[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mk5 - yellow suzzzi
-
Tak więc po dość długim czasie postanowiłem trochę się pochwalić moim żółtym suzukiem. Ale najpierw trochę historii...
Kupiłem go na początku listopada 2011 r. w komisie na mokotowie. Jeździła nim wcześniej tylko jedna babeczka, która go regularnie serwisowała i konserwowała co potwierdza książeczka serwisowa oraz cały plik faktur, które dostałem razem z autem.
Wybrałem to auto ponieważ chciałem coś taniego a zarazem taniego w eksploatacji do jazdy przeważnie po Warszawie i okolicach. Samochód miał mi początkowo służyć około 2 lat ale wygląda, że zostanie trochę dłużej przynajmniej dopóki będzie jeździł a w międzyczasie odkładam na coś przyzwoitszego.
Jak go kupowałem miał przejechane około 147 kkm obecnie na liczniku jest już prawie 166 kkm i póki co nic jeszcze w nim nie musiałem naprawiać, ani razu mnie nie zawiódł a zjechał już całą Polskę od Tatr przez Śląsk, Mazury, Kujawy aż po zachodnie pomorze. Co skłania mnie do trzymania się tego auta gdyż mimo swoich wad i minusów jest nie zawodny i tani eksploatacji.
Na chwilę obecną w aucie zrobiłem/kupiłem:
- Usunięcie rdzy z dachu (łączenie z szybą czołową) oraz malowanie całego dachu
- Światła LED do jazdy dziennej w miejscu halogenów
- Owiewki z GS'a
- Kierownica z GS/GTI
- Komplet opon na lato GoodYear Duragrip 155/70 R13
- Komplet opon na zimę Dębica Frigo Directional 155/70 R13
W planach na najbliższą przyszłość:
- elektrycznie otwierane szyby (wszystko już jest trzeba tylko zamontować)
- alufelgi na lato Borbet 13" (też są teraz tylko pomalować na czarno i czekać na wiosne)
- zawieszenie - przód niestety zaczął już dość mocno dawać o sobie znać, być może nawet amortyzatory i poduchy
- hamulce tylne (w planach mam wymienieć szczęki,bębny i wszystkie sprężynki), fajnie by było gdyby ten tył w końcu zaczął hamować
- może jakieś głośniczki w drzwi większe
-
Kilka fotek:
-
No no no! Zaczynasz się wyrabiać.
Na zdjęciu nr 5 jakoś nienaturalnie wyszedł kolor auta.
-
Na 5 najładniejszy odcień...tylko ciekawe jak się to ma do rzeczywistości
Długo trwało to "zbieranie się" do rozpoczęcia tego tematu -
Bardzo elegancko się prezentuje z tymi światłami do jazdy dziennej
PS. Czarne felgi idealnie pasują -
a mi się podoba foto nr 3, taki egipski klimat
-
No zdjęcie nr 3 rządzi takie połączenie piramid z rajdem Paryż Dakar
-
A wiecie co, to 3 zdjęcie to chyba nawet ja robiłem, ale pewności nie mam
-
A na tych żwirkach to nikt nie pilnuje/ nie przegania?
-
Nikt nigdy mnie nie przegonił, nie widziałem tam policji, jeden raz widziałem tam pracownika kolei
-
Nikt nigdy mnie nie
przegonił, nie widziałem tam policji, jeden raz widziałem tam pracownika koleiTo jest w Rembertowie koło warsztatów naprawczych PKP i koło babskiego więzienia?
-
-
Tak likaon 3 zdjęcie jest chyba faktycznie przez Ciebie zrobione
A co do 5 zdjęcia to niestety kolor jest trochę przekłamany (tak wyszło, żadnej korekty nie było). A szkoda bo fajny by był taki intensywny żółty.
-
A na dniach w suzuku lądują takie oto kółeczka
-
-
No no no, może być ciekawie!
Ile cali? -
No no no, może być
ciekawie!
Ile cali?13" - uprzedzając zgryźliwe komentarze na temat 13 calowych felg - Haters gonna hate
-
A dekielki ma do nich? też ciorne będą ?
Co do szerokości, dobrze widzę 5,5 cala ? -
tak jest 5,5 cala
dekielków nie mam ale nie wiem czy bym chciał je mieć, kupiłem takie fajne długie walcowate błyszczące się nakrętki tak więc efekt może być całkiem fajny
-
13" -
uprzedzając zgryźliwe komentarze na temat 13 calowych felg - Haters gonna hateLepsze to niż nic...
Ale śrebrne śrupki bendom siem gryźć z cornymi felkami! Chyba, że tyż som ciorne to niet...