[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Bo 185/55 jest
bardziej nietypowym rozmiarem.widze ze za uniroyale musze zaplacic 1100zł, jest jakas inna marka - lepsza w tej cenie?
-
uniroyale sa dobre
-
Coś Ty się tak uparł na te 185/55?
-
też tak myślałem, chyba sie na nie zdecyduje
-
Poszukaj chociażby na Allegro, dorwałem Hankooki 175/50R15 z 27tygodnia 2011r nowe za 600zł, gdzie przyzwoite opony w tym rozmiarze zaczynały się od 1000zł.
-
Poszukaj chociażby
na Allegro, dorwałem Hankooki 175/50R15 z 27tygodnia 2011r nowe za 600zł, gdzie
przyzwoite opony w tym rozmiarze zaczynały się od 1000zł.szukam, ale mnie interesują tylko nówki
-
szukam, ale mnie interesują tylko nówki
Krzemol z mojego polecenia (i wyszukania - bez chwalenia ;)) kupił opony nie całkiem nowe rocznikiem, ale nieużywane, po prostu przeleżały trochę.
Ja różnież kupiłem takie po leżakowaniu, jak nówki, z cypkami, zerowy przebieg.
Ideał, w testach super wyniki za 400PLN. -
Krzemol z mojego
polecenia (i wyszukania - bez chwalenia ;)) kupił opony nie całkiem nowe rocznikiem,
ale nieużywane, po prostu przeleżały trochę.
Ja różnież kupiłem
takie po leżakowaniu, jak nówki, z cypkami, zerowy przebieg.
Ideał, w testach
super wyniki za 400PLN.oj ja bym chciał się przejechać na świeżutkich bułeczkach, bo i nowa felga dojdzie, ale nie zdradze jaka : D
-
Kupiłem stąd
Zerknij
Chociaż teraz już nie ma takich ciekawych opon jak były zimą -
Krzemol z mojego
polecenia (i wyszukania - bez chwalenia ;)) kupił opony nie całkiem nowe rocznikiem,
ale nieużywane, po prostu przeleżały trochę.Potwierdzam
-
swapa czas zaczać !
Jako że nie mam jeszcze możliwości wyjęcia silnika to dziś pokatowałem stary silnik Rafała i jest mega twardziel , idzie jak żyleta , odpala jak funkiel nówka i robi zasłonę dymną taka że zasłania auta jadące z tyłu.
Na pierwszy rzut poszły drażki kierownicze bo wkładam do tej budy także wspomaganie. Zrobione są tak jak oryginalne a nawet mocniej bo dużo solidniej przetopiony został materiał , także idealnie sa wyosiowane drążki.
przed
po modyfikacjach czyli wieloklin zmieniony na wersje z wspomaganiem ( większy ale mega minimalnie ! ) + drążek dłuższy od wersji bez wspomagania. Dodam że drążki w mk4\mk5 są dużo cieńsze niż w mk3 i są całkiem inne także pasuje mieć kolumne kierowniczą taka jak maglownica
-
Miał ktoś problemy z centralnym zamkiem z tyłu?
Mi od kilku miesięcy nie działa ani Lewy tył ani prawy tył - prawy padł nie wiem od czego, a lewy od trzymania za klamkę - od wewnątrz - podczas gdy otwierałem centralnym.
Po prawej stronie nie ma dźwięku, więc obstawiam przekaźnik centralnego, tzn tą skrzynkę w drzwiach, a po lewej nie mam pojęcia, po zdjęciu wykładziny znalazłem przecięty przewód idący właśnie z tych drzwi, ale połączenie go ze sobą nie przyniosło żadnego efektu, może jest od tego jakiś bezpiecznik, bo tego nie sprawdzałem?
Do prawych muszę kupić taki przekaźnik? Może ktoś gdzieś taki ma, to chętnie bym kupił, bo 85zł płacić za takie coś to jest zdzierstwo...
Jakieś pomysły co do lewych drzwi, co jest dźwięk, ale blokada drzwi ani rusz w żadną stronę? -
Kupiłem
stąd
Zerknij
Chociaż teraz już
nie ma takich ciekawych opon jak były zimąznalazłem taki komplet 165/60R14 u tego sprzedawcy za 400 zł z dostawą.
Nowe tylko przeleżały 5 lat
-
przed
po modyfikacjachMłotek miażdży suty
-
Ja to się cieszę że od razu miałem wspomaganie. A młotek i owszem, skowyrny
-
Młotek miażdży suty
Zdrowy napierniczak
-
kilka nowych fantów
silnik złożony z całym osprzętem , umyty - poza skrzynia którą umyje już na aucie
stary silnik
komora
-
jestem ciekaw jak ogarniecie wiązkę co by wszystko z Mk IV działało
-
wyczyscie dokladnie komore silnika przed wsadzeniem Adamo dokladnie choc moj nie lepszy zrobiony trzonek z kijka
-
i mocowania wahaczy masz jak na dłoni to można je czymś tam prysknąć
bo widać od nowości nie robione niczym xD