Elektrycznie podnoszone szyby
-
Po ostatnio odebranym "pen'ie" zaczęło brakować trochę punktów
-
Ładnie się prezentują
-
Też mi się podobają, a jeszcze bardziej jak działają.http://zlosniki.pl/images/icons/default/gris.gif
-
Podbiję temat,bo jestem w trakcie realizacji instalacji i mam pytanie odnośnie podłączenia elektryki.
Chciałem to zrobić za pomocą przekaźnika,który pozwoli sterować szybami dopiero w pozycji kluczyka ON.Podpowie ktoś jak to wykonać?Jaki wybrać przekaźnik?Jakiś szkic byłby mile widziany. -
-
Podbiję temat,bo
jestem w trakcie realizacji instalacji i mam pytanie odnośnie podłączenia elektryki.
Chciałem to zrobić
za pomocą przekaźnika,który pozwoli sterować szybami dopiero w pozycji kluczyka
ON.Podpowie ktoś jak to wykonać?Jaki wybrać przekaźnik?Jakiś szkic byłby mile
widziany.Po co przekaźnik?
Oryginalna instalacja działa dokładnie, jak napisałeś, więc podłącz zgodnie ze schematem. -
hihi, ja się wpiąłem bezpośrednio na aku, znaczne ułatwienie życia.
-
hihi, ja się
wpiąłem bezpośrednio na aku, znaczne ułatwienie życia.A masz podświetlane przyciski szyb?
-
Hi, hi przy Twoim wynalazku, pasażer w autku może ci szybko rozładować akumulator, bawiąc się w podnoszenie i opuszczanie szybek.
-
Hi, hi przy Twoim wynalazku, pasażer w autku może ci szybko rozładować akumulator, bawiąc się w podnoszenie i opuszczanie szybek.
Dzieci powinno wozić się z tyłu
-
Sharky, ale według schematu szyna 30A czyli ta od szyb omija stacyjkę... Jak to podłączyc? Kurcze ja też mam z tym problem i na razie podłączyłem pod aku. To jednak nie tak powinno byc...
-
nie mam, ale to podświetlenie się chyba samemu dorabia ?
-
nie mam, ale to
podświetlenie się chyba samemu dorabia ?Tak samemu...Zastanawiam się tylko czy po podłaczeniu bezpośrednio pod aku nie będę miał cały czas podświetlonych przycisków?
-
Tak
samemu...Zastanawiam się tylko czy po podłaczeniu bezpośrednio pod aku nie będę miał
cały czas podświetlonych przycisków?W espero są takie same przełączniki sterowania szybami, jak w tico. I są podświetlane
-
W espero są takie same przełączniki sterowania szybami, jak w tico. I są podświetlane
Z tego co pamiętam, to jak rozbierałem przełączniki otwierania i zamykania szyb, to w środku było miejsce na zainstalowanie żaróweczki podświetlania
-
Z tego co pamiętam,
to jak rozbierałem przełączniki otwierania i zamykania szyb, to w środku było
miejsce na zainstalowanie żaróweczki podświetlaniaBył na forum manual jak dorobić podświetlenie
-
Tak
samemu...Zastanawiam się tylko czy po podłaczeniu bezpośrednio pod aku nie będę miał
cały czas podświetlonych przycisków?Będą się świecić cały czas.
-
W espero są takie
same przełączniki sterowania szybami, jak w tico. I są podświetlanePodświetlenie już wykonałem korzystając z manuala Mariuz-a.Teraz kwestia rozchodzi się o podłączenie instalki w aucie.Standardowo w aucie z elektrycznymi szybami chyba to nie jest rozwiązane przez podłączenie bezpośrednio pod aku.Zapewne dopiero po przekręceniu kluczyka(po zapłonie).
Musze to wykonac za pomocą przekaźnika,bo chyba podłączanie pod stacyjkę to średni pomysł? -
Nigdy nie grzebałem przy el. szybach, ale nie odważyłbym się podpinać z nimi bezpośrednio pod stacyjkę. Tylko przez przekaźnik. Wydaje mi się, że 541 wystarczyłby.
-
Z tego co pamiętam,
to jak rozbierałem przełączniki otwierania i zamykania szyb, to w środku było
miejsce na zainstalowanie żaróweczki podświetlaniaTak, podejrzewam, że w tico wykorzystano te od espero, jednocześnie je "zubożając"