[Moje Tico] Tico Mixed By Smisny
-
Troszkę dłubnąłeś.
Dobrze byłoby tylko jakoś zakończyć te relingi...
Podoba mi się pomysł z tą półeczką pod schowkiem. Chyba wydziergam sobie podobną.
Fotele pasują bez przeróbek?
Skąd wytrzasnąłeś tak dobrze dopasowane obudowy do głośników? Fabryczne jakieś? -
Fotele pasują bez
przeróbek?Właśnie, zajebiaszcze te fotele!
-
Połowiczy kolor taki fajny
-
Zawsze uważałem tico smisnego za najbardziej dopracowane.
-
We are the children of the night
We fight for the future of our nation
Lets come together and unite
Nothing's gonna stop us now! -
Fotele pasują bez
przeróbek?
Fotele zamocowane razem z oryginalnymi szynami, do szyn przyspawane płaskowniki, a one przykręcone na śruby do podłogi.Skąd wytrzasnąłeś
tak dobrze dopasowane obudowy do głośników? Fabryczne jakieś?
Obudowy? Masz na myśli maskownice? Bo jeśli tak to oryginalne producenta. -
Fotele zamocowane
razem z oryginalnymi szynami, do szyn przyspawane płaskowniki, a one przykręcone na
śruby do podłogi.Czyli not plug&play.
Obudowy? Masz na
myśli maskownice? Bo jeśli tak to oryginalne producenta.Tak, o tym myślałem. Znaczy producenta głośników?
-
Leo. Tobie chodzi zapewne o dystans na którym głośnik jest przygotowany. Prawda?
-
Czyli not
plug&play.
Najbardziej plug&play to chyba tylko ze swifta gti.Tak, o tym
myślałem. Znaczy producenta głośników?
Szara obręcz wraz z maskownicą od producenta głośników. -
Leo. Tobie chodzi
zapewne o dystans na którym głośnik jest przygotowany. Prawda?Yyy... oczywiście, że o dystans - czyli ten cały element z pięknym wyobleniem, dopasowanym do dużego podłokietnika.
Źle się wyraziłem. -
Yyy... oczywiście,
że o dystans - czyli ten cały element z pięknym wyobleniem, dopasowanym do dużego
podłokietnika.
Źle się wyraziłem.a dziwisz.
robione ręcznie, kawałki sklejki sklejone i obszyte dermą z moich starych foteli, przykręcone do boczka. -
a dziwisz.
robione ręcznie,
kawałki sklejki sklejone i obszyte dermą z moich starych foteli, przykręcone do
boczka.Eee, no to schatzun.
-
Ale kubek do KFC czeka na okazje do napełnienia ^^
-
a co tam ostatnio.
a wymieniłem akumulator, potem naprawiłem alternator.
wczoraj jechałem na wieś wcisnąłem mocniej hamulec i wężyk strzelił, płyn uciekł, no to zawiozłem do majstra najbliższego i czekam na diagnozę. -
a co tam ostatnio.
a wymieniłem
akumulator, potem naprawiłem alternator.
wczoraj jechałem na
wieś wcisnąłem mocniej hamulec i wężyk strzelił, płyn uciekł, no to zawiozłem do
majstra najbliższego i czekam na diagnozę.Który wężyk?
-
z tyłu przy prawym kole, ale który dokładnie to nie wiem, nie miałem kanału tak tylko na kolanach spojrzałem że tam cieknie gdzieś w okolicach. a jak zawiozłem do majstra to już nie wchodziłem na kanał.
-
no dobra hamulce zrobione, jest elegancko, wymienione wszystkie przewody hamulcowe na miedziane, pękł któryś z metalowych przy prawym kole.
a przy okazji jak sprawdzał hamulce to zapytałem go co może być z tym biciem przy hamowaniu, tarcze sprawdził w porządku, zawieszenie w porządku, ale ale jedna rzecz może powodować takie objawy, niedokręcona nakrętka na śrubie od poduszki amortyzatora, nie da się jej dokręcić bo gwint zerwany i jest tam trochę luzu więc trzeba by było wymienić macphersona prawego, to i w takim razie lewego też - spore koszta, ale nie będę tego na razie robił bo się trzyma, może kiedyś.
-
Ile kosztowała zabawa z hamulcami?
-
sprawdzał hamulce to zapytałem go co może być z tym biciem przy hamowaniu, tarcze sprawdził w porządku,
Na jakiej podstawie stwierdził że tarcze sa w porzadku? Dokonał jakiegos pomiaru. -
Jeżeli bije przy hamowaniu, to tarcza jest niemalże na 100% krzywa. Czasem na zimno jest jeszcze OK, ale po nagrzaniu wygina się bardziej.
Ja miałem taki przypadek (inne auto i tarcze wentylowane), że pękły żeberka łączące połówki tarczy i na zimno mierzona tarcza była idealna, po zagrzaniu już zaczynała "puchnąć" i wtedy czuć było pulsacyjne łapanie hamulca (kierownica nie drżała!).