[Moje Tico] poprzednie i obecne by Jaco-
-
Dostosowałem podświetlenie wskazówki od obrotka.
-
Pięknie
-
Idealnie.
-
Wygląda, jak by to był oryginał
-
Jeszcze coś takiego mi się myśli zrobić:
Tyle że nie wiem gdzie postojówkę włożyć. A po zmianie kloszy na białe w kierunkowskazach z przodu dać białe żarówki i były światła do jazdy dziennej.
-
A może postojówkę daj do oryginalnych kierunkowskazów? Albo zostaw ją gdzieś w oryginalnym miejscu obok "nowego" kierunkowskazu? Jeszcze można zrobić otwór do lampy mijania lub dać pod oryginalne kierunkowskazy?
Takie mam propozycje . -
A może postojówkę
daj do oryginalnych kierunkowskazów? Albo zostaw ją gdzieś w oryginalnym miejscu
obok kierunkowskazu? Jeszcze można zrobić otwór do lampy mijania lub dać pod
oryginalne kierunkowskazy?
Takie mam
propozycje .Obok kierunkowskazu nie da rady. Za mało miejsca. Jak piszesz można by było dać do niby tych świateł do jazdy dziennej gdzie były oryginalne kierunkowskazy.
-
Jak piszesz można by było dać do niby tych świateł do
jazdy dziennej gdzie były oryginalne kierunkowskazy.Tak by chyba najlepiej było . Chociaż z tego co pamiętam to chyba ktoś na daewooforum dawał postojówkę do świateł mijania, co też głupie nie jest. Tylko raczej rzeźby więcej.
-
Tak by chyba
najlepiej było . Chociaż z tego co pamiętam to chyba ktoś na daewooforum
dawał postojówkę do świateł mijania, co też głupie nie jest. Tylko raczej rzeźby
więcej.Iglesias.
Ale aby dać postojówkę w główną lampę trzeba ją rozklejać bo nie da się zrobić otworu aby coś nie wpadło do środka by później to wyjąć.
-
Ale aby dać
postojówkę w główną lampę trzeba ją rozklejać bo nie da się zrobić otworu aby coś
nie wpadło do środka by później to wyjąć.Eee, dlaczego? Po wyjęciu żarówki H4 jest sporo miejsca, żeby coś wytrząsnąć przez ten otwór.
Mimo wszystko ja bym tu nie dłubał. Wszystko jest OK, gdy jest OK, ale w razie kontroli drogowej mogą być kłopoty, a po kolizji kłopoty byłyby raczej na pewno... -
Eee, dlaczego? Po wyjęciu żarówki H4 jest sporo miejsca, żeby coś wytrząsnąć przez ten otwór.
Ja bym się bardziej obawiał, że wiercenie od zewnątrz otworu w reflektorze może spowodować odpryśnięcie odbłyśnika.
Mimo wszystko ja bym tu nie dłubał. Wszystko jest OK, gdy jest OK, ale w razie kontroli drogowej mogą być kłopoty, a po kolizji kłopoty byłyby raczej na pewno...
Nawet na przeglądzie może być kłopot. Na każdej lampie nabijana homologacja typu oświetlenia (jaki rodzaj światła to jest) oraz rodzaju źródła światła. Na światłach mijania raczej homologacji postojówek nie ma, tak samo na kierunkowskazach nie ma homologacji DRL a na postojówkach homologacji kierunkowskazów.
-
Jak widać na tym filmiku widok jest z boku. Całkiem na przeciw mało co widać że to jest kierunkowskaz i mruga. Mógłby się ktoś naprawdę oszukać i wypadek gotowy.
No nic, na pewno tej przeróbki nie będzie.
-
Moje Tico zaopatrzyłem w białe klosze przednich kierunkowskazów.
15zł za komplet + wysyłka. http://allegro.pl/klosz-kierunkowskazu-przod-tico-bialy-l-p-lbv-i5233668757.html
-
Dziś zamontowałem oba kierunki od Matiza białe i lusterko lewe manualne . Prawe przyszło też ale nie to co trzeba. Kupowałem na dwóch różnych aukcjach.
-
Hehe... Zaraziłem kolegę innymi niż fabryczne kloszami.
-
Hehe... Zaraziłem
kolegę innymi niż fabryczne kloszami.Popatrz na drzwi
-
... zwierciadłami też...
-
Są już oba nowe lusterka boczne. Fotkę zrobię przy okazji.
Udało mi się tez uchwycić jak świecą wszystkie kontrolki. Montowałem też zielone diody zamiast żarówek. Efekt owszem był ale znikło podświetlenie wskazówek. A nie chcę się bawić w jakieś podkładki świecące itp. Dlatego też ostatecznie są żarówki ale zielone.
Poniżej załączniki .
-
Obiecana fota zwierciadełek
Auto trochę brudne
-
Będę montował światełka do jazdy dziennej.
O takie kupiłem http://allegro.pl/lampy-jazdy-dziennej-homologacja-rl-drl-hit-wa-wa-i5277140342.html . Zastanawiam się tylko nad żarówką. Czy nie kupić ledów?