Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
od 20 do 2:00 na imprezie - pyklo 200km
1h snu i lecimy dalej , a do częstochowy od siebie mam rowniutkie 600 -
od 20 do 2:00 na
imprezie - pyklo 200km
1h snu i lecimy
dalej , a do częstochowy od siebie mam rowniutkie 600z węgrowa do częstochowy jest nieco ponad 300 ;>
-
dzisiejsza
wycieczka do częstochowy - 800km bez problemuco Cię tam zawiało parking niedaleko BP i casto ?
-
parking BP gdzie obok gdzieś był MCdrive . Byłem po jakieś graty raczej w ramach nudy
-
parking BP gdzie
obok gdzieś był MCdrive . Byłem po jakieś graty raczej w ramach nudyprzyznaj się szkoda że ja na obczyźnie był by spot.
-
Suzuk doczekał się konkretnego przeglądu:
Olej Liqui Moly MOS2 10w40 , Filtr oleju , Pasek Conti do alternatora , Uszczelki silnika Takoma , Parownik do 136km rarytasowy Emmegas ML94 po full regeneracji , Faro zamiast miedźi , Alternator 90A , Przepustnica SR20de , nowe elementy dolotu , filtr gazuAkcja trwa od poniedziałku , wszystko długo trwa ponieważ zmienił się parownik więc zmieniam miejsce bo jest wiekszy , a zatem układ weży wodnych , zasilanie gazu .
Nie jestem zadowolony z alternatora KIA wiec władowałem kolejny altek od carismy 90A firmy Bosch.
Auto ma teraz duża przepustnicę od nissana , zobaczymy co to da bo zabawy było masę
Kolektor już po rozwierceniu. W planach jest przepływka roztoczona na 48.5mm
Nowy dolot z gumą od GTi MK1 , pięknie pasuje na przepustnicę z nyski i jest elastyczna -
parownika to chyba tak nie montujesz, co ?
-
Mówiłeś że kolektor wystarczy umyć:) Polerka kolektora od zewnątrz tez dodaje mocy! Gdzie zawias?
-
chyba każdy poznaje to auto? Klubowe , umarło śmiercią tragiczna - silnik kaplica
dymi z rana , dymi w wysokich obrotach , pali dużo , nie trzyma wolnych obrotów , cały czas chodzi na 3 garach , zarzygany jest olejem tak że lepiej nie mówić.. Ogólnie kaplicaplastek garage a raczej warunki bardziej polowe niż garażowe ( garaż zajęty ) udało się ogarnać auto w 8godzin wraz z odpaleniem i pełnym przygotowaniem do jazdy!
stary piec out... a silnik ten to istna tragedia"nowy" silnik - dokladniejsze info potem - już uzbrojony
filmik z odpalenia , odpalenie pierwsze po 2latach stania , wcześniej nawet silnik nie był kręcony więc wszystko było nie sprawdzane cześniej a jak sie okazało działa jak brand new
http://www.youtube.com/watch?v=a5b5pxXQHys
wiadomo szklanki troche pograły bo olej stary i silnik troche stał , obecnie jest już mega cisza.
Co do samego silnika to po odpaleniu - zero dymu! kompresje trzyma wszedzie równą , w odcięciu nie dymi w ogole . Przyszła pora na jazde próbna i co sie okazalo? Ze swift jest mega wściekły i zbiera sie lepiej niż mój biały gti! Na prawde nieziemsko zapitala mimo serii poza wydechem , chyba że własnie głosny wydech powoduje efekt "wiecej mocy" Ale ogólnie autko na plus , silnik jest super nie wiedziałem że aż taka sztuka sie trafi
Od razu pozmieniałem kilka uszczelek , wprowadziłem kilka innowacyjnych rozwiazań wymieniłem olej na liqui moly mos2 10w40 , filry płyny itp . Nowa linka sprzegła , nowe sprzegło bo stare było CAŁE w oleju , olej w skrzyni taf-x ( nieziemsko lekko chodzi ta skrzynia , nigdy takiej nie mialem )W srode auto wraca do własciciela , mam nadzieje że posluszy mu długo.
-
To byłe auto
Danbara?
Dobra robota,
rozrząd też mam nadzieję zmieniony?
Kiedy Rav do Ciebie
zawita na swap?już jedzie!
Zawita i to bardzo niedługo -
Wyjaśnij co ma ta fotka do Twojego SWAPa?
-
Nie jestem
zadowolony z alternatora KIA wiec władowałem kolejny altek od carismy 90A firmy
Bosch.
co się działo z tym alternatorem? bo planuje właśnie taki założyć.