[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
@Gooral napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
12 miesięcy to można między bajki wsadzić.
A to wiadomo ale jak narazie 5 mies trzyma bez problemu a jak będzie dalej zobaczymy.
Opalarka wyciąga olej z głębi plastiku i za chwilę robi się on często znów szary + robi się kruchy.
Zamówiłem 200ml tego specyfiku do plastików i zobaczymy jak wyjdzie.
Co do fusso to na czerwonej maździe wygląda pięknie. Na pewno nakłada się go dużo łatwiej niż popularny Collinite 476s a i jest trwalszy.
-
@Gooral żadnych opalarek bo potem taki plastik pęka łatwo. Kruchy się robi.
-
@WarningDeadPL napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Czym pucowałeś swifta i czym czerniłeś zderzaki?
Za każdym razem od 15 lat wygląda to tak samo, czyli myjnia bezdotykowa, a potem wycieranie do sucha + tona kosmetyków. :)
Zderzaki tak jak napisał kolega @Gooral Owatrolem. Naprawdę działa cuda i nie zmywa się po pierwszym deszczu jak inne specyfiki.
-
@pacior napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 ej no wszystko spoko ale co zrobiłeś z turystami? Naliczyłem tylko trzech 😅
Wszystkich na swojej drodze zabijałem i znosiłem na dół w plecaku... :P
A tak na serio to generalnie zawsze staram się robić zdjęcia bez ludzi (na Słowacji to nie takie trudne), a jak już na nich są to specjalnie, żeby coś się działo lub było widać, że jest wyrypa. ;)
-
Jak dużo tego schodzi?
Na podwójną aplikację na zderzaki, podszybie, uszczelki itp. poszło mi z 0,5l opakowania może 100 ml. Jest naprawdę wydajny ten preparat.
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
z 0,5l opakowania może 100 ml.
O to dobrze bo zamówiłem opakowanie 200ml.
-
Odnoszę wrażanie, że znowu zaczyna ubywać w Suzku płynu chłodzącego ze zbiorniczka wyrównawczego. :( Nie są to duże ubytki, ale poprzednio było tak samo. Na cud nie liczę, więc pewnie skończy się na poszukiwaniu kolejnego motoru, bo w ten już nie mam zamiaru ładować kasy... Eh, te kochane skarb... autka! :P
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Suzku płynu chłodzącego ze zbiorniczka wyrównawczego.
U mnie też jakby ubywało ale przez 17tyś jakoś tak że zeszło z max do 3/4 ? Coś koło tego i mam nadzieję że to dlatego że odparowuje a nie co innego...
-
U mnie też jakby ubywało ale przez 17tyś jakoś tak że zeszło z max do 3/4 ? Coś koło tego i mam nadzieję że to dlatego że odparowuje a nie co innego...
No ja sobie rysuję kreski ołówkiem na zbiorniczku, żeby mieć pełny obraz sytuacji. Muszę jeszcze poobserwować, ale raczej nikła nadzieja, że jest w porządku. :/
-
Suzek już na zimowym zestawie: