Co dziś dłubałem w Tico
-
Czy klocki w
blaszkach mają dać się przesunąć palcem, czy mają siedzieć dość ciasno?
Z tego co pamiętam
to wciskały się dość ciasno (a były wtedy nowe GM)Nie mogą być zbytnio luźne,ale i nie zaspawane
Teraz będę musiał
metalowe końce przeszlifować papierem ściernym...Sprawdź prowadniki czy nie są zapieczone
-
Nie mogą być
zbytnio luźne,ale i nie zaspawaneJeśli będą bardzo ciasno wchodzić to przeszlifuje trochę papierem ściernym
Sprawdź prowadniki
czy nie są zapieczoneTeraz już oba zaciski chodzą jak powinny (nowe tłoczki, nowe śruby pływające)
Czekam na tarcze z klockami i do roboty
-
Było tak jak w tym poście: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1003253#Post1003253
A jest tak;
-
Dzisiaj
zdemontowałem stare tarcze bremboo. Nie wyglądają zbyt ładnie na zdjęciu
Nowe tarcze MIKODA
już zamówione.Brembo to już podobno nie to co kiedyś...
-
Tarcze Brembo sprawowały się dobrze (5lat na nich jeździłem) i pewnie dalej bym na nich jeździł, gdyby nie źle działający zacisk hamulca
Brembo to już
podobno nie to co kiedyś...Też tak słyszałem, dlatego postawiłem tym razem na tarcze firmy Mikoda. Trzeba wspierać nasze produkty
-
Tarcze Brembo
sprawowały się dobrze (5lat na nich jeździłem) i pewnie dalej bym na nich jeździł,
gdyby nie źle działający zacisk hamulcaNo sprawność zacisku to podstawa - każda tarcza i klocki padną jak zacisk "stoi"
Też tak słyszałem,
dlatego postawiłem tym razem na tarcze firmy Mikoda. Trzeba wspierać nasze produktyPolska firma, a nazwa jakaś azjatycka
-
Dzisiaj pojechałem na szrot kupiłem tylną półkę bagażnika i zapalniczke.
Nastepnie wstawiłem dwa 90W głośniki LTC w swiezo nabytą półeczkę i gra świetnie : D
-
Dzisiaj moje tico oberwało w tylny zderzak, gdy kuzyn cofał Sharanem z garazu udezył w tic, nic nie popekało tylko uchwyty sie powykrzywiały. Zdemontowałem zderzak wyprostwałem, zaminiowałem przeciw korozji poniewaz lakier odpadł i jest git majonez, chociaz miałem okazje naprawić oprawki podswietlenia tablicy rejestracyjnej poniewaz uchwyty zgniły i sie pourywały : D
-
Dzisiaj moje tico
oberwało w tylny zderzak, gdy kuzyn cofał Sharanem z garazu udezył w tic,Wyślij go na kurs prawa jazdy.
-
Dobra tylko ze ma prawko 15 lat : D.... KAżdy wie że samochody mają coś takiego jak martwy punkt widocznosci i akurat znalazł sie w nim ticol : D
Dzisiaj malowanie stalowych felg w poniedziałek planuje zaciski i bębny malować
-
Dzisiaj byłem zmuszony wymontować deske rozdzelczą ponieważ leciała mi woda do wewnątrz tiktaka ; (
Okazało sie ze zaslępka od przewodów wychodzacych do komory silnika była pęknieta, wymieniłąem na nowa i zobacze efekt pracy po deszczu : D -
Dzisiaj byłem
zmuszony wymontować deske rozdzelczą ponieważ leciała mi woda do wewnątrz tiktaka ;
(
Okazało sie ze
zaslępka od przewodów wychodzacych do komory silnika była pęknieta, wymieniłąem na
nowa i zobacze efekt pracy po deszczu : DO którą dokładnie zaślepkę chodzi?
-
Co przechodza wiązki kabli do komory silnika zaraz za tym słupikiem od nawiewu (ta czarna kopułka).
-
Wczoraj wymieniłem tapicerkę tylnych lewych drzwi oraz poprawnie zamontowałem folię pod nią.
-
13.07 - piątek
Wymiana rozrządu - pasek gates, napinacz GMB, sprężynka.
Wymiana uszczelniaczy oraz pokrywy zaworów wraz ze śrubami. -
Montaż CB do tikusia : D
-
W weekend zabrałem się za montaż "elektrycznych szyb" w Tico.
Trochę zabawy było z wycinaniem otworów w tapicerce z przeznaczeniem na mechanizmy silników.
To jednak nie było najgorsze. Okazało się, że w moim Tico nie było bezpiecznika oraz wiązki przewodów w kierunku słupków do przyłączenia wiązek idących z drzwi.
Tak więc zmuszony byłem poprowadzić całą instalację elektryczną.
Niestety, po skończonej pracy nie wszystko działało OK, okazało się, że prawa szyba może być tylko opuszczana i nie działa jej podnoszenie.
Winny okazał się przełącznik, ale za nim do tego doszedłem praktycznie ponownie wszystko rozebrałem do gołej blachy.
Płynną pracę szyb zapewniło nasmarowanie prowadnic.
Gdyby były położone wiązki elektrycznych szyb, to całość dało by radę zamontować w jedno popołudnie. -
Montaż CB do
tikusia : DPoka
-
W weekend zabrałem się za montaż "elektrycznych szyb" w Tico.
Kolejny pożeracz prądu...
Okazało się, że w moim Tico nie było bezpiecznika oraz wiązki przewodów w
kierunku słupków do przyłączenia wiązek idących z drzwi.
Gdyby były położone
wiązki elektrycznych szyb, to całość dało by radę zamontować w jedno popołudnie.Sharky, chyba w żadnym, który nie miał fabrycznych elektrycznych szyb, nie było położonej instalacji. Gdyby była, byłyby widoczne kable między słupkami a drzwiami (a przynajmniej gumowe rurki, które wykorzystałbyś przy zakładaniu centralnego zamka).