[Moje Tico] - Do trzech razy sztuka - Daewoo Tico '98 dieludolfs
-
ładny egzemplarz, ile kosztował?
-
Wygląda naprawdę nieźle! Szczerze gratuluję, że wreszcie trafiłeś.
Ciekawe tylko, skąd wzięło się logo DU z przodu i z tyłu; te roczniki już nie miały. Albo specjalnie przyklejone, albo maska i klapa wymieniane na stary typ. -
Niezła sztuka i
widzę, że ma fajne wyposażenie . A widziałeś, jak wygląda od spodu? Lewe tylne
nadkole masz chyba lekko robione, nie?
Bezawaryjności
życzę!Dzięki Wszystkie blachy w oryginalne, na lewym tylnym nadkolu jest niewielka wgniotka, może to ona daje takie złudzenie?
Spód nie wygląda, żeby był dziurawy, na dolnej części progów jest baranek, więc też nic nie widać. Wiosną zdejmę jeszcze tylny zderzak, żeby zobaczyć, czy tam nie siedzi ruda.
-
Piękna sztuka
Pewnie długo polowałeśDzięki. Szczerze mówiąc auto zostało zakupione spontanicznie... miało nie być nigdy na sprzedaż, nawet ja nie planowałem zakupu Tico, ale, że poprzedni właściciel upatrzył sobie zadbane Twingo z 2010r, więc musiał sprzedać swoje wychuchane Tico.
Jako ciekawostkę dodam, że nawet sprzedawca w CPNie gdy tankowałem auto był zdziwiony, jakim cudem to Tico zostało sprzedane, bo przecież poprzedni właściciel dbał o samochód lepiej jak o dziecko...
-
ładny egzemplarz,
ile kosztował?Cena poszła na PW. Auto posiada fabrycznie nowe opony Dębica Navigator, felgi zostały profesjonalnie odrestaurowane(pokazywałem już je kiedyś na forum), samochód świeżo po wymianie olejów i filtrów, nowy tłumik końcowy, i uwaga: nowe hamulce wraz z bębnami, tarczami i łożyskami, dlatego myślę, że chyba się opłacało
-
Wygląda naprawdę
nieźle! Szczerze gratuluję, że wreszcie trafiłeś.
Dzięki
Ciekawe tylko, skąd
wzięło się logo DU z przodu i z tyłu; te roczniki już nie miały. Albo specjalnie
przyklejone, albo maska i klapa wymieniane na stary typ.Myślę, wręcz jestem pewien, że poprzedni właściciel je nakleił. Z tego co mi wiadomo, to żadne Tico nie miało takich emblematów
-
Nie będę się zakładał, ale pierwsze "koreańczyki" chyba miały. W każdym razie widziałem je na kilku najstarszych egzemplarzach.
-
Dzięki
Myślę, wręcz jestem
pewien, że poprzedni właściciel je nakleił. Z tego co mi wiadomo, to żadne Tico nie
miało takich emblematówPotwierdzam - żadne Tico nie miało fabrycznie znaczków z miłorzębem. Tylko naklejka Tico na grillu i komplet na tylnej klapie. Właściciel musiał sobie przykleić znaczki od Matiza lub innego DU.
P.S. Jeśli chciałbyś mieć jedyne Tico w Polsce z bezwładnościową poduszką powietrzną w kierownicy odezwij się na PW
-
Niestety samochód nie ma nadal dachu nad głową i garażuje pod chmurką Muszę czym prędzej poskładać jednego z moich dwóch maluchów, a następnie go sprzedać, wtedy zwolni się miejsce w garażu i myślę, że Tico już nigdy nie zobaczy deszczu
-
A tak prezentuje się auto po myciu, z nowymi dywanikami i bez pokrowców na siedzeniach.
-
Lekka kosmetyka (zderzak) i do muzeum...
-
Prezentuje się naprawdę dobrze Nawet te dodatki mu nie szkodzą
-
Jeździmy na wielosezonowych oponach
Autko naprawdę dobrze zachowane.
A te chromy na nakrętkach piasty to od czego?
-
Chyba z salonu wyjechał perfekcyjny stan
-
A te chromy na
nakrętkach piasty to od czego?Są to uniwersalne nakładki na śruby kół 17mm
-
Są to uniwersalne
nakładki na śruby kół 17mmA nie spada to? Aby wymienić koło trzeba to najpierw zdjąć?
-
Nie spada, siedzi bardzo sztywno. Podczas zmiany koła obowiązkowo trzeba zdjąć.