[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
-
@pacior Nigdy nie miałem w progach żadnych dziur odpływowych
-
@BPX33 powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@pacior Nigdy nie miałem w progach żadnych dziur odpływowych
Wydaje mi się że powinny być choć u siebie w MK4 ich nie namierzałem niestety
-
Punkt 5 z powyższej listy będzie skończony jutro. Dziś wymieniłem filtr powietrza i pasek alternatora. Felgi też jutro do odbioru. :D
-
Punkt 5 z powyższej listy będzie skończony jutro. Dziś wymieniłem filtr powietrza i pasek alternatora. Felgi też jutro do odbioru. :D
Czekamy na zdjęcia felg :)
-
@pacior powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Czekamy na zdjęcia felg :)
Chyba najpierw umyję auto do sesji... :P Bo auto brudne, a felgi czyste i się gryzie! XD Ale powiem jedno. JEST PETARDA!!! :D
-
@BPX33 A kolor to taki jak mi w sms pisałeś czy jeszcze coś innego ?
-
@likaon Bronze, półmat z palety Hyundai'a :)
-
Punkt 4 (wymiana pierścienia stożkowego i szpilek wydechu) zrobiony! :)
Zostało już tylko jedno, ale za to najgorsze, a mianowicie znalezienie źródła buczenia... W piątek jadę na badanie techniczne to może diagnosta mi coś powie, bo widać, że gość jest trochę ogarnięty. :P -
-
Zobaczymy może powie coś mądrego. :P
Felgi po wypadzie do Poznania brudniejsze od auta, więc nie ma się czym chwalić... XD
-
Ja miałem kiedyś czarny filtr powietrza po wypadzie do Gliwic :D
-
Obietnica rzecz święta, więc słowa dotrzymuję i foty z felgami pokazuję! ;)
Wraz z nowymi felgami wpadły nowe opony (obecnie są to Uniroyale RainExpert 3 w tym samym rozmiarze co wcześniejsze Fuldy czyli 165/60 R14) oraz nowe kołpaczki z innym wzorem i kolorem. Dla mnie jest MEGA i cały czas potrafię gapić się 15 minut przez okno na własne auto jak ostatni zbok. :P
-
Noo wreszcie 😊 kolorek na zdjęciach prezentuje się świetnie 😃
-
Bardzo fajny kolor, i opona :D jeździłem na RainSportach w volvo i jak będzie kolejna fura to też będę je kupował 😀
-
@Gooral powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Bardzo fajny kolor, i opona :D jeździłem na RainSportach w volvo i jak będzie kolejna fura to też będę je kupował 😀
Ja mam RainExperty, a to chyba różnica? :P
W nowych oponach najbardziej podoba mi się asymetryczny bieżnik. :D
-
@Gooral powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Ja mam RainExperty, a to chyba różnica? :P
W nowych oponach najbardziej podoba mi się asymetryczny bieżnik. :D
Owszem jest różnica, ale miałem do czynienia z kilkoma modelami Uniroyal'i i każde wg mnie były bardzo dobre jakościowo ;)
-
No teraz to fajnie auto wyglada, wczesnej bylo gorzej, kolorystycznie oczywiscie :)
-
Jako, że łikend był ładny to wziąłem przykład z kolegi paciora i też postanowiłem dłubnąć blacharkę u siebie. ;) Do tego miejsca to już drugie podejście (za pierwszym razem nie odczekałem doby po użyciu Cortaninu tylko góra 2h, więc możliwe, że to jest odpowiedzią na szybkie "wyjście" rudej po raz kolejny), więc następne skończy się wymianą błotnika. :P
U mnie nie jest tak ładnie jak u paciora, bo zrobiłem odcięcie i na dodatek musiałem kilka razy poprawiać, bo bezbarwny się paprał... :/Tak wyglądało przed:
Tak po:
A tak w międzyczasie:
Miejmy nadzieję, że ta robota starczy na trochę dłużej niż poprzednia (poprzednia była rok temu)... :P
-
Żeby było ładnie musiałbyś polakierować cały element od listwy w dół, najważniejsze jednak że się tym zająłeś, być może za rok będziesz musiał zrobić to ponownie ale dobrze że się tym zająłeś bo niebawem wyszłaby dziura.
Spray czy pistolet?