Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Zmieniłem koła na
zimowe i lepiej się jeździ na małej stalówce niż na tych ociężałych alusachNo ja już czekam na zimową pogodę i będzie się lepiej kręciło
-
Wymiana kabli zapłonowych(BOSCH)
-
Wymiana gum w wahaczach przednich i stabilizatorze xd
-
Odkurzanie, myjnia i wymiana dywaników na gumowe.
-
Wymiana kół na zimowe
-
Wymiana wycieraczek szyby przedniej, niestety plastikowe zaczepki nie pasowały do ramion, musiałem zostawić stare...
-
Też wymieniłem dzisiaj wycieraczki. Kupiłem jakieś po 12zł w leclercu. Na parę miesięcy wystarczą, jak zawsze
-
Ja dzisiaj umyłem, odkurzyłem i nawoskowałem autko.
Dodatkowo posmarowałem uszczelki drzwi wazeliną, nasmarowałem zamki i zmieniłem wycieraczki.
Jak wyschnie ładnie w garażu to zakonserwuję profile, zmienię koła na zimowe i Tico gotowe na zimę -
Poprawiłem styki w lewym kierunkowskazie, dolałem płynu zimowego do spryskiwaczy, mniej więcej uszczelniłem prawe przednie drzwi, bo woda dostawała się do wnętrza.
-
Łoj dużo tego było:
- wyciągnięcie wykładziny bo wylało mi się ponad litr coli i zaczęło śmierdzieć
- porządki w kablach od szyb i przygotowanie instalacji pod przekaźniki
- wydłubanie rdzy z podłogi na wylot
-
Wymiana kół na
zimoweDziś i ja zmieniłem już koła na zimowe.
Nie będę czekał aż mnie śnieg zaskoczy.
-
zmiana opon na zimowe, montaż osłony na chłodnice
-
Wymiana osłony przegubu (GKN LOBRO)
-
Montaż podświetlenia przycisków el. szyb Diody trochę zbyt jasno świecą, więc jutro wymienię rezystory z 860Ohm na 1kOhm.
-
Pokaż fotki
-
Na fotkach dobrze nie widać. Po zmianie rezystorów na 1KOhm nie widzę poprawy, nadal świeci zbyt jasno.
-
Mam to samo
PO trzeciej wymianie rezystorów odpuściłem,bo już mi się nie chciało lutować nastepnych.
Nawet przeliczałem kalkulatorem w sieci jakie dać rezystory i mimo "mocnych" nadal świeci za dobrze.
Masz diody 12V czy zwykłe? -
Mam to samo
PO trzeciej
wymianie rezystorów odpuściłem,bo już mi się nie chciało lutować nastepnych.
Nawet przeliczałem
kalkulatorem w sieci jakie dać rezystory i mimo "mocnych" nadal świeci za dobrze.
Masz diody 12V czy
zwykłe?Diody na 12V, może przyczyna leży w samej diodzie, że jest to dioda super jasna? Bo chyba takie są te moje.
-
Nie da się czymś przyciemnić ? Jakimś płótnem lub naklejką ?
-
Pewnie się da, na razie nie chciało mi się już w tym grzebać i zostawiłem tak jak jest.