Co dziś dłubałem w tico? (2013)
-
Ojej, brak homologacji i napis 'dekra' jakiś taki dziwny
-
Ojej, brak
homologacjiMają homologacje
-
To po ile są te żarówki, że kupujesz na zapas jak za komuny? Ostatnio kupowałem firmowe hella po 10zł sztuka a dobre i sprawdzone narvy to coś ok 9zł. Załóż sobie dzienne światełka a zapomnisz wogóle o H4. U mnie od 2006r wymieniłem tylko jedną spaloną. Ale faktycznie lepiej zmieniać parami bo widać wielką różnicę w świeceniu między nową a starą.
-
To po ile są te
żarówki, że kupujesz na zapas jak za komuny? Ostatnio kupowałem firmowe hella po
10zł sztuka a dobre i sprawdzone narvy to coś ok 9zł. Załóż sobie dzienne światełka
a zapomnisz wogóle o H4. U mnie od 2006r wymieniłem tylko jedną spaloną. Ale
faktycznie lepiej zmieniać parami bo widać wielką różnicę w świeceniu między nową a
starą.O H4 nie zapomni, kiedy zrobi się ciemno Pytanie tylko, czy przy starym i wypalonym reflektorze jest sens wymieniać żarówki na "lepsze"
-
To po ile są te żarówki,
że kupujesz na zapas jak za komuny?Po 12.99zł, ale kupuję na zapas, ponieważ jeżeli jedna mi się przepali, to wątpię, żebym dostał taką samą w sklepie motoryzacyjnym
-
Pytanie tylko, czy przy starym i wypalonym reflektorze
jest sens wymieniać żarówki na "lepsze"Lewy reflektor mam w świetnej kondycji, natomiast prawy woła o pomstę do nieba. Szukam na allegro nowego, oryginalnego MADE IN KOREA BY DAEWOO ( ) w miarę przyzwoitej cenie.
-
Jakie konkretnie
ledy montowałeś?Chodziło mi o oświetlenie wnętrza kupiłem paski led na allegro i będę kawałkami montował, żeby oświetlić np schowek w desce, pierdolnik od CC, i na niebiesko stopy pasażerom i jeszcze może gdzieś
El. szyby
tikaczowe, czy jakieś inne planujesz z tyłu?Tikaczowe, używane silniczki kupiłem i czekam na kuriera
Malujesz deskę?
Pomalowałem wszystkie szare plastiki na czarny mat więc deskę też pomaluję, może jakieś czerwone wstawki jeszcze ale to wyjdzie w praniu
-
Dzisiaj w miejscowości Strzelno panowie w niebieskich mundurkach wlepili mi mandacik za brak pasów bezpieczeństwa...Ja miałem zapięte, ale kolega już nie ;D
Mandacik w wysokości 100zł i 4 pkt karne. ;/ -
Dzisiaj w
miejscowości Strzelno panowie w niebieskich mundurkach wlepili mi mandacik za brak
pasów bezpieczeństwa...Ja miałem zapięte, ale kolega już nie ;D
Mandacik w
wysokości 100zł i 4 pkt karne. ;/Felix... Post rzeczywiście pasuje do tematu wątku jak ulał.
Pomykaj z takimi wpisami na kącik "yps" (znajdziesz go na dole) - tam jest odpowiednie miejsce i tam rozszarpiemy temat na kawałki.PS. Współczuję. Mam nadzieję, że kolega zapłacił.
-
Zmieniłem koła na letnie.
Przedni zacisk trochę piszczał, przetarłem klocki papierkiem ściernym... ale to chyba nie to, pisk pozostał, tylko w nieco innej konfiguracji.
Przypomniałem sobie o żarzącej się czasem kontrolce ładowania, więc sprawdziłem pasek - jest za luźny. Trzeba będzie wleźć do kanału, aby naciągnąć alternator (zabrakło mi czasu w sobotę na to). -
Naładowałem mu akumulator, tak profilaktycznie...
-
Tikaczowe, używane
silniczki kupiłem i czekam na kurieraCiekaw jestem, jak będą wyglądać el. szyby z tyłu
-
Pewnie trzeba będzie boczki/osłony silników skrócić... rozwiązać kwestię podwójnych przycisków z lewej strony, chyba, że zastosujemy inne obudowy...
-
Pewnie trzeba
będzie boczki/osłony silników skrócić... rozwiązać kwestię podwójnych przycisków z
lewej strony, chyba, że zastosujemy inne obudowy...Podłokietniki z osłonami będę robił sam, tak jak mam z przodu
-
Podłokietniki z
osłonami będę robił sam, tak jak mam z przoduNajlepiej zrób foto manual i zamieść w osobnym wątku
-
Najlepiej zrób foto
manual i zamieść w osobnym wątkuTylko nie wiem czy ktoś by się podjął rzeźbienia w drewnie i obijania materiałem
-
-
pieknie
wszystko się ładnie kręci? każdą kiere można wrzucić, a jeśli nie to na co zwracać uwage? -
-
pieknie
wszystko się ładnie
kręci? każdą kiere można wrzucić, a jeśli nie to na co zwracać uwage?Bardzo ładnie się kręci Nie każda pasuje, kiedyś było o tym na forum, które pasują, a które nie. Musi się zgadzać wieloklin. Mam swoją starą (poprzednią) kierę od swifta do sprzedania - ogłoszenie zamieściłem na motogiełdzie.