Polo 6n2 by Jaco
-
Mam zamiar pomalować obudowę lusterek zewnętrznych na kolor nadwozia.
Kolega z forum WV Polo dał mi linka jak to zdjąć bez demontażu całego lusterka i chwała mu za to .
-
-
@pacior powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
mogliby sprzedawać takie wymienne obudowy jak kiedyś w telefonach :P
-
Dziś pomalowałem obudowy lusterek.
Jutro zamontuję i zrobię fotkę. Mnie się podoba.
-
@jaco różne odcienie wyszły czy to wina światła/aparatu?
-
@gooral powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
czy to wina światła/aparatu?
Dokładnie. Zrobię fotę w dzień będzie lepsza.
-
A tak wygląda na samochodzie. Uwierzcie mi że w rzeczywistości jest lepiej niż na zdjęciu. Kolor identyczny z nadwoziem.
-
Wygląda dobrze, nawet bardzo :)
-
Ja jeszcze napiszę że robienie zdjęć z bliska nie ma sensu gdyż odbicie światła może powodować inny odcień.
-
Wszystko wyjdzie, szczególnie latem ale drobne różnice nie powinny razić.
-
@leo kupiłem/zamówiłem w sklepie . Kosztowało mnie to 40zł. Spray do ponownego napełniania podobno i dysza z regulacją .
Podkład jak i bezbarwny został mi jeszcze z malowania felg.
W bagażniku samochodu jest wlepa ze wszystkimi info o samochodzie , w tym o kodzie lakieru.
-
@jaco Lakier wybrałeś dobry, aczkolwiek lakier polecam dorabiać zabierając ze sobą np. klapkę wlewu paliwa. Niestety po kodzie dorabiałem do poprzedniego Tico, efekt był średni, widać różnice (wszystko zależy od tego co dorabia kolor).
-
@pacior powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
(wszystko zależy od tego co dorabia kolor).
Napiszę nawet że zamówiłem telefonicznie i siostrzeniec mi odbierał i płacił. Byłem lekko zdziwiony jak pokazał mi tę puszkę a tam tylko napis LC3K . Zanim zdemontowałem obudowy lusterek aby je przygotować do malowania. wykonałem próbny natrysk na kartce papieru i poszedłem z tym do auta. Było idealne dopasowanie.
-
@jaco Czyli brałeś po fabrycznym kodzie, bez dorabiania wg obecnego stanu koloru (jak pisał Pacior). No, bo niestety - parę ładnych lat minęło i kolor na aucie nie jest już taki sam, jak po wyjeździe z fabryki. Ale chyba w Twoim przypadku nie widać dużej różnicy.
-
No w tym roku auto osiągnie pełnoletność. Brałem po kodzie fabrycznym i jest OK. Jakby spota zrobić to Byście sobie po oglądali.
-
Może lepiej do wiosny ? W lutym może być zima jak jej teraz nie ma.
-
Dziś sprzedałem koła letnie od swojego Polo. Teraz mogę już alumy przenieść do garażu wraz ze stojakiem.