[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
@pacior napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 a na korku wlewu oleju nic się nie dzieje?
Czysto. Na korku od chłodnicy również.
Ten brud w zbiorniczku.. nie dawałeś kiedyś jakiegoś uszczelniacza? Może coś właśnie ulega biodegradacji
Nigdy, bo nigdy nie miałem takiej potrzeby. Zawsze wszystko było szczelne.
Zamówiłem dziś test UPG, więc jak przyjdzie to zobaczymy co i jak.
-
Przyszła najwyższa pora na zmianę opon zimowych Michelin, które mają już 12 lat i dzielnie mi przez ten czas służyły. Gdyby nie ich wiek (co już zaczęło mnie lekko stresować) to przejeździłbym na nich spokojnie kolejne 12, bo bieżnika prawie nie ubyło. To się nazywa dobra jakość wykonania!
W dniu dzisiejszym przyjechały zamówione wczoraj na Oponeo nowe zimówki. :)
Na początku poważnie rozważałem zakup Yokoham, bo chciałem znowu opony premium na zimę, ale im dłużej się zastanawiałem tym bardziej dochodziłem do wniosku, że to bez sensu.
Zimą prawie nie jeżdżę Suzkiem (robię maksimum 5 tyś. km, a najczęściej to jakieś 1-2 tyś. km), więc klasa średnia będzie moim zdaniem w sam raz. ;)
Po porównaniu opinii, cen i danych z etykiet wybór padł na KUMHO Wintercraft WP52. Przy okazji zejścia o klasę niżej zapłaciłem sumarycznie 140 PLN mniej, więc wystarczy na przekładkę opon na zimowych alusach, a i coś zostać powinno. :P -
-
-
Ooops... :O
Dziś przyszedł również test UPG i okazało się, że w Swifcie nie da się go wykonać, a przynajmniej ja nie wykombinowałem jak go prawidłowo przeprowadzić. :/
W instrukcji jest napisane, aby tester podłączyć do zbiorniczka wyrównawczego (w Swifcie odpada, bo nie wpadają do niego spaliny po odłączeniu wężyka) lub wlewu do chłodnicy. Niestety przejściówka jest zbyt wąska w dolnej części i po bokach zostają przerwy. Nawet dociskanie jej do chłodnicy nic nie daje, bo po chwili płyn chłodniczy zaczyna wpływać do testera.
Próbowałem równie bezskutecznie podłączyć się bezpośrednio pod wężyk (średnica pasuje idealnie do końcówki testera) łączący chłodnicę ze zbiorniczkiem wyrównawczym, ale i tu pojawił się wyżej opisany problem (po chwili pojawia się płyn chłodniczy w testerze). :( -
-
-
@likaon napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 pewnie będzie. A wtykałeś w ten wężyk co idzie w atmosferę w korku od wyrównawczego ? Jeden kruciec odpowiedzialny jest za płyn z chłodnicy, a drugi bodaj za odpowietrzenie lub w skrajnej sytuacji przelanie płynu pod auto.
W ten nie. A to powinno zadziałać?
-
Czyli jednak nikt nie zauważył na poprzednim zdjęciu, że czegoś tu brakuje...
W kwestii testu UPG w poniedziałek jadę do kolegi-mechanika i będziemy go próbować przeprowadzić zgodnie z radą @likaon
Jeśli wyjdzie, że spaliny znajdują się w układzie chłodzenia Suzek od razu u niego zostaje i będzie sprawdzał czy to kwestia uszczelki pod głowicą czy samej głowicy. -
@likaon napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 na 97 czy tam 98 stronie jest dopiero fota z lotką, zlituj się :p
Nie wiem na której stronie jest, ale mam ją od dawna i tyle razy już u Ciebie byłem (o lotce też gadaliśmy, że tej GTi-kowej w życiu bym nie założył :P), że sądziłem że zobaczysz jej brak. :P
A test jest tani, dla świętego spokoju go sobie wykonasz.
Test już mam od wtedy co pisałem, ale nie udało się go prawidłowo przeprowadzić. ;)