[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Jak dla mnie, to tak trochę wygląda jak składak, coś tutaj nie gra. Filling auta przed bajerami jest taki hmm... całkowity ale i skromny, normalny samochodzik. Twój przybrał na agresywności, walorach sportowych ale tak nie do końca, nie ma postawionej kropki nad i, lub dwóch kropek.
Ja bym przyciemnił tylną szybę też. Jakoś tak... boczne przyciemnione, tylna normalna jakoś to tak nie do pary
Na felgi jak już jeździsz na stalowych nałożył bym kołpaki jakieś czarne lub grafitowe (cena około 50/60zł zestaw). Masz czarne felgi, więc efekt powinien być o wiele fajniejszy niż jeżdżenie na samych stalowych.
Mi ten zderzak z przodu coś nie pasuje i chyba wolałbym stary Popatrz, buda się świeci, maska się świeci na czarno, a zderzak mat... trochę to nie do pary. Przysłoń sobie ręką na zdjęciu zderzak, auto fajnie się prezentuje, odsłoń... dla mnie już trochę gorzej, może to tylko kwestia przy czernienia tego zderzaka.
Miejsce na drzwiach na wysokości wstawionych tych Twoich owiewek z GTI można obkleić folią samochodową. Są różne typy, albo czarną matową, albo carbonowatą. Wtedy miał byś taki ładnie zaznaczony czarny pas na dole auta, a przynajmniej mógł byś zobaczyć jak się wtedy prezentuje.
Ale ogólnie fajnie :-) Zwłaszcza podoba mi się przedni grill z nowszego modelu i tylna owiewka
-
Na felgi jak już
jeździsz na stalowych nałożył bym kołpaki jakieś czarne lub grafitowe (cena około
50/60zł zestaw).Co kto lubi... Ja kołpaków nie uznaję, IMO ładnie pomalowana stal ładniej wygląda
-
Ja bym
przyciemnił tylną szybę też. Jakoś tak... boczne przyciemnione, tylna normalna jakoś
to tak nie do paryZabierałem się za to sam, niestety - nie wyszło co nie znaczy, że będzie przyciemniona
Na felgi jak już
jeździsz na stalowych nałożył bym kołpaki jakieś czarne lub grafitowe (cena około
50/60zł zestaw). Masz czarne felgi, więc efekt powinien być o wiele fajniejszy niż
jeżdżenie na samych stalowych.Alu-kołpaki mam na zime, a te stalówki letnie mam odświeżone, przez co mnie się podobają
Mi ten zderzak z
przodu coś nie pasuje i chyba wolałbym stary Popatrz, buda się świeci, maska się
świeci na czarno, a zderzak mat... trochę to nie do pary. Przysłoń sobie ręką na
zdjęciu zderzak, auto fajnie się prezentuje, odsłoń... dla mnie już trochę gorzej,
może to tylko kwestia przy czernienia tego zderzaka.Stary zderzak zniszczony przez poprzedniego właściciela - połamany i wybrakowany.. Opcja malowania wchodzi w grę, ale narazie jest jak jest
Miejsce na
drzwiach na wysokości wstawionych tych Twoich owiewek z GTI można obkleić folią
samochodową. Są różne typy, albo czarną matową, albo carbonowatą. Wtedy miał byś
taki ładnie zaznaczony czarny pas na dole auta, a przynajmniej mógł byś zobaczyć jak
się wtedy prezentuje.Na zdjęciu czarnego pasa nie widać, ale coś tam jest w pozostałości po robionej konsweracji choć pomysł nie głupi, bo i tak planuję kupić, żeby słupki okleić
Ale ogólnie fajnie
:-) Zwłaszcza podoba mi się przedni grill z nowszego modelu i tylna owiewkaA no
-
Widzę jak te koła
śmiesznie wyglądają na ori sprężynach, to na glebie (gdy koła schowają się jeszcze
bardziej w nadkolach) będzie jeszcze komiczniej to wyglądać.Kupi sobie stalówki 14" i będzie git
No niestety, ale
całe życie robię innym na przekór i już się to nie zmieni...Zdzieraj tą naklejkę
-
-
Gleba byłaby spoko.
A tak na już to szukaj białych kierunków (tych przy lampach) i wsadzaj tam postojówki.
Do tego dobierz lakier w sprayu i polakieruj górną dokładkę przedniego zderzaka i będzie spoko.
Za dużo pomarańczy z przodu, więc tak jak pisałem wyżej kierunki przy lampach clear, albo te w zderzaku z mk3 na czarno i odłączyć.
Albo zdjąć te z mk3 i dać tam dzienne ledy
-
Za dużo pomarańczy
z przodu,To jest Honda stajl.
-
jedyny i słuszny kołpak w swifcie to 14" oryginalny z GTI
taki jak mam ja
-
Gleba byłaby spoko.
A tak na już to
szukaj białych kierunków (tych przy lampach) i wsadzaj tam postojówki.Zrobiłbym to, ale najpierw musze podnieść dokładkę zderzaka bo jest opadnięta i jest szpara pomiędzy nią a lampami, zapewne przez belkę, jednak nie wiem jak zdemontować tą dokładke?
Do tego dobierz
lakier w sprayu i polakieruj górną dokładkę przedniego zderzaka i będzie spoko.Nie wiem czy bezbarwnym nie oblęce, nabierze połysku
Za dużo pomarańczy
z przodu, więc tak jak pisałem wyżej kierunki przy lampach clear, albo te w zderzaku
z mk3 na czarno i odłączyć.
Albo zdjąć te z mk3
i dać tam dzienne ledyNo ledy mogły by być, ale musiałbym znaleźc w takim rozmiarze, albo coś pomodzić
-
Nie wiem czy
bezbarwnym nie oblęce, nabierze połyskuMoim zdaniem niewiele to zmieni. Rób zderzak w kolor nadwozia!
-
Podniosłem sobie dzisiaj przedni zderzak, a raczej tą dokładkę, jest coś lepiej, choć zajęło mi to ze 4 godziny, tragedia - ruda jest wszędzie. Nie ma chyba elementu, gdzie choćby trochę jej nie było
Przy okazji dowiaduję się nowych rzeczy - obstawiam, że lewa strona samochodu dość ładnie dostała (szpachla odpadła z błotnika dzisiaj), montując plastikowe progi - z prawej strony idealnie, z lewej już nie tak ładnie spasowały.. W tamtym roku jak podłogę robiłem, to kawałki szyby wyciągałem spod wykładziny
Drzwi przy lusterku zmatowione, bo były malowane w tym miejscu (tak się domyślam), ale zaprawka nie wytrzymała próby czasu..
Z kolei zamieniająć szybki boczne na przyciemniane, jedna miała inny odcień -
Szpachlowanie przedniego błotnika z papieru to już wyższa szkoła jazdy
-
W tamtym roku jak podłogę
robiłem, to kawałki szyby wyciągałem spod wykładzinyJa niedawno odkryłem nieoryginalną szybę przednią od strony kierowcy.
-
Ja niedawno
odkryłem nieoryginalną szybę przednią od strony kierowcy.A może to właśnie cała reszta jest nieoryginalna...
-
Tak, z fabryki wyszła szyba bez logo Suzuki
Samochód miał malowany tylny prawy błotnik i tylne prawe drzwi bez szpachli (~170um jak dobrze pamiętam), więc jak chcesz mi zasugerować przystanek to coś Ci nie wyszło... -
Tak, z fabryki
wyszła szyba bez logo SuzukiHehe. To ja mam chyba wszystkie nieoryginalne, bo na żadnej nie kojarzę logo Suzuki.
-
Dzisiaj za to sam z siebie Suz zafundował mi prawdziwy, rasowy, wyścigowy dźwięk
pękł wydech w jednym miejscu, dzięki czemu po 6 rano jak jechałem do pracy bankowo obudziłem pół wsi, bo nie szczędziłem tego pięknego dźwięku -
Pewnie elastyczne albo za tłumikiem środkowym, wtedy na wysokim biegu jak zwalniasz to nie dość ze ryk to strzały z wydechu są
-
Katalizator wywalony, rurka wstawiona i przed środkowym pękło łączenie.
Ale nie powiem, strzały bardzo przyjemne były -
Pewnie elastyczne
albo za tłumikiem środkowym, wtedy na wysokim biegu jak zwalniasz to nie dość ze ryk
to strzały z wydechu sąNo to ja chyba to mam bo sobie pryka przy hamowaniu silnikiem. Podobnie jak przegazuję mu do 7000obrotów... Od roku tego nie zrobiłem bo po co