Jestem motocyklistą
-
Wie ktoś może gdzie na śląsku mamy jakieś warte uwagi komisy z motocyklami? Dwa lata temu kupowałem w Bielsku, i od tego czasu raczej po części tam jeździłem. Podajcie jakieś namiary bo czeka mnie tej zimy wymiana maszynki.
-
Wie ktoś może gdzie
na śląsku mamy jakieś warte uwagi komisy z motocyklami? Dwa lata temu kupowałem w
Bielsku, i od tego czasu raczej po części tam jeździłem. Podajcie jakieś namiary bo
czeka mnie tej zimy wymiana maszynki.Komisy bym sobie odpuścił na Twoim miejscu, z góry jest drożej i nie dowiesz się niczego na temat jego eksploatacji.
Poszukaj po forach motocyklowych, tam często są wystawiane maszyny, a ich życie możesz prześledzić w postach poszczególnych użytkowników. -
Wie ktoś może gdzie
na śląsku mamy jakieś warte uwagi komisy z motocyklami? Dwa lata temu kupowałem w
Bielsku, i od tego czasu raczej po części tam jeździłem. Podajcie jakieś namiary bo
czeka mnie tej zimy wymiana maszynki.A co za maszynę chcesz kupić?
-
Do tej pory mam R1 i chyba w tę stronę pójdą moje poszukiwani. No chyba, że jakiś dobrze utrzymany bmw gs albo varadero. Sam jeszcze nie wiem. Pytałem o komisy bo najpierw chcę się rozejrzeć.
-
Do tej pory mam R1
i chyba w tę stronę pójdą moje poszukiwani. No chyba, że jakiś dobrze utrzymany bmw
gs albo varadero. Sam jeszcze nie wiem. Pytałem o komisy bo najpierw chcę się
rozejrzeć.Ja również, jak poprzednik, proponował bym zasięgnięcie języka na forach motocyklowych
-
A że tak zapytam, czy ktoś z braci motocyklowej 3miasta był na największej na świecie paradzie Mikołajów na motocyklach?
-
ja bym proponował honde cb500 na pierwszy motór do nauki i do oswojenia, przy takim wzroście i wadze te co podałeś za słabe, szkoda się w to pchać.
-
Mam podobny "problem", 190 cm wzrostu i 95 wagi, ciężko mi się było na tej CBF-ce usadowić na nauce jazdy Głównie problem był jak kręciłem "ósemki" bo z kolanami nie było co zrobić Ale sama jazda była już nieco bardziej komfortowa
-
Jeździ ktoś jeszcze?
-
Jeździ ktoś
jeszcze?Jeśli skuter się też liczy to ja
Prawko A miałem zdawać w ostatni wtorek, teorię razem z praktyką, niestety, 3 dni wcześniej decyzją WORDu wstrzymano możliwość zdawania praktyki w tym roku z powodu złych (podobno) warunków atmosferycznych
-
Liczy się, liczy
-
Dziś, korzystając z suchej pogody troszkę się przejechałem. Temperatura +0,5 stopnia ale jak to mówią "nie ma złej pogody są tylko nieodpowiednio ubrani motocykliści" Zrobiłem około 20 kilometrów ale uczciwie muszę powiedzieć, że zmarzłem Ale i tak fajnie bo pierwszy raz od Parady Mikołajów wsiadłem na motór
-
Ja miałem chęć się przejechać. Aku naładowany, zamontowany, kluczyk przekręcony więc dziarsko naciskam przycisk startera i nic. Maszyna kręci pod nią kałuża paliwa - padł zaworek iglicowy. Chciało się mieć silnik Hondy (sic!).
Na szczęście zaworek to koszt 9zł - ale rozbieraj te wszystkie plastiki ;/ -
Kolega z pracy jeździ do dzisiaj motorem non stop, pewnie jutro już nie przyjedzie bo śnieg spadł, chociaż jeśli drogi będą czarne to kto wie
-
Kolega z pracy
jeździ do dzisiaj motorem non stop, pewnie jutro już nie przyjedzie bo śnieg spadł,
chociaż jeśli drogi będą czarne to kto wieMocarz Ja po ostatniej przejażdżce już przestawiłem moto z garażu do piwnicy i przygotowuję się do hmmm, jak to nazwać hmmm, modernizacji?
-
Mocarz
No, tymbardziej, że jeździ w zwykłych jeansach i kalesonach a na górze koszulka i skóra i twierdz, że jest mu ciepło.
Ja
po ostatniej przejażdżce już przestawiłem moto z garażu do piwnicy i przygotowuję
się do hmmm, jak to nazwać hmmm, modernizacji?Tutaj pewnie też jest kwestia tego, że nie ma prawka na auto i kupił jakoś we wrześniu tego rometa i to jest jego jedyny środek transportu poza autobusem. Jakie mody planujesz?
-
No, tymbardziej, że
jeździ w zwykłych jeansach i kalesonach a na górze koszulka i skóra i twierdz, że
jest mu ciepło.Wow! Ja po przejażdżce przy +0,5 stopnia w skórach, pod spodem windstopery, maska neoprenowa na twarzy, zmarzłem
Tutaj pewnie też
jest kwestia tego, że nie ma prawka na auto i kupił jakoś we wrześniu tego rometa i
to jest jego jedyny środek transportu poza autobusem.Myślę, że na skuterku było by cieplej
Jakie mody planujesz?
Trochę polerowania kap silnika, modelowanie siedzenia. Chcę je obniżyć o jakieś dwa, trzy centymetry i ... hmmm, jakbycito...wypłaszczyć. Do tego wstawić jakieś ze trzy, cztery guziczki.
Poza tym czyszczenie, malowanie ognisk korozji. -
Wow! Ja po
przejażdżce przy +0,5 stopnia w skórach, pod spodem windstopery, maska neoprenowa na
twarzy, zmarzłemTa jego skóra jest ze stawianym kołnierzem, na głowie ma kominiarke i kask full face'a. Chyba faktycznie mu zimno nie jest skoro jeździ, no i nie był jeszcze ani razu chory, w sumie chłopak zahartowany, na złomie w końcu robi
Myślę, że na
skuterku było by cieplejPewnie tak, ale on nie lubi skuterów, kupił tego rometa z założeniem na lato, i jak sam mówi nawet by nie pomyślał, że tak długo będzie jeździł, myślał, że może w tym sezonie zrobi z 400km a od września zrobił już 1500.
Trochę polerowania
kap silnika, modelowanie siedzenia. Chcę je obniżyć o jakieś dwa, trzy centymetry i
... hmmm, jakbycito...wypłaszczyć. Do tego wstawić jakieś ze trzy, cztery guziczki.
Poza tym
czyszczenie, malowanie ognisk korozji.Dużej tej rudej się tam zakrada?
-
Dużej tej rudej się
tam zakrada?Eee, niewiele. Troszkę w tylnym zawieszeniu. Można powiedzieć, że nie ma problemu
-
Eee, niewiele.
Troszkę w tylnym zawieszeniu. Można powiedzieć, że nie ma problemuA tak zapytam, jak ogólnie Virażka się sprawuje? Zadowolony jesteś z zakupu? Domyślam się, że tak a pytam, bo być może będzie u znajomego znajomego do sprzedania Oczywiście finansowo nie wiem czy wydolę, ale... kto wie