocztę, może jeszcze nie odjechały 😂
-
@leo napisał w Polo 6n2 by Jaco:
No i to ma sens. Hamulce podwójnego działania: szczęki napierają na szczęki, a te na bęben - i hamują... Ech, jacy my gupi jezdeźmy... :-)
@leo jak głosi Twój podpis...myślenie ma przyszłość 😂😂😂