[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Białe też fajne,
ale za te dałem nie wiele więcej hajsu, więc czemu nie spróbowaćAle tu trochę lutowania będziesz miał
-
Z zawodu jestem elektronikiem, więc lutowanie mi nie straszne ;-)
-
Paanie, tyle lutowania dla sprawnej ręki to pikuś, aby dużo termokurczliwych koszulek dawać co by wilgoć żadna nie podeszła
A zegary podobają mi się, wzorek i podświetlenie bardzo ładne
-
Paanie, tyle
lutowania dla sprawnej ręki to pikuś, aby dużo termokurczliwych koszulek dawać co by
wilgoć żadna nie podeszłaWiadomka porzeźbić lubię, więc będzie git
Mogę potwierdzić, że hamowanie silnikiem jest ekonomiczniejsze niż jazda na luzie, chociaż większość to raczej wie. A zauważyłem to dzięki temu testerowi lambdy, przy hamowaniu silnikiem ( i oczywiście bez otwierania przepustnicy ) sonda wskazuje 0,1v, dopiero poniżej 1,5k rpm zaczyna oscylować
Jak wspomniałem, auto zaczeło wkońcu spalać normalne ilości paliwa, układu dolotowego nie sprzedałem więc będę coś modził, żeby go jakoś nakierować w drugą stronę, skąd oryginalnie jest zasysane powietrze z rezonatora, mam teraz duużo czasu więc coś się pobawie.
Zastanawiam się też, czy sobie nie poskładać przedniej górnej rozpórki, bo miałbym warunki, ale - czy w codziennej jeździe jest to w ogóle użyteczne?
-
rozpórki bardzo dobrze usztywniają budę. napewno odczujesz różnicę.
-
No właśnie tak się zastanawiałem dzisiaj, bo poczytałem trochę forum i jedni mówili tak, drudzy, że to bardziej użyteczne w kjs'ach
Zrobić można, bo materiały się zawsze jakieś znajdą
-
najbardziej pomoże dolna wg mnie. . Przekonam się o tym jak zamontuje swoja
-
pomoże... ale trzeba uważać zeby nie zawadzić podczas jazy lub jakoś odpowiednio ją poprowadzić projektując
no i będzie świadomość ze jak mocowanie wahaczy poleci to albo drugie będzie trzymac czescioowo to wyrwane, albo urwą si,e oba naraz, ale przynajmniej koła będą w tą samą stronę skręcać
-
rozpórki fajna sprawa, nawet do codziennej jazdy czuć różnicę Sprawdzone w 3 swiftach
-
No to jak polecacie, to pomyślę o tym
a co do dolotu myślę, żeby go delikatnie przerobić, aby był wykręcony w stronę rezonatora i wrzucić obudowę filtra powietrza z jakiegoś innego samochodu, a do samej obudowy filtra alururę ze świezym powietrzem. Hmm?
-
obudowa z gti
-
Z gti na allegro nie widzę, ale jest z mk5
Sam myślałem nad taką obudową
-
a moze aku przeniesc na lewą strone
-
i chłodnice, wiatrak i w ogóle wszystko mi tam nie pasuje
-
Wiem, że niedziela dzisiaj, ale przeciąłem dolot w pół i wywierciłem jedną dziurę, tak po cichu no i przymierzyłem jeszcze
narazie nawet nie odpalałem na tym, dokończę całość ( ale nie dzisiaj ) i będę testował
-
Wiem, że niedziela
dzisiaj, ale przeciąłem dolot w pół i wywierciłem jedną dziurę, tak po cichu no i
przymierzyłem jeszcze
narazie nawet nie
odpalałem na tym, dokończę całość ( ale nie dzisiaj ) i będę testowałNieźle nawet to wyrzeźbiłeś
Może tak być
-
Dzisiaj przyszły i od razu je zamontowałem
nie ścigałem wskazówek, udało się wsunąć te tarcze
( jak zobaczyłem jakie delikatne te silniczki, to bałem się ściągać wskazówki )
pod spodem zostawiłem czerwone ledy i elegancko podświetlają liczniki przebiegówUkład dolotowy też dopracowałem, zostało mi tylko odseparowanie stożka od silnika
-
Airbox z nawiewiem spod nadkola by się przydał
-
Nad czymś takim właśnie myślę
-
Jakoś by je upchał