[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
jakiś nieco żwawszy (przy wyższych prędkościach) po remoncie się zrobił i wygląda, że teraz pójdzie więcej niż licznikowe 168 km/h. :D
Nie ma się co dziwić, skoro oliwy nie przepala, to i lepiej się kręci. ;-)
Jutro jadę na wymianę oleju i filtra (tysiak kilometrów od remontu pękł) to już będzie można legalnie jeździł pełną bombą! XD
Ja to bym go powoli rozkręcał jeszcze jakieś 2-3 kkm do pełnej bomby.
-
@leo napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Ja to bym go powoli rozkręcał jeszcze jakieś 2-3 kkm do pełnej bomby.
U mnie pełna bomba to raczej jeżdżenie z prędkościami maksymalnymi niż kręcenie do 6-6,5k RPM. ;) Nigdy nie dokręciłem go do odcinki, bo powyżej tych 6k już nic się nie dzieje to po co tak cudować? :P
-
U mnie pełna bomba to raczej jeżdżenie z prędkościami maksymalnymi niż kręcenie do 6-6,5k RPM. ;) Nigdy nie dokręciłem go do odcinki, bo powyżej tych 6k już nic się nie dzieje to po co tak cudować? :P
Żeby zobaczyć, jak to jest... :-)
Ja dustera rozkręciłem ze trzy razy do odcinki, jedynie w celach eksperymentalnych. :-D -
Żeby zobaczyć, jak to jest... :-)
Ja dustera rozkręciłem ze trzy razy do odcinki, jedynie w celach eksperymentalnych. :-DSłużbowej Fabii też nigdy nie dokręciłem, bo tam nie ma nic dużo wcześniej... :P 5k i już zupełnie nic się nie dzieje (czerwone pole jest przy 6k). ;)
-
Służbowej Fabii też nigdy nie dokręciłem, bo tam nie ma nic dużo wcześniej... :P 5k i już zupełnie nic się nie dzieje (czerwone pole jest przy 6k). ;)
Mój ciągnie równo i mocno do samej odciny, czyli 6,5 kobr. Ale, jak pisałem, to nie wyścigówka - czasem może się ta świadomość mocy przydać, ale nie doprowadzam do takich sytuacji, żeby trzeba było z tego korzystać.
-
czasem może się ta świadomość mocy przydać, ale nie doprowadzam do takich sytuacji, żeby trzeba było z tego korzystać
Tu na pewno masz rację! Jeśli wiesz w jakim zakresie auto przyspiesza najefektywniej lub w jakim nie przyspiesza prawie w ogóle może się to przydać w kryzysowych sytuacjach. ;)
A co do aktualności z życia Suzka to dziś wyważyłem komplet kół letnich. Teraz trzeba poczekać na stabilizację pogody i można zmieniać. :)
W Fabii nowe oponki (Uniroyal RainSport 5) już na alusach też czekają na pierwszy montaż. :D -
@BPX33 a czemu rain sporty a nie rain experty ? Lepsze są ?
-
@likaon napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 a czemu rain sporty a nie rain experty ? Lepsze są ?
W rozmiarze Fabii (195/55 R15) są tylko RainSport'y. Do Suzka z kolei nie mogłem kupić RainSport'ów, bo ich nie było na oponeo. Z tego co mi się wydaje RainExpert'y są w mniejszych rozmiarach (pewnie do 14"), a RainSport'y w większych (15" i więcej)?
Mnie bardziej zastanawia czy "piątki" będą lepsze od "trójek", bo przy zakupie miałem dylemat (piątki były o kilka złotych na sztuce droższe od trójek). :P Wulkanizator też powiedział, że jeszcze nie miał z nimi styczności, więc będę beta testerem... :D -
Wczoraj zmieniłem koła na letnie w Suzku, a dziś w Fabianie. :) Niestety w tym drugim sypnęła się lekko zbieżność i zajechałem jedną zimówkę, choć i tak była to ich ostatnia zima, więc wielkiej straty nie ma. ;) Teraz tylko muszę jak najszybciej to ogarnąć, bo szkoda niszczyć letnie nówki...
-
W dniu dzisiejszym rozpocząłem urlopowanie i w związku z tym mogę mieć dla Was małą zabawę. Obstawiajcie ile kilometrów zrobię Suzkiem przez cały lipiec, bo praktycznie do końca miesiąca będę poza domem. ;)
Żeby nie było za łatwo nie powiem gdzie pojechałem teraz, ani gdzie jadę później, choć poniektórzy jak połączą znane fakty mogą co nieco się domyślać... :P -
-
-
To ja środeczek, 2500.
-
Nagroda przewidziana? :-D
Może być uścisk dłoni prezesa? XD
P.S. W ramach małej podpowiedzi. W zeszłym roku zrobiłem 3500 km (Tatry + Mazury). ;)
-
Aaa, nie doczytałem, że przez cały lipiec... No, to pewnie wyjdzie więcej. To teraz stawiam na 4 tysie. :-)
-
Zieloni 4500.
-
Hehe! Zaczynacie wysoko stawiać poprzeczkę i chyba nie będę mógł Was zawieść... :P
-
Drugi lipcowy wyjazd nieco odsunął się w czasie za sprawą niesprzyjających prognoz i w taki sposób prawie do końca lipca będę siedział w domu.
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo w poniedziałek Suzek idzie nie gruby upgrade! :D
Większość osób pukała się w głowę, Wy pewnie też się popukacie, ale chociaż będzie coś innego... :P -
-