[Moje Tico] Tico Mixed By Smisny
-
Dużo roboty z
podłączeniem? Chętnie wywalę ledy bo są nieszczelne i 2 diody już zdychają...Zależy jak masz usytuowane kable. Podłączenie około 20 minut.
-
okej więc na zlocie mierzyliśmy kompresję ale wyszły jakieś dzikie wyniki,
mierzyłem u majstrów i wyszło tak 10, 9.5, 10zrobiona też regulacja zaworów - faktycznie były za ciasne,
okazało się też że uszczelka pod kolektorem wydechowym przepuszcza
wymiana oleju z płukanką też była
o dziwno teraz świece po tych zabiegach są elegancko z białym nalotem jak powinny być
dziś byłem u gaźnikowca żeby ustawił mieszankę bo była za bogata i za dużo palił i trochę czuć było mocno z rury smród.
poza tym drobna dziurka w podłodze tu gdzie trzyma się zazwyczaj lewą nogę na wylot od wody która leciała przez drzwi, ale udało mi się zlokalizować i zasilikonować miejsce. -
okej więc na zlocie
mierzyliśmy kompresję ale wyszły jakieś dzikie wyniki,
mierzyłem u
majstrów i wyszło tak 10, 9.5, 10Mierzyli z wciśniętym gazem? Imo jednak trochę słaba ta kompresja
Ale w trasie szedł jak ładnieo dziwno teraz
świece po tych zabiegach są elegancko z białym nalotem jak powinny byćTe świeczki trochę już elektrody miały wypalone.
poza tym drobna
dziurka w podłodze tu gdzie trzyma się zazwyczaj lewą nogę na wylot od wody która
leciała przez drzwi, ale udało mi się zlokalizować i zasylikonować miejsce.U mnie dziś w użyciu była masa poliuretanowa
-
gaźnikowiec mi powiedział żebym oczyścił miejsce zalał jakimś brunoxem czy cortaninem, i na to dał masę żywiczną z kastoramy za 30pln żeby zrobić budżetowo.
-
Bronox drogi i lipny, rób cortaninem ewentualnie podkładem reaktywnym.
Na to nie dawaj szpachli tylko coś elastycznego jak masa uszczelniająca wszelkiej maści, klej poliuretanowy, itd - po zastygnięciu i tak będzie dość sztywne.
Nie używaj sylikonu bo ma kwaśny odczyn i potęguje rdzewienie. -
Ja też łatałem dziurki żywicą na macie - daje radę.
Nie używaj sylikonu
bo ma kwaśny odczyn i potęguje rdzewienie.Coś w tym jest - silikon czuć octem przecież...
Jakiś czas temu znalazłem w liroju uszczelniacz dekarski, bezbarwny. Wydaje mi się ciekawym rozwiązaniem - jest odpowiednio plastyczny, elastyczny po zaschnięciu, i nie "daje" kwasem octowym,lecz coś jakby nitro. -
Niektóre silikony nadają się do blachy. Często pisze na nich, że są neutralne. Odczyn kwasowy mają wszystkie silikony sanitarne i sporo innych.
-
Niektóre silikony
nadają się do blachy. Często pisze na nich, że są neutralne. Odczyn kwasowy mają
wszystkie silikony sanitarne i sporo innych.No i wszystko jasne.
-
dziś był dzwon.
a może się wyklepie.
żyję.
wymusiłem pierwszeństwo na skrzyżowaniu.
-
Uuuuuu... nieładnie. Ale dobrze, że Tobie nic się nie stało. Chyba zdążyłeś uciec trochę przy tym wymuszeniu, jeśli trafili w autko w tylne drzwi (zresztą najbardziej "miękkie" miejsce, nawet żadnych wzmocnień tylne drzwi nie mają).
Na co się nadziałeś? -
ford jakiś kombi czerwony, stoi na ostatnim zdjęciu w tle.
-
Kawał bryki...
Tak oglądam te zdjęcia i wcale nie wykluczam, że tico da się wyklepać. Próg nie wygląda na mocno trzaśnięty. Jeśli nie zrobił się czteroślad (a nie wygląda na to), może trochę klepania i szpachli + inne drzwi i po robocie... -
całą noc nie mogłem zasnąć. po co żeś się wyrywał mogłeś poczekać.
do środka wszedł słupek środkowy, drzwi kierowcy trochę, drzwi pasażera jak widać całe, próg na moje oko 10cm do środka, tylne koło jest pod skosem i klapa bagażnika odskoczyła. -
Nieładnie. Nie wygląda to ciekawie, może być naruszona podłużnica. Słupek można wyciągnąć, drzwi wymienić. Próg do wymiany. Drogo wyjdzie.
-
@smisnykolo Najważniejsze że Tobie nic się nie stało.
Naprawa Tikacza może niestety być nieopłacalna, szkoda go bo widać że całkiem dobrze blacharsko się trzymał
-
Ladnie nie ladnie nikt swietym nie jest. Po prostu tym razem sie nie udalo i tyle.
-
oki więc byłem oglądać tico ze znajomym blacharzem który wcześniej robił mi malowanie dołu i powiedział tak, za mniej niż 2000pln tego nie ruszam, lepiej sprzedaj na części.
-
@smisnykolo Nom.. za 2 tysiaczki to sobie Tico z gazem znajdziesz
-
potrzebuje ktoś coś z mojego tico? czy zrobić listę sprawnych rzeczy i wrzucić tutaj?
-
@smisnykolo
Czyli jednak auto na recycling :(
ja mogę chcieć obrotomierz i spinki plastików oraz klamki wewnętrzne jeśli są czarne i bez pęknięć ;)jakie masz plany na przyszłość? Tico czy coś większego lub nowszego?