BLOS w tico :)
-
Ze spalania będą
zadowolone stacje benzynowe i LPG bo będziesz je częściej odwiedzałZ niewiele większym spalaniem gazu można się pogodzić byle dynamika była
-
A jak byś dał
jeszcze kolanko w dół, potem kolejne w stronę reduktora i tam dał filtr (mniej
więcej między rozrządem a reduktorem)?Chyba tak zrobię Podjadę do znajomego spawacza aluminium, widziałem u niego różne ścinki rurek o podobnych średnicach. Może coś z tego by się ulepiło
-
Z niewiele większym
spalaniem gazu można się pogodzić byle dynamika byłaZgada się, nie będę płakał jeśli spalanie nieznacznie wzrośnie
-
No, to chyba mamy pierwsze "zablosowane" tico.
-
Mieszko napisz coś o kosztach i wymaganych częściach. Może ja lanosa przerobię
-
Blos - 250
Filtr stożkowy - 70
opaski - 20
wąż do lpg - 10W lanosie może uda się zaadaptować fabryczny filr powietrza - blosa może uda się wpiąć pomiędzy filtrem a przepustnicą? Ja chciałem zachować fabryczne wyposażenie maksymalnie jak się dało, ale z filtra musiałem niestety zrezygnować.
-
A czy blos będzie sprawiał kłopoty na przeglądzie?
-
Raczej nie. W Mercedesach na wtrysku mechanicznym ludzie często montują Blosa i nigdy nie słyszałem o jakiś problemach na przeglądzie .
-
Nie sądzę. Przynajmniej nie u mnie
-
A czy blos będzie
sprawiał kłopoty na przeglądzie?Nie, chyba, że trafisz jakiegoś ...., kumplowi sami na przeglądzie zasugerowali montaż blosa
-
Przeglądy od 10 lat (co najmniej) robię w tym samym miejscu, nie czepiają się byle czego
-
Pierwsze wyniki spalania:
26 litrów lpg
pokonany dystans na pełnym zbiorniku - 360km
średnie spalanie 7,2l/ 100kmCykl mieszany, klima, na trasie 120-130km/h (oczywiście tam, gdzie można)
Normalnie, w podobnych warunkach na mikserze robiłem ok 400-435 km, przy czym nie udawało się szybko rozwinąć większych prędkości, wolniej się rozpędzał.
Rozważam wymianę reduktora na lovato - jest bardziej stabilny i spalanie powinno się zmniejszyć.
-
Miecho... Podobne spalanie (ponad 7 litrów) ja zanotowałem ostatnio. Fakt - częste rozruchy na zimno, jazda miejska, a poza miastem też podobne prędkości (często trasa na Lbn). Parownik Lovato, ale stary, no i instalacja dawno nieregulowana.
-
Nie narzekam na spalanie, myślałem, że będzie gorzej
Parownik warto wymienić na dobry, na razie pojeżdżę na obecnym (regenerowałem go jesienią), więc niech trochę popracuje. Poza tym muszę zajrzeć pod dekiel z zaworami, bo na pewno wymagają już kontroli/regulacji.