Co dziś dłubałem w Tico
-
Po wymianie korektora jak się ma pedał hamulca i ogólnie hamulce?
-
Po wymianie
korektora jak się ma pedał hamulca i ogólnie hamulce?Na razie dobrze, będę obserwował i dam znać, jeśli będzie coś nie tak. BTW -pod maską, na ścianie grodziowej jest też jakieś dziwne połączenie przewodów hamulcowych
-
Wymiana płynu chłodzącego Dorzuciłem też przewód masowy silnika. Jutro wakacje Trzymać kciuki za tikacza
-
Jutro wakacje
Trzymać kciuki za tikaczaPowodzenia
-
BTW -pod maską, na ścianie grodziowej jest też jakieś dziwne połączenie przewodów hamulcowych hmm
To jest złącze dwudrożne ( właśnie tam ostatnio miałem nieszczelność i ubyło mi duuuużo płynu hamulcowego, poluzowała się nakrętka z dolnego przewodu sztywnego ), coś jak kompensator o ile się nie mylę
Jutro wakacje
Trzymać kciuki za tikaczaJak najmilszego wypoczynku!! I świetnej pogody, focie z podróży mile widziane szerokości!!
-
Co prawda nie dziś, ale ostatnio wymieniłem całe ramię tylnej wycieraczki i pióro wycieraczki. Teraz wszystko pracuje idealnie i nie skacze po szybie
-
.. wymiana tylnego lewego koła ( śliczny gwóźdź tkwił w oponce ), przy okazji założyłem nowe kółka na przód jak na złość przed wyjazdem.. dziś mała wycieczka do Buska Zdroju..
-
Dziś demontowałem jeszcze raz szybę w drzwiach w których miałem zbitą gdyż między uszczelką a prowadnicą został malutki kawałek zbitej szyby i powodował pisk przy otwieraniu. Tak to się cholerstwo zagnieździło że miałem problem z usunięciem ale udało się. Nastała cisza już przy otwieraniu. Na początku było ok. Widocznie podczas eksploatacji gdzieś został mały kawałek i ujawnił się po czasie.
-
Regulacja rozpieraków tylnych hamulców i malowanie bebnów.
-
malowanie bebnów.
Pokaż
-
ok jutro po pracy zwale koło i porobie foty
Niestety dzisiaj nie zdarzyłem ; ( spróbuje jutro, a jak nie to w sobote.
-
Ustawienie kąta wyprzedzenia zapłonu pod LPG. Dzięki pomocy Leo
-
Polecam się.
Ciągle się zastanawiam nad przyczyną, dlaczego tak długo nam zeszło... Jak dojdę, podzielę się. -
Polecam się.
Ciągle się
zastanawiam nad przyczyną, dlaczego tak długo nam zeszło... Jak dojdę, podzielę się.A no Ciekawe czy ten moduł rzeczywiście padł, czy tylko ześwirował
-
Myślę, że to drugie. Warto byłoby kiedyś, przy nowych świecach, kablach, ustawionym zapłonie i zaworach - ogólnie prawidłowo pracującym silniku - założyć go jeszcze raz na próbę. Jeśli nie odpali, przynajmniej teraz będzie wiadomo, co jest przyczyną - no i że moduł padnięty.
-
Po rozstaniu z Tico definitywnie wyrzuciłem pozostałe klamoty po samochodzie, których nie chciał zabrać kupujący (nie dziwię się )
Pozostawiłem sobie jedynie maskę do ewentualnego eksperymentowania -
Przykręcenie listwy-osłony wlotu powietrza do silnika. Poprawa działania prawej krańcówki. Przygotowanie do montażu osłony kolektora wraz z alu-harmonijką - środek penetrujący (dwa rodzaje nawet) od dwóch dni...
-
Przykręcenie listwy-osłony wlotu powietrza do silnika.
Można to było już śmiało zrobić
Poprawa działania prawej krańcówki.
Tam było to zrobione celowo (na pewno zauważyłeś), bo przy włączonych światłach i otworzeniu drzwi brzęczyk wył, co denerwowało kierowcę
Przygotowanie do montażu osłony kolektora wraz z alu-harmonijką - środek penetrujący
(dwa rodzaje nawet) od dwóch dni...Na zimę się przyda
-
Zbliża się przegląd, więc postanowiłem zajrzeć do hamulców tylnych.
Wyczyściłem bębny, szczęki, dokonałem korekty w ustawieniach samoregulatora a potem ustawiłem linkę ręcznego.
Co ciekawe, musiałem dać jedną stronę linki w połowie, drugą w 3/4 max naciągu - inaczej jedno koło by hamowało słabiej... Teraz ręczny zaczyna brać na 2 ząbku. -
Dzisiaj zakupiłem kołpaki do mojego ticola : D wyglada o wiele lepiej....