[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
@bpx33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Wszystkich zainteresowanych niedawno otwartym tunelem pod Ursynowem (POW) w ciągu drogi ekspresowej S2
Znaczy, komunikacja w 100lycy się poprawia. :-)
i tym jak brzmi w nim mój Suzek zapraszam na seans. :)
Nooo... do F1 jeszcze brakuje, ale jak na WRC to spoko. ;-)
-
Taka tam mała noworoczna robótka... :P
A jutro pucu, pucu! :D
-
W zeszłym tygodniu byłem na krótkim urlopie, więc jak to ja musiałem gdzieś wyjechać. :P
No to pojechałem na "Koniec Świata":
A co jeszcze oglądałem? A takie tam :)
-
-
@leo napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@bpx33 Złotego pociągu gdzieś nie widziałeś? :-)
Niestety :(
Niezła makieta. Modelarze włożyli w nią sporo pracy. :-D
Jest jeszcze w Gliwicach: Kolejkowo
-
@bpx33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Jest jeszcze w Gliwicach: Kolejkowo
Fajne. Naprawdę mi się podoba, taka koronkowa robota. :-)
-
W dniu dzisiejszym "skończył się" pewien bardzo długi etap w życiu Suzka, ale o tym za chwilę. ;)
Najpierw pochwalę się za to zamontowaniem nowych żarówek H4 (+ błękitne postojówki W5W) PHILIPS BlueVision ultra, które czekały na tę okoliczność ponad 6,5 roku... XD
Tak świeciły stare, zwykłe postojówki:
A tak świecą obecne (błękitne):
Jutro wyjeżdżam na targi Poznań Motor Show 2022, więc pewnie w drodze powrotnej będę miał możliwość przetestowania nowego zestawu w boju czyt. po zmroku. :)
Ale czas wrócić do tego co się "skończyło". Sporo osób na forum zapewne ucieszy ten fakt, ale jak mawia klasyk: "Haters gonna hate!". :P
W dniu dzisiejszym ze względów estetycznych byłem zmuszony usunąć naklejkę WRC z tylnej szyby, która przejeździła na Suzku grubo ponad 12 lat. :(
Jak na to, że była narażona na wszelkie możliwe warunki atmosferyczne przez 365 dni w roku i to, że po prawie całej jej powierzchni przemieszczała się tylna wycieraczka uważam ten wynik za ekstremalnie dobry. :)Ostatnie zdjęcie naklejki na aucie:
A tu już po całej operacji:
-
@bpx33 bo to zła naklejka była. Tam powinno być wrc- warcy, rycy, cescy.
-
No to tak.
Żaróweczki święcą w nocy przekozak! :D Znaki oświetlają tak jakbym jechał na światłach drogowych, a nie mijania... :P
Bez naklejki z tyłu jakoś dziwnie, ale wypaliła na folii przyciemniającej zarys, więc patrząc z wnętrza auta nadal ją "widać". ;)
Fotki z Motor Show ogarnięte, więc jak chcecie to mogę podrzucić linkę i pokrótce opisać tegoroczną edycję w starym wątku targowym? ;)
W tym roku dostałem akredytację prasową (właściwie to miałem ją już na edycję 2020, ale tamta, ani ta w 2021 roku się nie odbyła z wiadomych przyczyn), więc mogłem na spokojnie w czwartek pochodzić we względnym "luzie", choć sądziłem, że w dniu prasowym/VIP day będzie jednak mniej wiary... ;) -
-
Była sobie majówka, a jak wiecie ja nie potrafię siedzieć na dupce w domeczku, więc był wypad do lubuskiego. :P
Fotki świeżo ogarnięte: Majówka 2k22
-
-
@pacior napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@bpx33 lubię takie miejsca 😁
Ja też! :D
chyba przy okazji urlopu odwiedzę w tym roku MRU 😏
Dobry pomysł, ale musisz zarezerwować sporo czasu jak chcesz dobrze pozwiedzać :P
-
Badanie techniczne odhaczone! Jakichkolwiek zastrzeżeń brak :D
W międzyczasie po raz trzeci w historii "wyzerował" mi się licznik, więc zastanawiałem się jak to będzie wpisane do systemu i jest tak:
Inaczej się niestety nie dało, więc od dziś w systemie CEPiK Suzek widnieje jako pojazd z wymienionym drogomierzem... XD
Jak nic z tym nie zrobią (a na 99,99% nie zrobią!) to po przekroczeniu 400k km też będę "zmieniał" drogomierz. :P -
@bpx33 kręcony przebieg :p
-
Takie tam fanty z dzisiejszej "wycieczki" na szrot z trzema (!) Swiftami, a jednym z nich był sedan! :O
Na zdjęciu brakuje jeszcze osłony/wygłuszenia pod maską, ale jest dość brudna, więc nie było czego fotografować. :P
Wybrałem się na ten szrot, ponieważ miał być tam jeden "rodzynek" (super stan i fajne wyposażenie), ale się spóźniłem o jakiś tydzień i już go zezłomowali... :/
Poza tym co na zdjęciu liczyłem na przednią belkę pod chłodnicę (niestety 2 z 3 miało belki w gorszym stanie niż moja obecna) i może jakieś fajne fotele (te a'la kubły z Mk V) i jeszcze parę innych pierdół z wnętrza. Jak im coś dojedzie to pewnie kiedyś się jeszcze wybiorę, choć jakoś blisko to tam nie mam (prawie 50 km w jedną stronę).Z dobrych informacji z życia Suzka, to chyba udało mi się znaleźć blacharza/lakiernika, który podejmie się reanimacji mojego chrupka (choć jak pooglądałem sobie dziś te na szrocie to stwierdzam, że mój jest jak salonowy XD).
Złe informacje niestety są dwie... :( Pierwsza. Mam dziurę w lewym przednim mocowaniu wahacza (wyszła podczas oględzin blacharza). Druga. Mam nieszczelną skrzynię biegów, bo Suzek dość mocno znaczy teren. Wyciek znajduje się gdzieś w okolicach wchodzenia wybieraka w skrzynię biegów.Mam skromną nadzieję, że wyczerpałem przynajmniej do końca roku pulę złych wiadomości...
-
@bpx33 skrzynie mam 2 do 1,0. Jedna skatowana przez silnik z GTI (odkupiona po moim 1.0 po dzwonie rafocostam) druga z uszkodzonym mechanizmem różnicowym. Z obu nic się nie lało przy wybieraku. Natomiast moja Ori z gti ciekła i znaczyła teren. Starość. Aby to zmienić musisz rozpołowić skrzynię. Tam jest taka harmonijka która pęka i sika olejem gdzie popadnie.
-
@bpx33 teraz pytanie jak duża ta dziura w tym mocowaniu wahacza, jak mała to robić a jak już większa to musisz poszukać jakiegoś Ignisa 😅
Gdzie ten szrot? Ja w weekend objechałem dwa i żadnego Suzuki nie było 😑 tego czego szukałem też nie było
-
@likaon też mam dwie :P Obecna to moja ori, więc oddam ją w najbliższych dniach do warsztatu na naprawę. Mam jeszcze drugą, ale tam chyba padło synchro 2-go biegu, więc jest do naprawy.
@pacior dziura będzie łatana (ma jakieś 5 cm długości i ze 2 cm szerokości). Te Swifty co były na szrocie były w dużo gorszym stanie, więc zawsze jakieś pocieszenie. XD
Namiar na szrot podeślę Ci sms'em. ;) -
@bpx33 z sedana może bym silnik łyknął bo potrzebuję na kuciznę, ale musiałbym Berlingo wziąć, bo peugeota porysuję i zaleje bagażnik. No i pytanie czy mają podnośnik do silników aby wypożyczyć, aczkolwiek najazdami, kobyłkami i podnośnikiem dałoby dołem wysunąć go.