[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
@BPX33 a to nie lepiej kupić sobie ceramiczne ? W peżo wsadziłem i polecam. No bo kurde jak na mrozie mam lepić te kostki to sobie innego majstra szukaj :p
-
@likaon napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 a to nie lepiej kupić sobie ceramiczne ?
Jak wiesz gdzie takie kupić to kup mi proszę i zapłacę Ci przy robocie za nie. ;)
-
@BPX33 allegro :p H4 ceramiczna kątowa
-
@BPX33 allegro :p H4 ceramiczna kątowa
Takie som okej?
Komplet 4 szt. -
@BPX33 wsadź głowę pod maskę i zerknij, czy dasz radę je wsadzić. Na moje oko nie. Ale zerknij bo nie mam pojęcia.
-
-
@BPX33 no tak, czy są wtyczki kątowe.
-
@likaon ok :)
Jedne są dostępne na Wolumenie, więc jak będę do Ciebie jechał to po drodze je kupię. ;)
-
Kolejny nowy i ważny tunel na polskiej mapie drogowej odwiedzony. :)
Będąc na 11 listopada na Śląsku w celach turystycznych dowiedziałem się, że 12.11. wreszcie nastąpi otwarcie tunelu na Zakopiance, więc długo się nie zastanawiając zmieniłem trasę powrotną na taką, która będzie zawierała przejazd przez owy obiekt. :P
Z owego przejazdu powstał oczywiście filmik: Tunel na Zakopiance
Nadłożyłem do domu jakieś 200 km, no ale nie mogłem się oprzeć. :D
-
-
@BPX33 w Lidlu promka na kobyłki, 33 Zeta jakbyś chciał dokupić może.
Kurde no to siem wkurzyłem tera... :P Ale kto mógł przewidzieć? ;)
Jak będą u mnie w Ldilu to pewno kupię, ale jak nie to za przesyłkę nie będę płacić.
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Jak będą u mnie w Ldilu to pewno kupię, ale jak nie to za przesyłkę nie będę płacić.
Nie musisz. ;-)
Poniedziałek 21 XI, godz. 23-cia: Niedostępny online. UWAGA:
Przepraszamy, produkt wyprzedany. -
@BPX33 bo to sklep online. Ja nie kupiłem bo aż 4 mi nie potrzebne, dechy i pieńki mam przy garażu :p
-
@leo napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Poniedziałek 21 XI, godz. 23-cia: Niedostępny online. UWAGA:
Przepraszamy, produkt wyprzedany.No i dobrze. "Problem" sam się rozwiązał... :P
@likaon mi dwie też wystarczą. Przez tyle lat nie miałem ani jednej i dawałem radę, to teraz z dwoma będzie "świat i ludzie". :D
-
Suzek zrobił mi dziś niemiłego "psikusa". :(
Jako, że miałem wstawić go dziś do tego gościa od skrzyń i przy okazji wymienić ten "pieruński" rozrusznik to wyrwałem się z pracy pół godziny wcześniej, bo gość miał być w warsztacie tylko do 17-tej, a ja musiałem dojechać z pracy do domu i z domu do niego. Do domu dotarłem z dość dobrym czasem, bo ok. 16:05, więc szybko wskoczyłem do chałupy, zostawiłem co niepotrzebne, złapałem kluczyki od Suzka i jazda na dwór. Podszedłem chcąc wyłączyć alarm i już wtedy "zapaliła" mi się lampka ostrzegawcza, bo nie było żadnego sygnału (ani dźwiękowego, ani świetlnego jak to zwykle bywa). Otworzyłem drzwi przekręcam kluczyk, a tam ikonki ledwo świecą, lampka podobnie. Przekręcam kluczyk i nic (w sumie nic odkrywczego!). No to jazda z powrotem do chałupy po kluczyki od auta służbowego i będziem próbować odpalić po kablach. Podjechałem służbówką do Suzka, podpiąłem kable i po jakiejś chwili próbuję odpalić. Nic. Przegazowałem trochę służbówkę i druga próba. Dalej nic, tylko takie cyknięcie i koniec. Trzecia próba po chwili czekania i kolejnej (nieco dłuższej) przegazówce również zakończona niepowodzeniem. Zadzwoniłem więc do mechanika, że dziś nie dotrę i zabrałem się za wymontowanie aku i jazda do domu. W domu przed podłączeniem go do prostownika sprawdziłem napięcie i było zaledwie 9,97V... Dwa tygodnie temu jeździłem i odpalał normalnie.
Myślicie, że już po akumulatorze?
Podpiąłem go pod prostownik i jak na razie się ładuje. Kiedyś jak akumulator był kaplica to od razu wywalało mi na prostowniku błąd (mam taki z inteligentnym ładowaniem), a teraz nic.Akumulator to Yuasa zakupiona we wrześniu 2020 roku (pisałem o niej wtedy w tym wątku).
-
@BPX33 10v to takie minimum minimów. A sam pisałeś że słabiej kręci, może to akumulator padakę robił a nie rozrusznik. Albo ten rozrusznik taka padaka że zwiera i tyle z kręcenia. Trzeba było może puknąc go przez jakąś przedłużkę. A dodatkowo może alarm zwiera bo pamiętasz że bezpiecznik raz w nim poleciał.
-
Jednym słowem coś zjada prąd.
-
@Jaco napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Jednym słowem coś zjada prąd.
Jak to sprawdzić w najprostszy możliwy sposób?
Co do aku to po naładowaniu go wczoraj wieczorem pokazał napięcie 13,09V. Jak zmierzyłem go dziś rano to było 12,84V. Po powrocie z delegacji w piątek zmierzę go ponownie.
-
@BPX33 w Saabie miałem aku tej samej marki. Rozładowałem go dwa razy tak, że auto już nie kręciło i po naładowaniu służył mi do końca. Co prawda po 5-6 dniach auto paliło ciężej ale paliło. U mnie co prawda była inna sytuacja bo raz, że napięcia nie sprawdzałem na aku przed ładowaniem a dwa, że to był diesel, więc też inny prąd potrzebny.
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Jak to sprawdzić w najprostszy możliwy sposób?