Przeróbka - Żeby Spryskiwacz w Tico nie włączał Wycieraczek
-
Czy wam też to
przeszkadza? Kiedy szyba nie jest jeszcze w pełni opryskana, a już pióra trą o suchą
szybę.
PozdrawiamJa to rozwiązałem w inny, lepszy sposób. Zastosowałem spryskiwacze na ramionach wycieraczek. IMO nie ma sensu rozdzielanie tych funkcji, bo wtedy trzeba będzie włączać 2 przyciski, a nie jeden
-
Nie wiem, jak tego dokonać. Przypuszczalnie trzeba byłoby przerwać jakieś połączenie układu spryskiwacza z przekaźnikiem wycieraczek, a nie grzebałem w tym nigdy (jedynie dokładałem regulowany przerywacz czasowy, ale to bez rozbierania instalacji).
Tak przy okazji dodam, że chcesz zrobić dokładnie coś na odwrót tego, co robi wielu właścicieli dacii... Tam nie ma automatycznego wahnięcia wycieraczek przy spryskiwaniu i niejednemu to przeszkadza...
-
Kiedy szyba nie jest jeszcze w pełni opryskana, a już pióra trą o suchą
szybę.Rozważ montaż zaworka zwrotnego na wężyku z płynem. Dzięki temu płyn nie wraca z wężyka do zbiornika i bezpośrednio po pociągnięciu wajchy leci na szybę, przez co już pierwsze wahnięcie wycieraczek jest po mokrej szybie.
-
Rozważ montaż
zaworka zwrotnego na wężyku z płynem. Dzięki temu płyn nie wraca z wężyka do
zbiornika i bezpośrednio po pociągnięciu wajchy leci na szybę, przez co już pierwsze
wahnięcie wycieraczek jest po mokrej szybie.A to w serii takiego zaworka w Tico nie ma?
-
A to w serii
takiego zaworka w Tico nie ma?Mi się wydaje, że jest, ba nawet kilka
-
dziękuję za rady z zaworkami, wezykami, ale nadal nie rozwiązuje to mojego problemu , jak odłączyć te cholerne wycieraczki od spryskiwacza?
-
dziękuję za rady z
zaworkami, wezykami, ale nadal nie rozwiązuje to mojego problemu , jak odłączyć te
cholerne wycieraczki od spryskiwacza?Jak chcesz oddzielnego sterowania spryskiwaczem, można by odłączyć pompki od fabrycznej instalacji i podłączyć samemu zasilanie i włącznik.
-
Jak chcesz
oddzielnego sterowania spryskiwaczem, można by odłączyć pompki od fabrycznej
instalacji i podłączyć samemu zasilanie i włącznik.Nie trzeba odłączać. Powinno wystarczyć podłączenie dodatkowego przycisku między piny 1 i 5 przełącznika.
-
dziękuję za rady z
zaworkami, wezykami, ale nadal nie rozwiązuje to mojego problemu , jak odłączyć te
cholerne wycieraczki od spryskiwacza?Po pierwsze to te wycieraczki nie są cholerne, po drugie albo musisz dorzucić dodatkowy przycisk albo rzeźbić wewnątrz przełącznika. Przełącznika nie mam więc nawet nie jestem w stanie stwierdzić co dokładnie masz przerobić. Mogę Ci powiedzieć tyle, że ma się nie łączyć drugi pin z piątym żeby nie włączała się niecholerna wycieraczka z tyłu.