[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
a co z drganiami i rezonansem? Może mieć na to wpływ?
-
Jak pękł mi wydech przed środkowym to tylko buczało i strzelało przy schodzeniu z obrotów, nic nie wibrowało, może któryś wieszak się urwał i wibruje rura ?
-
A nie masz tak
czasami przy danych obrotach? Np. TYLKO przy 3000 nie zależnie od biegu?Chyba nie.
ty to masz bo masz
LPG, a nie z powodu nieszczelnosci ukladu wydechowegoAle nieszczelny wydech też mam
-
zmienialem dzisiaj koła tył na przód, bo przednie dodają mi +10 do drgań, przy okazji photo mocowań, tam wszystko gnije:
-
Ostatnie pożegnanie się zbliża
-
Ostatnie pożegnanie
się zbliżaluz, w nastepnym miesiacu to zrobię
juz dzwonilem do blacharza, powiedzial 300-500zł, przy okazji mi wahacze wymieni
-
zmienialem dzisiaj
koła tył na przód, bo przednie dodają mi +10 do drgań, przy okazji photo mocowań,
tam wszystko gnije:
Kurdę jeszcze gorzej niż u mnie
U mnie w lewym jest dziurka, a prawe ok (oczywiście z zewnątrz).
A tu wszystko już spuchnięte
W moim ruda ostro wzięła się za progi w ich tylnej części
-
luz, porobie, blacharz powiedzial ze robil takie rzeczy, zdjecie widzial, stwierddzil ze nie ma tragedii, za 2-3 tygodnie to zrobie, zdjecia oczywiscie wstawie
-
Welcome to Hungary
-
luz, porobie,
blacharz powiedzial ze robil takie rzeczy, zdjecie widzial, stwierddzil ze nie ma
tragedii, za 2-3 tygodnie to zrobie, zdjecia oczywiscie wstawiePóki wszystko jeszcze trzyma geometrię to facet obspawa blachą z wierzchu i się całość wzmocni
-
Dzisiaj przekładałem koła i u mnie jest lepiej, ale zdjęć zapomniałem zrobić.
-
Póki wszystko
jeszcze trzyma geometrię to facet obspawa blachą z wierzchu i się całość wzmocnijutro auto trafi na tydzień do plastka, on ma dla mnie zestaw rozpórek, myśle, że one też coś tam dadzą ten blacharz robił mi progi rok temu, teraz niedawno rozbierałem auto z wykładziny i wszystkie dziury były faktycznie ladnie zalatane, takze licze na to, że mocowania też dobrze zrobi, stukałem w nie młotkiem i wcale nic nie odchodzi, tylko zgniła warstwa lakieru, to tylko tak brzydko wygląda
Dzisiaj przekładałem koła i u mnie jest lepiej, ale zdjęć zapomniałem zrobić.
a co Ty miales z kołami?
-
Kilka dni temu robiłem zbieżność i zaczął ściągać w drugą stronę, mechanik kazał przełożyć koła. Nie pomogło, jadę na poprawkę.
-
Kilka dni temu
robiłem zbieżność i zaczął ściągać w drugą stronę, mechanik kazał przełożyć koła.
Nie pomogło, jadę na poprawkę.komputerowo?
ciśnienie opon? końcówki drążków? bieżnik opon? Pęknięta sprężyna? -
Czy ktoś mi powie, jak/czy mogę podłączyć sub od komputera do radia w samochodzie?
Jestem po prostu ciekaw jak to zrobić
pierwsze dwa wyjścia od lewej do dwóch głośników lecą, a trzeci do zasilania 230vDa się taki głośnik podłączyć?
-
Robisz tak:
Zasilacz masz wbudowany, więc rozbierasz i patrzysz, szukasz transformatora, patrzysz co jest za nim, ew. patrzysz na jakie napięcie są kondensatory, bardzo możliwe że to z 12v jest zasilane. Miałem podobny, aczkolwiek z obudowy zrobiłem rąb podczas jazdy w świstaku, jakoś to zagra, tylko po co kombinować..., na wejście podajesz sygnał RCA. -
Robisz tak:
Zasilacz masz
wbudowany, więc rozbierasz i patrzysz, szukasz transformatora, patrzysz co jest za
nim, ew. patrzysz na jakie napięcie są kondensatory, bardzo możliwe że to z 12v jest
zasilane. Miałem podobny, aczkolwiek z obudowy zrobiłem rąb podczas jazdy w
świstaku, jakoś to zagra, tylko po co kombinować..., na wejście podajesz sygnał RCA.zbyt skomplikowane dla mnie : P
tzn rozebrać i wyprowadzić od głośnika dwa kable z końcówką RCA, który dalej podłącze do radia bezpośrednio? Oczywiscie zakladajac ze jest tam 12V
A ten kabel co normalnie zasila, to jest zbędny rozumiem? -
Przywieź to na dniach zmierzę i przerobię albo rozkręć i zrób dokładne zdjęcia, coś pomyślimy.
-
Jakiej marki oponki najlepiej kupić?
Interesują mnie NÓWKI w rozsądnej cenie, tzn 650zł
I dlaczego 185/55/14 są znacznie droższe niż 185/60/14? -
Bo 185/55 jest bardziej nietypowym rozmiarem.