[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
mam wizje zrobienia tego auta lepiej pod maską niż u mnie także zobaczymy jak wszystko wyjdzie . Na razie bujam się ze wspomaganiem i elektryką
-
Słuchajcie, a dekiel zaworów pasuje ten nowszy do mk3?
-
i mocowania wahaczy
masz jak na dłoni to można je czymś tam prysknąć
bo widać od nowości
nie robione niczym xDno lepszego dostępu to nie będzie
-
silnik w powietrzu
20minut później w komorze
-
To kosmetyki wnętrza silnika nie będzie jednak?
-
A myślałem że już sobie w elektryce pogrzebię a tu lipa.
Siakiś onboard albo offboard potem zapodajcie -
silnik odpalony! 12h nad elektryka , czyli dwa długie wieczory. Wielkie podziękowania dla mojego kolegi Łukasza i dla "dawcy" czyli człowieka z ogromna wiedzą i cierpliwością dla mnie , bardzo dużo nam pomógł.
Silnik po 2latach stania odpalił jakby nic wszystko smiga , jest minimalna rzeźba elektryki , dodany jest 1 kabel ( słownie jeden! ) cała reszta to magiczne cuda na kiju i łączenie dwóch wiązek razem , które rózniły sie iloscia kabli , zawartoscia czujników i innych pierdól , kolory kabli oczywiście też inne
jutro g13b dostanei pierwsze baty , zobaczymy jak to jeździ i jak sie odpycha
jako że prześledziłem cały internet od początku do końca to są chyba tylko 3 osobyy które łączyły te wiązki w całość , każdy przekładał. 1 był dr.green który nie użyczył mi za dużo wiedzy z racji tego że robił to dawno temu , potem dawcy skontrutował swojego szatańskiego mk3 w którym chyba było ciut łatwiej bo to chociaż japoński swift był a nie węgierski do którego nawet nie miałem schematu elektrycznego .
-
No to czekamy na wrażenia z jazdy
-
Jak 2 lata nie odpalany to chociaż zmień olej, rozgrzej i dopiero dawaj baty
-
Szukam fajnych oponek w rozsądnej cenie, może ktoś się wypowiedzieć, jakie NOWE warto kupić?
Myślałem głównie o uniroyalach:
http://allegro.pl/nowe-opony-uniroyal-rainexpert-185-55r14-80h-i3257275750.htmlOczywiście rozmiar 185/55/14 ewentualnie 185/50/14, w podobnej cenie.
-
silnik w powietrzu
20minut później w
komorze
no widze, ze u rava tez grubo sie dzieje, ale z ciebie plastek patenciarz mlotek zrobiony ze spawu a silnik wisi na paskach, nie bales sie ze sie spie***przy?
-
skończony i oddany , właściciel zadowolony
-
Chętnie zobaczyłbym kiedyś taki widok u siebie, w trasie naprawdę te 1.0 przeszkadza jadąc jednopasmówkami.
-
Chętnie zobaczyłbym
kiedyś taki widok u siebie, w trasie naprawdę te 1.0 przeszkadza jadąc
jednopasmówkami.To dawaj szybko zanim się przełamie na pół
-
W wakacje prawdopodobnie Anglia (muszę się z tym przespać )więc trochę kasy się odłoży, najpierw blacharka a potem będziemy myśleć nad czym innym. Nie bądź takim pesymistą, nie każdy Swift się łamie w pół
-
W wakacje
prawdopodobnie Anglia (muszę się z tym przespać )więc trochę kasy się odłoży,
najpierw blacharka a potem będziemy myśleć nad czym innym. Nie bądź takim pesymistą,
nie każdy Swift się łamie w półNo jasne, większości rozjeżdżają się przednie koła razem z zawieszeniem
-
malowana pokrywa zaworów? zmieniana na inną czy inny silnik wstawiony ?
-
malowana pokrywa
zaworów? zmieniana na inną czy inny silnik wstawiony ?silnik gti pokrywa wypiaskowana, odmalowana
-
To teraz chyba stawkę za kilometr będziesz musiał podwyższyć, żeby się opłacał taksówkarski biznes
-
To teraz chyba
stawkę za kilometr będziesz musiał podwyższyć, żeby się opłacał taksówkarski biznesspalanie przedstawię już niedługo