Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
a skąd masz taką fajną uszczelke pod miskę bo też będę musiał wymienić a nie mam pojęcia gdzie to mogę dostać
-
simering na wale
byl bardzo twardy i widać było śladu oleju w okół niego. Choć nie wiem czy za olej z
przodu silnika był odpowiedzialny właśnie ten simering i misa olejowa?U mnie tak.
misa olejowa
wyprostowana , oczyszona z rdzy i w srodku z syfów + malowanie na czarny mat
Moja też tak wyglądała 4 miesiące temu. Teraz wygląda jak przed czyszczeniem i malowaniem...
Ale Ty masz o tyle dobrze, że lato idzie to nie zdąży Ci sól jej podgryźć. -
@ box - nie sprawia mi frajdy , na pewno nie to co robiłem ostatnio bo było dużo rozkręcania , mycia , zerwane gwinty w misce i nadal nie jest idealnie mimo że dalem i zrobilem to co moglem - już misa w jednym miejscu sie poci franca - ale tym razem to olam
bincool uszczelka jest z zestawu takomy - cena za calosc 55zł
sprężynka od rozrządu zabiła g13b w aucie Danbara ;( Czyli jednak od razu miałem racje że winowajcą jest rozrząd
-
od dawien dawna wiadomo ze w gitajcu sprężynkę należy obowiązkowo ściągnąć
-
jak na razie oleju nie ubywa więc chyba operacja się powiodła
Suzi dostała nowe opony no 7.8mm bieznika wiec prawie nówki - Continetal Premium Contact 2 w rozmiarze oryginalnym dla GTika czyli 175/60/14 ofc
Oryginalna kierownica OMP Corsica
Bedą też oryginalne felgi na rynek japoński\usa\canada czyli 5calowe 14nastki , oryginalny wytwór Suzuki - prawdopodobnie z magnezu. Waga 4.7KG jednej sztuki gdzie stalówka oryginalna jest tych samych parametrów i ma 7kg
Na felgach nawet są znaczki typu "krzak". Jak znalazły się w Polsce tego nikt nie wieZważyłem też suzi i ważyła z wszystkim jak jeżdze na codzień 930kg! czyli o 100kg więcej niż seria a mimo to lata bardzo przyjemnie. Ze mna ważymy razem ponad tonę czyli tyle co połowa aut normalnych w moim mieście
Gazownia została wyregulowana , spalanie w trybie mieszanym dość dynamicznym 8-8.5l osiągi na LPG takie same jak na PB , bez problemu rozpędzam się na gazie do 190km\h
-
Więcej zdjęć alufelg?
-
Więcej zdjeć felg jak już się zrobią , obecnie są w piaskowaniu - potem robię maszyne do polerowania rantów i malujemy!
Auto zostało po raz n-ty doinwestowane konretnie. Suzi dostała dwie piasty NTN oryginalne + szpilki nowe bo łożyska powoli dawały znać o sobie.
przepływka została rozwiercona na docelowe 48.5mm , niby mało bo w serii jest 45 ale przez te pare milimetrow na pewno do silnika wpadnie dodatkowe powietrze. Obecnie operacja dolot została zakończona.
porównanie do serii
A jutro jedziemy suzi w 4 osby na majówkę do Giżycka , mam nadzieje że dowiezie wszystkich do celu
-
po co maszyne do polerowania?? auto na lawarek zakladasz felge i jazda
-
robiłem tak jak mówisz ale po podniesieniu całego auta przy dociskaniu papieru koło się zatrzymywało a druga opcja czyli podniesienie auta na jedna stronę jest troche nie zdrowa na dyfra w skrzyni więc bedzie maszyna zeby zrobic to na spokojnie.
-
u mnie nic sie nie zatrzymywalo zapinalem dwojke i dawalo rade
-
Pod maską u Ciebie brakuje troszkę odświeżenia komory i pokrywy zaworów
-
u mnie nic sie nie
zatrzymywalo zapinalem dwojke i dawalo radelepiej sobie kupić silnik na allejro elektryczny, zrobić przekładnię na piaście używanej i heja ... z autem nie kombinujesz przynajmniej
-
nie widze sensu budowac maszyny zeby sobie na jakis czas przepolerowac rant
-
nie widze sensu
budowac maszyny zeby sobie na jakis czas przepolerowac rantjak tam chcesz, ale to jest naprawdę groszowa sprawa, silnik to koszt ok. 100 zł taki co to pociągnie, reszta w cenie złomu ... a no przepraszam jeszcze dobór paska za 20 zł ... straszne koszta ... lepiej męczyć auto
-
co to za meczenie przeciez nic zlego sie nie dzieje
-
co to za meczenie
przeciez nic zlego sie nie dziejerób jak chcesz ... Twoje auto Twoja sprawa, tylko żebyś ściany kiedyś nim nie wybił
-
Maszyna do polerowania niedługo przyjedzie
-
maszyna do polerowania rantów już zrobiona , jutro dam więcej fotek