Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Wymiana pękniętej
klamki - dobrze mieć stare zapasy
no i zweryfikowanie
prawego progu - będzie wymiana
a sprzedający
zarzekał się że są ok, skutki kupowania zimą, gdy jest zimno, ciemno i mokro
ile może kosztować samo wstawienie progu?Samo wstawienie to pewnie ok 100-150zł, zależy od fachmana.
-
Nic nie dłubałem, tylko pojechałem na przegląd.
162 zł poooszłooo... Poza tym tradycyjnie: autko wytrząśnięte, przejrzane z każdej strony (szczególnie od spodu), żadnych uwag - wszystko sprawne "jaktalala".
Drugi dowód rejestracyjny się skończył... W przyszłym roku znów wymiana. Siedem dych w plecy (jeśli dobrze pamiętam)... -
Nic nie dłubałem,
tylko pojechałem na przegląd.
162 zł
poooszłooo...162zł teraz przegląd kosztuje?
W przyszłym roku znów wymiana. Siedem dych w plecy
(jeśli dobrze pamiętam)...
Jeśli zachowasz stare blachy to chyba 70 -
Ja dzisiaj umyłem tikacza, o ile to jest dłubanie
-
162zł teraz
przegląd kosztuje?Z lpg tyle wychodzi
-
Witam wszystkich na przełomie stycznia i lutego u mnie była trochę szalona pogoda przy temp. -3stopnie padał sobie spokojnie deszcz.
Oto jego efekty zdjęcia wykonane telefonem więc sorki za jakość. -
Trzeba było pokazać jak go otwierasz i odpalasz ruszając z miejsca
-
W kwestii dłubania - usuwałeś zapewne lód Współczuję jazdy po takim deszczu (anomalia pogodowa)
-
162zł teraz przegląd kosztuje?
Z instalacją LPG - 161 zł plus obowiązkowa złotówka na CEPiK (ponoć już działa wreszcie ).
Jeśli zachowasz stare blachy to chyba 70
Chcę zachować, coraz mniej aut z takimi blaszkami.
-
Ja tam nie wiem ile mi strzelo z altka ale jedno wim, że aku firmy "błyskawica" daję radę nawet po 5 dnaich staniu w mrozach. Ale mniejsza z tym.
Doczekałem się nowszego radia w tico. Zamiast kasecioka kupionego w tym samym roku co rok produkcji tico mam teraz jakieś ładne LG/CD/MP3
Mała walka z kostkami iso i gotowe. Tylko coś na wyższych "obrotach" głośniki charczą ;/ Na starym radio stanowczo lepiej grały a przynajmniej głośniej. Na szczęście jest corsa, która robi za dawce i jest co wyciągać.A poza tym wymienione:
-osłony przegubów
-element metalowo-gumowy lewarka
No i prawie 10 tys km za nami.A tu pacjent:
-
A poza tym wymienione:
-osłony przegubówTe elementy warto na bieżąco sprawdzać i w razie potrzeby wymieniać
-element metalowo-gumowy lewarka
Mój lewarek był cały metalowy
No i prawie 10 tys km za nami.
Tico daje radę
-
Daje, daje Zadne trasy i dzikie tereny mu nie straszne. No ale jak dbasz tak masz
Ale jedna rzecz mnie meczy. W zawieszeniu wszystko wymienione i posprawdzane a i tak na malych nierownosciach czy kostce slychac stuki
-
Ale jedna rzecz
mnie meczy. W zawieszeniu wszystko wymienione i posprawdzane a i tak na malych
nierownosciach czy kostce slychac stukiByć może tuleja maglownicy albo zaciski hamulcowe - luzy na jarzmach.
-
Wymiana amorków tylnych z małym problemem. Musiałem odciąć śrubę bo tuleja od amorka nie chciała puścić śruby.
-
Musiałem odciąć śrubę bo tuleja od amorka nie chciała
puścić śruby.Miałem to samo gdy robiłem wymianę latem.
-
Montaż/wykończnie szyb elektrycznych i grzanych luster
-
SPawanko dziś było.
Dziura w podłużnicy przedniej blisko dolnej belki. No i pospawane. Jutro musze przyspawać hak od wydechu. Dziś była jeszcze przeróbka mocowania komory filtra powietrza. -
Jako, że w marcu zbliża się przegląd, korzystając z dostępu do kanału, zrobiłem sobie przedprzeglądowy przegląd Do wymiany prawa postojówka, jedna żarówka podświetlenia rejestracji i prawdopodobnie tłumik środkowy (w miejscu spawu rury tłumikiem pojawiła się masa małych dziurek i specyficzny dźwięk )...
-
Wczoraj wieczorem coś około godziny 22:00 jechałem w trase swoim tico, chciałem dolać płyn do spryskiwaczy i tak sobie patrze na mój silniczek, a tu olej z pod pokrywy zaworów się soczy; D Muszę zrobić jak najszybciej bo znów będe miał cały silnik w oleju ;/
w piatek zaczne się brać za swojego tikucha, przegub do wymiany bo zaczyna trzaskać, regulacja biegów, uszczelka pod pokrywą, odrazu sobie sprawdze przerwe na zawórach, jakieś 6tysiecy kilometrów temu były ustawiane ale nie zaszkodzi sprawdzić, czyszczenie parownika, posprzątanie zimowego bałaganu ze środka autka. wiec piateczek jest zarezerwowany na moj pojazd -
Wczoraj wieczorem
coś około godziny 22:00 jechałem w trase swoim tico, chciałem dolać płyn do
spryskiwaczy i tak sobie patrze na mój silniczek, a tu olej z pod pokrywy zaworów
się soczy; D Muszę zrobić jak najszybciej bo znów będe miał cały silnik w oleju ;/
w piatek zaczne się
brać za swojego tikucha, przegub do wymiany bo zaczyna trzaskać, regulacja biegów,
uszczelka pod pokrywą, odrazu sobie sprawdze przerwe na zawórach, jakieś 6tysiecy
kilometrów temu były ustawiane ale nie zaszkodzi sprawdzić, czyszczenie parownika,
posprzątanie zimowego bałaganu ze środka autka. wiec piateczek jest zarezerwowany
na moj pojazdPowodzenia A co masz na myśli pisząc o regulacji biegów?